prostioare sub forma de vesti

uitasem sa ma laud, or eu nu pot tolera sa nu ma laud, voiam sa va zic ca in avionul de la iasi la bucuresti am impartit cabina cu domnul ministru varujan vosganian. Care intre altele incepe sa-mi redevina simpatic, asa, “ca om si ca armean” cum s-ar exprima unii. Dar vestea nu e asta, ci aceea ca eu aveam bilet la business, iar el la economic. Si ca, desi avea bilet cu 10 lei, sau dracu stie cu cit mai ieftin, ca asa e la bugetari, nu facea figuri si nu-si dadea ochii peste cap. Ba chiar, cind copchilul unei tanti de linga dinsul a inceput sa urle ca din gura de sarpe, din naiba stie ce motive, domnul ministru a linistit copilul, a stat de “vorba” cu el si toti cei 40 de pasageri ai aeronavei ATR au putut calatori in liniste. Stresati, dar in liniste.In fine, diferenta s-a vazut pe aeroport, unde dinsul a fost cules de o masina adevarata cu girofar in timp ce noi, poporul, am mers cu autobuzul. Macar atita naiba.

A doua veste este ca s-au inmultit pescarii din Herastrau. Alaltaieri am numarat 14 grupuri, de la debarcader pina la stavilarul de linga Ambasada Chinei. Si vestea n-ar fi asta musai, ci ca unul dintre baietii care prestau linga podul curbat de la intrarea pe aleea trandafirilor a prins ieri o namila de peste, cam la vreo 50-60 cm lungime, era maro, avea solzi si era foarte plat. Banuiesc ca era crap. Oricum, s-a chinuit ceva sa-l prinda. Deci vestea ar fi ca exista si peste mare in Herastrau. Mai mult, uneltele cu care se pescuieste acolo sunt demne de un pescuit organizat, desi sportiv: undite din fibra, inele de semnalizare, rimele nu stau in cutii de conserve ruginite ca la mine ci in cutiute adecvate, plutele nu sunt din coceci de porumb, ci din dracu stie ce material plutitor probabil scump. Deci ce sa mai va zic, e concurs in toata legea. Recunosc ca doar pe ala de ieri l-am vazut scotind un peste din lac, pe restul doar asteptind, bind beri, vorbind cu gardienii sau fluierind fetele care treceau pe linga.

A treia veste este ca nu reusesc sa pricep (vestea e ca abia azi mi-am dat silinta sa ma gindesc la asta) ce inseamna “servicii funerare complete”. Voi pricepeti? Adica daca achiti un extra fee te omoara ei, ca sa fie treaba complet si curat facuta? Sau nu? Sau e invers, te inviaza ei la sediu dupa ce ai crapat aiurea? Ca eu asta as putea intelege dintr-o treaba bine facuta: nu vreau sa mor, dar iote c-am murit, ma duc la nea funeraru si el ma inviaza, pt ca il platesc sa-mi presteze servicii complete. Dracu’ stie.

Alta veste ar fi ca viitoarea mea fiica o sa intre din prima la facultate 😀

This entry was posted in andreanum, copilarii by andreanum. Bookmark the permalink.

About andreanum

Nascuta in anul in care Iggy Pop lansa albumul "The idiot" poate nu intimplator de sex feminin, de orientare liberal-salbatica "neinregimentata" politic, par lung, ochi verzi, 60 de kile, stingace, rid des, am tatuaj, nu beau bere, merg des la cinema si coclesc aurul. Gata, ati zis little biographical.

11 thoughts on “prostioare sub forma de vesti

 1. ia uite dom’le, exista si armeni de treaba!

  ma bucur ca mai exista lacul herastrau, traiam cu impresia gresita ca s-ar fi vindut la pet-uri sau dozator.

  aia cu serviciile funerare complete include, probabil: pedichiura cu spalat si parfumat printre degete, manichiura, frizura cu gel/lustruit chelie, vata de calitate superioara in nas, pozitie corect ortopedica pe catafalc/in sicriu, zimbet fotogenic pentru imortalizarea corespunzatoare a evenimentului. nu cred ca eutanasierea face parte din pachet, asta e, mai degraba, inclusa in pachetele promotionale (si de facto) ale spitalelor de stat.

  felicitari, stiam io ca o sa ai fata desteapta. 🙂

 2. ma, fata mea va fi la fel se desteapta si simpatica ca si actualul tau fiu. 😀

  herastraul inca nu s-a dat complet, am remarcat si eu cu surprindere ca pescarii nu erau trasi pe roata fiindca isi aruncau nadele in ape constandesti

 3. sa ma ierte doamnele pentru realismul exagerat dar nu ma pot abtine sa nu reamintesc ca cireasa de pe tortul toaletarii mortului e suptul mucilor din nas. abia apoi e gata.

 4. deci daca se sug mucii din nas eu cred ca abia asa e completa treaba 😀
  Da’ stai putin… crezi ca mucii morti sunt la fel de maleabili ca si aia vii, sau necesita instrumente taietor razuitoare pt a fi supti? Sa ma ierte domnii de fata pentru patrunzimea intrebarilor mele si eventuala sila de bilute ce pot provoca.

 5. mucii defuncti pastreaza o remarcabila fluenta. as zice “prospetime” daca n-ar suna exagerat de poetic in raport cu.
  intrebarile doamnei sunt binevenite si legitime, oricat de adanci, daca ne ajuta sa reclamam pe astia la OPC.

 6. bre, io cind am batut cimpii si ogoarele despre serviciile funerare, mai sus, nu mi-am inchipuit ca avem deja un meserias printre noi.

  🙂

 7. m-am gandit eu ca fineturile astea or sa ma tradeze…
  deviza noastra : “numai la noi cadavrele au clasa”

 8. deci nu aveam eu dreptate sa ma intreb si mir despre ce ar putea insemna complet in aceasta bransa? Ia uite cite detalii absolut viscoase am descoperit.

 9. andre, viata bate filmul. de departe.

  cred ca am sa-mi completez deviza firmei cu un final vioi : “die and try !” sau “die and see !”.. care vi se pare mai atragator ?
  si, ba, astia emo’s, sa fie clar, eu nu instig !

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.