ce mazda ma-sii

Pentru cei care citesc pentru prima oara acest post: eu nu am carnet de conducere auto de nici o categorie intre A si D1E, TB sau TV (a trebuit sa ma uit in lege ca sa vad cite categorii sunt; si sunt cam 2 pagini!), dar am vointa si sunt eleva, am facut jumatate din cursurile de soferie cu un matiz rosu. Citeodata, cred ca in functie de apatia sau surescitarea hormonala, conduc bine, alteori fac prostii, cert e ca victime nu am produs si nici nu-mi doresc.

Dupa acest mic disclaimer, sa va povestesc cu ce se maninca Mazda, cu care m-am dat eu vreo ora si jumatate ieri, pe niste drumuri (sper) nepublice, desi purtau asfalt si gropi (caractere certe ale unui drum aflat in administrarea statului roman). Nu va zic zona, pt ca sigur unii politisti ne citesc si as vrea ca saptamina viitoare sa-mi incerc fortele si cu alti bolizi, macar de la M3 in sus. Si acum, blonda din mine va va spune cum s-a descurcat si ce a inteles:

Mazda este o masina solida, micuta, de oras, destul de energica si de culoare neagra. Are un ambreiaj care ajuta la pastrarea tonusului muscular ridicat, o provocare fiind atit sa il tii in podea, cit si sa-l tii constant in rampa. Acceleratia este sensibila, frina la fel, are servodirectie, suspensii sport, caroserie aerodinamica si cauciucuri de calitate. Motorul ei diesel, de 2.0 l, dezvolta un cuplu… nu va mai plictisesc cu termeni tehnici, ca ii gasiti pe site-urile oficiale.

Am avut doua trasee: unul asfaltat si mai scurt, cu rampa si margini abrupte, si un altul de vreo 600-700 m, neasfaltat, cu gropi, cu noroi, cu rampa si cu panta (rampa e aia care urca si panta e aia care coboara, mai), cu ciini, o vaca si niste oameni care erau cu vaca.

Am abordat cu tupeu primul traseu, alaturi de titularul de mazda, nu-i dau numele pentru ca e claustrofob si nu-i plac spatiile inchise cu gratii la fereshti. Masina nu era, bineinteles, a lui, ca doar nimeni nu-i atit de babababum sa-si puna la bataie masina la un drive test ilegal, imoral, ba de-a dreptul penal. Masina este a unui alt prieten, care momentan este plecat din tara si sper sa nu citeasca acest articol šŸ˜€

Dupa citeva exercitii cu masina scoasa din viteze, ca omul de pe locul mortului sa aiba macar certitudinea ca o sa iasa viu din testare, a venit momentul sa ma afirm. Am parcurs usurel distanta si am ajuns unde se termina strada. Recapitulez, ca sa pricepeti cit de tare am fost: rampa (usoara), drum de doua benzi, ripe pe margini! Intoarce Andreo masina. Da-i cu mansalieru’, da-i cu antiia, iar mansalier, iar antiia, am reusit s-o intorc. Usurel, cu grija, fara sa ma uit in oglinda retrovizoare la marche arriere (fiindca am uitat), aveam si binganitul de siguranta, ci pe geam, ca smecherii de rahova… Am reusit, am reluat, am ajuns la capatul celalalt, am intors si acolo, am mai facut 4-5 ture, am exersat si a doua si a treia, frine, chestii, figuri.

Dupa acest capitol preliminar, am purces pe al doilea traseu. Asta era la vreo 3 km distanta de primul, asa ca nu am condus eu pina acolo. Am intrat fastuos cu o intoarcere cu frina de mina exemplar efectuata, pe care insa am refuzat categoric si ingrozita s-o deprind in aceasta faza a pregatirii mele.

Aici era ca in trafic, cum va spuneam: lume, gropi, noroi, ciini si, ca bonus, o vaca. Am abordat cu siguranta traseul, am intors frumoooos, am reluat si apoi am exersat pornirea din rampa (cam ca aia de la Academia militara) in doua modalitati: cu frina de mina si fara frina de mina ( :D). Am urcat tot dealul cu pricina in astfel de pasi maruntei, l-am dovedit, am intors, am luat-o de la capat. Am reusit, intr-un final, sa nu misc un cm in spate, dar asta a fost o data din 25. E, totusi, un inceput. Modest, dar merge.

Mazda 6 este o masina frumoasa si viteaza, cu care n-as avea probleme sa provoc la o liniutza orice maimutza cu X5, X3, RS4 sau orice fel de alta litera de pe la sfirsitul alfabetului doriti.In rest, ce sa mai va zic altceva decit o parafraza dupa o vorba celebra estivala: Nu dati banii pe prostii, luati o mazda la copii.

Advertisements
This entry was posted in andreanum, de ris and tagged , by andreanum. Bookmark the permalink.

About andreanum

Nascuta in anul in care Iggy Pop lansa albumul "The idiot" poate nu intimplator de sex feminin, de orientare liberal-salbatica "neinregimentata" politic, par lung, ochi verzi, 60 de kile, stingace, rid des, am tatuaj, nu beau bere, merg des la cinema si coclesc aurul. Gata, ati zis little biographical.

2 thoughts on “ce mazda ma-sii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s