Sectorul 1, fii pe faza!

Io va zic doar atit: Toate persoanele care primesc anul asta decizii de impunere de la Administratia Finantelor Publice Sector 1 sunt vizibile cu adresa pe site-ul acestei institutii, anume fix aici: http://www.impozitelocale1.ro/deciziii_2008/decizii_2008.pdf

Asta in conditiile in care aici gasim asta:

COMUNICAT DE PRESA – 01 octombrie 2007

Referitor la eliberarea datelor cu caracter personal înregistrate în registrul comertului

Oficiul National al Registrului Comertului va informeaza ca, urmare a modificarii Legii nr. 26/1990 privind registrul comertului prin O.U.G. nr. 82/2007, nu mai furnizeaza datele personale ce privesc codul numeric personal si domiciliul persoanelor fizice care au calitatea de asociat, actionar, reprezentant legal, cenzor si auditor ai operatorilor economici, în cuprinsul certificatelor constatatoare, al rapoartelor de furnizare de informatii si pe sistemul Recom Online.

Se elibereaza un minim de date necesar si suficient pentru identificarea persoanelor fizice care detin aceste calitati, respectiv numele, prenumele, data si locul nasterii, participarea la capital, precum si calitatea detinuta, date care sunt adecvate, pertinente si neexcesive prin raportarea la scopul în care au fost colectate si ulterior prelucrate. Prin urmare, se elibereaza aceleasi informatii ca pâna în prezent, mai putin domiciliul si codul numeric personal al persoanelor fizice.

Modificarea legislativa a fost determinata de obligatia României de a aplica si respecta art. 8 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, ratificata prin Legea nr. 30/1994 si a Directivei Consiliului European nr. 1995/46/EC, care impune asigurarea protejarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale persoanei si, în special, a dreptului la viata privata în ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal.

Precizam ca domiciliul persoanei fizice si codul numeric personal al acesteia nu sunt informatii comerciale pentru care exista obligatia de publicitate legala, dezvaluirea lor fiind permisa, potrivit actelor normative mai sus citate, numai pentru motive ce tin de „securitatea nationala, siguranta publica, bunastarea economica a tarii, apararea ordinii si prevenirea faptelor penale, protejarea sanatatii sau a moralei, ori protejarea drepturilor si libertatilor altora.

Cu alte cuvinte: daca nu-l gasesc pe dusmanul meu la Registru, pot sa ma adresez cu incredere finantelor, la fel de publice, ba poate si mai si.

Merci, Lili.

Advertisements

10 thoughts on “Sectorul 1, fii pe faza!

 1. probabil ca administratia financiara considera ca neplata impozitelor poate fi incadrata la atentat la bunastarea economica a patriei si/sau fapte penale. dar poate nu prind eu nuanta. oricum, la ochiul meu civic ingineresc, ceea ce mi se pare foarte misto este ca lista e sortata dupa numarul deciziei de impunere, ceea ce mie imi pare a fi un numar de inregistrare intern, al administratiei finantelor publice, si care nu e cunoscut (cel putin la data emiterii deciziei) de catre persoanele din lista. deci pune mina si te cauta intr-o lista de 154265 de inregistrari. exemplul perfect pentru: necunoasterea legii nu te absolva de incalcarea ei.

  😀

 2. bre, da citi locuitori are sectorul 1, daca numai aia care nu si-au platit impozitele sint peste 150 de mii? mai ales ca batrinii si pensionarii nu-s inclusi, ca nu-s platitori de impozit. cind dracu’ v-ati inmultit atita?

 3. draga, ai cimp de find, deci tastezi numele dusmanului si apesi enter si animalu pdf cauta prin cele 3500 de pagini.

  sectoru 1 e foarte amplu, darling, acolo stau, pe linga oamenii cinstiti, locuitori ai Bucurestiului de cind s-au nascut, si foarte multi insi cu fosta adresa in if, vn, ag, ct etc. Finca e la padure si aproape de buric, aka pipera.

 4. aha, deci sinteti multi pe liziera. bun asa.

  da’ stai bre, citi din cei din lista au un calculator cu adobe reader pe el, ca sa foloseasca find-ul? deci hai sa zicem ca io, neplatitor de impozit, ma caut pe mine insumi in lista si sint bita la calculatoare, ca io muncesc la atelier vopsitorie/sablare la imgb sau sint maturator la buda publica din gara basarab. ca doar n-or fi toti numa’ manageri si antver.. adrev.. din aia cu publicitatea prin sectoru’ 1, or mai fi si d-astia mai executivi, ca mine. deci sa presupunem ca singura chestie mecanizata pe care am pus io mina pina acu’ este teascu’ de struguri a lu vecinu’ ghita si vreau sa-mi gasesc numele in lista mai devreme de doo saptamini, sa stiu si io, in primul rind, daca m-au ginit aia de la finante, si-n al doilea, sa platesc pina nu trece termenu’. plecam de la ipoteza ca-mi stiu numele si adresa la care stau pe de rost. deci help.

 5. liziera, centura, gigi, zoo, sunt multe atractii in apropiere.

  nu e important citi au calculator ca sa se caute pe ei, ci citi dintre aia cu calculator importa baza asta de date si o pot folosi in scopuri numai de ei stiute. Adica e ca la faza aia cu JFK nu te intreba ce poate face tara pt tine, ci tu pt ea 😀

  important e ca niste oameni cu drept la intimtate au adresa bine merci la liber pe site. Si ca numai aia din sect 1 care au primit decizia de impunere figureaza in lista, nu si ceilalti, discriminare pe toate partile deci

 6. stiu bre, asta am prins-o din start, e penala, da’ cum devine lista aia folositoare in contextul mentionat de mine? ma refer la ea ca la un document cu caracter comunicativ, destinat celor mentionati acolo: “ba, ia uitati-va, noi sintem statul si astia sinteti voi, prapaditilor; atzibepu, n-ati platit si na ca v-am prins”. deci plecind de la ideea ca lista e produsul unui proces ce a avut la baza folosirea creierului (ma rog, cit o fi fost acolo), ce mecanisme ascunse mie trebuie activate ca sa pot gasi in ea ceea ce caut fara sa fac apel la playstation-ul vecinului ghita? putem stabili ca este un document fara utilitate pentru omul de rind si un produs al unei birocratii desantzate?

 7. cu siguranta. numai ca omului de rind hirtia asta i-a venit acasa in plic autoadresat, deci stie ca are de depus. Cit despre cit de util era ca numele si adresa persoanelor astora sa apara pe un site, asta numai zeii Ilau, MiorLau si Arabella ne-ar putea comunica, daca muschii lor va vrea…

 8. pai nu-i mai la indemina cartea de telefoane ca sa-ti gasesti dusmanu’? acolo, pe linga adresa, ai si numarul lui de telefon (ba chiar si ale rudelor), poti sa bagi sperietii in el cu un bip la orice ora. plus ca aia e si indexata alfabetic si-i are pe toti, nu numa’ pe rau-platnici.

  😀

 9. pai la cartea de telefon te listezi daca vrei, nu daca nu vrei 😀
  si astia de aici nu sunt rau platnicii, ci aia care au avut mai multe servicii sau si-au schimbat serviciul in 2007, adica cam ailantii decit crezi tu (in principiu) 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s