operation: 1984

Dupa nenumarate concerte cu dj-i, mixaje si pastilati care trag de beri cu inimile-n boxe pina rasare soarele si-i musai sa plece la afterparty undeva unde le e menajata fotofobia, a venit vremea ca rock-ul sa reocupe, spre iremediabila enervare a riveranilor si jandarmilor, Arenele Romane.

Niste Arene vai steaua lor, din seria de monumente kitsco-comuniste cu Mausoleul si mumia lui Lenin, care se pastreaza mai rau decit celelalte doua si arata de zici ca un nou 1977 a zgiltiit mai ieri pe acolo.

Si in decorul asta prafuit, jupuit, pe scenutza aia mititica s-a pus un decor cu o rampa si un ecran si a avut loc unul dintre cele mai misto concerte din Bucuresti: Queensrÿche, in turneu european cu Operation Mindcrime. Care mindcrime, trecind prin Ministerul Adevarului ajunge la titlul pe care l-am dat eu, ca n-am gasit alta rima.

Spectacolul a fost foarte inchegat, instrumentistii (ca sa vorbesc ca aia de la RRA) si-au facut treaba “ca pe disc”, vocalul a dat tot ce-a putut (si poate, frate, inca poate); pe linga muzica, vocalul si o doamna la fel de vocala, care o juca pe Maria (da, acea Maria si toate Mariile din lume), au jucat rolurile principale dintr-o poveste cu alienare, spitale de nebuni si revolutie. Sau, daca e sa citez sloganul trupei: Rock-Revenge-Redemption. Piesa de teatru se juca la propriu in fata ochilor nostri, pe scena, si flash-uri din jocul lor erau proiectate pe ecranul din fundalul scenei. Daca nu intelegeai muzica (erau citeva maimutici mai degraba fane Britney decit tovarasii acestia), puteai sa faci abstractie de ea si sa privesti piesa de teatru sau filmul de pe scena, ca la drive in.

Foarte buni au fost oamenii. Intr-atit de buni incit eu, care nu prea port tricouri cu simboluri rock pe ele, mi-am cumparat unul. Si miine am sedinta cu niste domni care reprezinta un brand de bere care sponsorizeaza niste concerte de house: miine ma imbrac cu tricoul ala si scormonesc prin cutiile de accesorii ca sigur gasesc macar o bratara cu tinte daca nu si un inel cu cap de mort. Asta ca sa nu ma enervez si sa vin si cu bocancii de armata pe care sigur mama nu i-a aruncat inca 😀

Gluma gluma, dar a meritat. Cu virf si indesat. Regatul Reginei in Arenele Romane sau Arenele Reginei in Regatul Roman sau cum vreti voi sa-i spuneti a fost un concert asteptat, dorit, minunat. Si care nu m-a dezamagit. Si nici pe prietenii mei.

Long live the Queensrÿche!

This entry was posted in andreanum, cultura, imi place, musica by andreanum. Bookmark the permalink.

About andreanum

Nascuta in anul in care Iggy Pop lansa albumul "The idiot" poate nu intimplator de sex feminin, de orientare liberal-salbatica "neinregimentata" politic, par lung, ochi verzi, 60 de kile, stingace, rid des, am tatuaj, nu beau bere, merg des la cinema si coclesc aurul. Gata, ati zis little biographical.

8 thoughts on “operation: 1984

  1. eo? pai depinde: pt cine intreaba ca sa se afle-n treaba am facut la vinatori de munte predeal, pt cine vrea detalii am facut la parasutisti buzau, pentru cine e aprins de la caldura am facut la pompieri pe la Izvor. Deci ia zi: ti-e rau, ti-e cald, ti-e foame?

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.