Romanta in genunchi pe coji de nuca

nuclear-explosion.jpg

Uite un experiment ciudat, vreau sa scriu ceva pozitiv, de bine, in ton cu buna mea stare de astazi, si nu pot. Nu pot pentru mai multe motive, in primul rand ca – la fel ca in orice casa noua – mi se par o multime de lucruri straine mai putin editorul de text (foarte familiar) dar in rest parca nu-i la mine pe (b)log unde scriam…si apoi ascult Lacrimosa (Der Erste Tag/ Stille) care sunt niste domni de care v-am mai vorbit eu pe cand confundam Elodiile. Invariabil insa, dupa vreo 20 de minute de ascultat, mi se formeaza niste mici fantani violete pe sub ochi, buza mi se rasfrange si-mi cad in maxima plegie colturile sprancenelor…mai si ma ia o melancolie de-aia nesimtita de-as sta precum Hawking sa dau din joystick tetraplegic, si-ar putea sa se opreasca tot universul si inclusiv bataile inimii intregii populatii de urangutani ramasi in viata. Cad intr-o proto-constiinta, ma conectez la proto-self, si iaca asa disociez precum intr-o romanta in genunchi pe coji de nuca.

El o iubeste foarte mult pe ea, care sta toata ziua buna-ziua impletind la cositsele-i de culoare dubioasa intr-un turnulets de fildes la demisol. O data pe saptamana fluierand a paguba isi iau zborul generatii consanguine de gugustiuci antrenati in arte sinucisului pe asfalt. Fiecare gugustiuc cu fenotip mozaic feminin poarta un mesaj, o suvitsa de culoare dubioasa, proaspat parfumata, catre sortit. El o iubeste foarte mult pe ea, si sigur gasind mesajul va veni sa o salveze din turnuletsul ei de fildes la demisol. De la etaj, domnul Smarandache sculerul isi fumeaza mahorca, si bineinteles ca nu poate scruma decat peste balcon, prilej de ninsori vesperale prevestind o iarna nucleara. Mai rontsaie si nuci, le sparge intre degete tinandu-le una de alta ca pe niste genitale exotice de animal prins in lats. Cojile, si scrumul de mahorca, zboara periodic peste balustrada, decorand simetric traseul de zbor al gugustiucilor.

Intr-o buna dimineata pe la 3, spre disperarea vecinilor, El descopera indicatoarele multiple dar si suvitele imbibate cu sange de gugustiuc mort la datorie la intrarea pe strada, dar si statuile strajuind turnul ca niste gargui arsi in soare. Si Ea, tot impletind la cositse spic de grau, inganand o melodie cu vocea ei cea cristalina, ce bine ca nu sunt ferestre care sa se sparga la ora asta, e vara, si vecinul Smarandache le-a scos ca transpira prin maieu. Unde sa te asezi? Nu e nici o bancutsa, au demontat-o pentru ca de la scrum si coji de nuca se adunau tot felul de animale scarbavnice dimprejuru-i.

Siehst du Mich im Licht?

G.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s