cine trec primul?

M-am plictisit sa va tot spun cit de prost am inceput, de ieri, sa conduc. Azi am mers mai bine pe stradute, dar am avut probleme cu “cedeaza trecerea”. Mi se parea, cred, nedrept si frustrant ca tooooti ceilalti sa aiba prioritate intr-o intersectie, pina si pietonii, numai eu nu! Asa ca am ajustat nitel conceptul de prioritate si am cam speriat un domn suficient de beat ca sa aiba reflexe intirziate (s-a speriat si a cazut secerat de pe trotuar pe spatiul verde, din fericire, dupa ce eu am trecut).

Fiindca orice incepe prost are tendinta de a se inrautati si in general e musai sa se sfirseasca mai prost decit te asteptai, iar m-am inclestat pe covrig precum surubu-n menghina si daca luam o mina de pe volan ca sa semnalizez sau ceva, se misca si masina spre directia miinii ramase-n inclestare, cu care inevitabil coteam spre directia opusa semnalizarii. M-a claxonat un nene azi de m-am inrosit brusc de rusine, ca omul n-avea nici o vina sa-i iasa o toanta in cale dis de dimineata. Am inspirat adinc, i-am dat dreptate instructorului care ma dojenea deja pe un ton exasperat si enervat, si am purces mai departe.

Alta intersectie, de data asta eu aveam prioritate, numai ca eu nu am vazut semnul. Un domn sofer de tir din stinga (de pe drumul secundar) s-a prins ca-s gisca si mi-a luat fata. Incintata ca am nimerit frina si nu i-am ranit remorca, dupa ce mi-a trecut fiorul de groaza si mi-a fluturat in ochi imaginea mea turtita de un tir, mi-am mai revenit oleaca si am mers cit de cit acceptabil. Urmatoarele 3 intersectii le-am abordat cum se cuvine, m-am asigurat, am acordat prioritate cf marcajelor, am cotit cu a doua, am oprit la trecerile de pietoni, n-am mai bruscat schimbatorul samd.Ma simteam iar sigura pe mine, linistita, cu sentimentul ca nimic nu se poate intimpla fara ca eu sa il prevad, preintimpin si intimpin.

Urma sa abordam iar aleile, de data asta cele dinspre Romancierilor. Am simtit ca ma crispez, instructorul s-a prins si el. N-a fost cazul, pe alei m-am descurcat mai bine decit ma asteptam eu, sau el. Asteptam insa finalul a la Murphy, care insa n-a mai venit. Mi-a zis sa parchez “dupa tiru’ ala din fata” iar eu am parcat la vreo 20 de metri de el, ca nu ma induram sa pun frina. Se poate consodera ca am sfeclit-o si pe final, desi ma asteptam sa efectuez ceva mai spectaculos, gen acrosaj, urcat pe bordura, frinat brusc, calcat ciinele din lesa care se caca pe carosabil etc etc. Erau nenumarate posibilitati.

Or eu devin un conducator auto foarte bun si cind conduc prost, ori ingerasul pazitor a zvirlit de doua ori din bagheta si a tunat catre ghinioane: mai lasati-o mai sa respire, ca e bruneta natural 😀

*****

Cum ar fi sa stai la semafor si mincarea sa vina spre tine, adusa de un domn in tricou? As fi vrut sa-mi vina mi e ideea asta. Sper doar ca nu e o gluma: comenzi in trafic. Lol, mai.

9 thoughts on “cine trec primul?

 1. foarte frumos e ca, povestind, manifesti o precizie si o acuitate a simturilor absolut remarcabila.

 2. printre posibilitatile de acrosaj era si aia sa cari cu tine tir-ul fo 50-60 m.

 3. daca era intrebare, sa stii ca raspunsul meu ar fi da, pt ca aveam cam 10 km/h, deci muci il faceam da-l in gura ma-sii de tir care este el tir.

 4. io zic sa scrii o carte dupa ce iei permisu… bag mana in foc ca si la egzamen vor fi detalii savuroase… garantez ca ese bestselar

 5. cutie (pronuntat ca in iengleza), eu nu am mare talent, dar am fericirea de a mi se intimpla tot felul de lucruri, de cele mai multe ori impotriva vointei mele, pe care le retin tot fara ca eu sa intentionez. Mi-a mai zis un tovaras de joaca zilele trecute sa scriu un tutorial de scoala de soferi, de m-am tavalit pe jos de ris: Io io sa scriu io, io sa-l scriu, pacatele mele??? Ca io cred ca nu e chiar ca la salata de hrean in care la reteta scrie “si sare dupa gust”. Dar daca e musai eu pot sa reproduc si cum imi susura instructorul in cap: facem la dreapta, andreea, semnalizeaza, andreea, apasa frina, andreea, baga-ntr-a doua, andreea, ca asa am zis ca facem virajele, asigura-te in oglinda ca nu ai nimic pe banda intii, asa, bravo, reduci viteza, atentie ca pietonii au prioritate, vezi si din dreapta sa nu vina vreun meserias, andreea, andreeeeea, ai pieton!, mai, unde te duci?? cum vrei tu sa pornesti de pe loc cu a treia???? ambreiaj in podea, andreea, ca spargi cutiaaaa etc etc etc, fiindca instructorul meu vorbeste in continuu. Iar eu am doua urechi tocmai ca sa mi se elimine din creier stereo informatiile. Citeodata 😀

 6. Cand am condus prima data automata era sa scot toti pasagerii prin luneta deorece am pus o frana cu spume incercand sa apas ambreiaju’ care nu erea…
  Nu mi-a placut in final, am vandut-o dupa cateva luni.
  Deci ai grija ce-ti doresti, ca poate nu-ti place cand ti se intampla.

  In schimb , are dreptate CA, la examen o sa fie bestseller, asa cred si eu.
  Sa stii ca la sala trebuie sa fii sobra si concentrata chiar daca politistul iti explica “unicul mod corect de efectuare a testului grila”, citez din memorie dar exact: “Uniti coltzurile patratului pana cand veti observa ca va reiesi un ics si nu alta figura geometrica!”

  Oricum, sa stii ca din ce tot citesc eu aici urmarindu-ti cu interes traseul scolaristic-automobilistic, cred ca vei fi un sofer bun, responsabil, talentat.
  Succes tricolori!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.