e bune bordurile. mai este?

Imi aduc aminte din copilaria mea bucuresteana (vorbim de acum 20-25 de ani), ca atunci cind ploua, linga trotuar se latzeau vreo 2 metri de baltoaca, de-o parte si de alta a drumului, lasing pe mijloc o fisiutza de asfalt doar umeda. N-aveai pe unde sa treci decit prin apa maro sau cu o prajina, daca nu erau prezente citeva borduri salvatoare. Cel mai frumos era cind treceau masinile smecherilor vremii, care nu cred ca aveau frine, si de aceea ridicau jerbe de mocirla care-ti intrau in gura. Am admirat intotdeauna ingeniozitatea celor care proiectau drumul, pentru ca apa in case nu aveam, dar pe strazi era cacalau. Iote ce gaselnita, chiar asa si arata.

25 de ani mai tirziu, ca sa traversezi strazile bucurestene, proaspat asfaltate si para-asfaltate, bordurate si amenajate, trebuie sa recurgi la aceleasi modalitati patentate. Scoala drumurilor preda dupa aceleasi standarde, drumul nu trebuie sa fie deloc inclinat, pentru ca apa sa se scurga. Sa stea acolo, unde s-o mai ducem si pe aia? Canale? Poate Canali, in cel mai rau caz Cavalli…

Ii multumesc pe aceasta cale firmei Euroconstruct Trading 98 pentru minunata ocazie pe care mi-a oferit-o de a topai traversind strada asa cum o faceam in tinerete. Vedeti, asa ne mentinem tineri, retraind momente energice din copilarie. Daca nu merge cu scurgerile prin canale, ce va retine mai dom ingineri sa proiectati niscai santuri, cum am vazut eu ca functioneaza la unele sate, dar si la Venetia? Adica niste gropi lungi, de-o parte si de alta a strazii, pe deasupra carora se pun niste gratare, ca sa poata trece si alte animale in afara de tractoare. Sau da-le dracului de gratare, puteti face niste podetze din lemn, sau chiar din fier, musai cu bordura! Si va scoateti banii, ca cind or incepe fraierii aia de straini sa arunce cu monede in apa ca sa verifice adincimea… n-ar merge?

Dom’ Videanu, nu vorbiti dvs cu sotia (vedeti, stiu si inteleg ca sunteti in misiuni internationale de extrema importanta pe coastele azurului) sa aprobe o suplimentare a necesarului de borduri pentru zona Compozitorilor? Am avea nevoie de citeva zeci de bucati si pentru a pasi pe trotuare, intrucit inca nu ne-au crescut pielite de inotatori intre degetele de la picioare. Desi cf teoriei evolutioniste intr-un viitor nu prea indepartat ar putea sa ne apara… sau sa va aducem pe cale de disparitie.

Imi zice un afis cu Poteras: e cel mai bun, pastreaza-l, sau ceva de genul asta. Desigur, frati nu mai are? Ca as vrea sa-mi fac furnal si ma intereseaza grasunei, ca astia fac spuma ca lumea.

This entry was posted in andreanum, de plins by andreanum. Bookmark the permalink.

About andreanum

Nascuta in anul in care Iggy Pop lansa albumul "The idiot" poate nu intimplator de sex feminin, de orientare liberal-salbatica "neinregimentata" politic, par lung, ochi verzi, 60 de kile, stingace, rid des, am tatuaj, nu beau bere, merg des la cinema si coclesc aurul. Gata, ati zis little biographical.

2 thoughts on “e bune bordurile. mai este?

  1. aia nu e balta, sa vezi cand se formeaza albii de cativa metri lungime, tot asa intre borduri, tot asa, prin aceeeasi zona. eu imi schimb traseul atunci cand ploua. iar videanu sughitza.

  2. Printre blocuri e deja feerie, o mica venetie care in loc de parcuri, cladiri de epoca si turisti are noroaie, gunoaie si ciini. Dar las ca ne facem noi mari si emigram 😀

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.