sa nu uiti, Darie

si sa ai permanent in cap ideea ca statul roman, functionarii, minerii, politistii, militarii, adp-ul, primarii, popii si groparii nu dau vreodata doi bani pe tine, pe familia ta sau pe munca ta.

Stiti voi situatiile alea lunare sau trimestriale pe care trebuie sa le aduceti si sa le predati personal la administratiile financiare? Sigur ca le stiti! Stiti voi ca e posibil sa primiti instiintare ca nu ati depus nu stiu ce cacat de situatie din 2005, cind voi ati depus si paradepus toate hirtiile, hirtiutele, dosarele si dosarelele cerute de cind v-a pus dracu sa va faceti firma si pina azi? Daca nu ati patit-o nu va bucurati, pentru ca aveti toate sansele s-o primiti cit de curind. Si stiti de ce? Pentru ca asa sunt pastrate la Administratia Financiara a Sectorului 1 din str. Roma nr. nu stiu cit, sector 1, arhivele lor, care sunt de fapt ale tale si ale mele si ar trebui sa fie garantia ca eu sunt nu doar bun platnic si un cetatean responsabil, cu grija si sfiala fata de fisc.

exemplu de arhiva

Atunci care e diferenta intre a nu depune o hirtie si a o depune pentru a fi calcata in picioare si receruta citiva ani mai tirziu? Va zic eu: cind ti se cere a doua sau a treia oara aceeasi hirtie, ti se cere cu tupeu, printr-o scrisoare in care ti se ordona sa iti depui bilantul si esti amenintat cu amenzi in valori pina la care ti-ar lua o zi sa numeri! Cu alte cuvinte, daca esti cinstit si harnic iti iei si-o muie, pe cind daca esti delasator, lenes sau ti se rupe de cacaturile alea de declaratii 100 si 300 si le trimiti prin posta, macar te scutesti de-un stress si-o umilire.

Welcome to Romania, dear investors! Welcome to the machine! Asa sa ne ramina brandu’…

This entry was posted in andreanum, biznis, de plins by andreanum. Bookmark the permalink.

About andreanum

Nascuta in anul in care Iggy Pop lansa albumul "The idiot" poate nu intimplator de sex feminin, de orientare liberal-salbatica "neinregimentata" politic, par lung, ochi verzi, 60 de kile, stingace, rid des, am tatuaj, nu beau bere, merg des la cinema si coclesc aurul. Gata, ati zis little biographical.

10 thoughts on “sa nu uiti, Darie

 1. Of, si ce am mai alergat cu actele sotiei…ce stress, ce coada, ce de moshari si mamici cu plozii oaracaind in brate am mai lasat sa-mi ia locul! Acum m-am lamurit frate, este la fel ca in zicala aia cu bautura. Daca bei mori, daca nu bei tot mori!

 2. io stiam ca “daca bei mori, daca nu bei mori sanatos”
  Am mai scris si pozat eu si la camera de munca niste acte originale care stateau pe cite o masa, pe culoar, la inemina tuturor, npazite, nelegate, neimpachetate, nenimica. Aici gasiti: http://andreanum.org/?p=1246

 3. Revin, ca tocmai m-a sunat sotia sa ma intrebe daca n-am timp sa…
  I-am trantit un NU atat de hotarat, incat m-a intrebat imediat: ma urasti, ai pe altcineva?!

 4. mai radule mai, potoleste-te mai ca-ti plezneste naibii fro vena la cap. Asta e sitoatia mondiala de la noi din tara, ce sa-ti mai spun acuma? Numai nu te mai necaji asa, ca e tot degeaba. Si in nici un caz nu face excese cu sotia. Tracto, zi tu, n-am io dreptate?

 5. Marian Sarbu, mare mahar in PSD, a declarat ieri ca in cazul in care vor castiga alegerile, ei vor mari taxele pe care le platesc firmele si particularii cu proprietati. Din memorie: “Vom proteja munca si nu capitalul!” Asta va fi calea Romaniei Sociale, cum se numeste programul PSD. Firmele mici, fara protectie se vor afla in mare dificultate. Pe de alta parte, va fi mai bine sa fi homeless decat sa traiesti in Romania Sociala ca sa platesti taxe si impozite pentru a mentine o armata de cetateni care nu vor (nu ma refer la cei care nu pot) sa munceasca. Intr-un cotidian local din Prahova a aparut astazi plangerea primarului din Blejoi in legatura cu multimea de scutiri medicale pe care le da doctorita din localitate cetatenilor asistati social pentru a nu-si executa zilele de lucru in folosul comunitatii.
  Ce sa mai discutam despre modul in care suntem tratati de functionarii publici? Ei ne aduc zilnic cu picioarele pe pamant, in neEuropa, in afara UE.

 6. francesco, dragii nostri alesi si viitori alesi paraziteaza un instrument democratic (votul, de exemplu, dar nu numai) cu scopul precis de a deveni ei si ai lor milionari, prin urmare nu mai mira pe nimeni ca in Romania nimic nu e ceea ce pare si nici nu are sanse sa fie vreodata in ordine. Si daca modelele sunt “fura mult, ca sa fii sigur ca scapi” si “munca ne innobileaza, dar noi nu avem nevoie de nobili”, chestii in care ne-am obisnuit sa credem inca de la stadiul sadic-anal, cum vrei sa ajunga tinarul licentiat la concluzia ca daca muncesti ai si daca respecti esti respectat? De unde, din ce a auzit el acasa, la scoala, pe maidan si de la otv sa traga el atari concluzie?
  Eu as vrea sa plecam toti si sa ramina putorile aici, inclusiv presedintele, premierul si restul sleampetilor europeni si emfatici, sa vedem ce se intimpla. Si sa stam cum stateam cind eram mici cu nasurile lipite de geamurile cofetariilor si sa ne ridem de ce isi fac aia ramasi inauntru…

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.