demolarea sfinxului dupa masacrarea lui Damian

Nici o legatura cu Egiptul, nici una cu personaje mitologice. Ba dimpotriva.

La fel ca alti 4000 de oameni, aseara am mers la conecrtul sustinut de Damian&brothers la Arenele romane. Eu stiam ce cinta Damian, pentru ca il ascultasem, ultima oara, cu doar o saptamina inainte, tot cu fratii. cu ani in urma, cind Damian era o prezenta angelica, silfida, exotica si totalmente necunoscuta in Romania, a avut loc un concert linga Casa Poporului, la care de asemenea am participat.

Damian cinta bine si impreuna cu trupa lui sunt in stare sa scoale nu 4.000, ci 40.000 de oameni in picioare si sa-i faca sa danseze pe ritmurile tiganesti. Damian si toti fratii lui nu sunt urechisti, toti au fie conservatorul, fie scoli de muzica, care scolit pe afara si toti cu talent cu caru’.

“Sony discovered him (Damian n.m.) and made him well known in Europe; he also had the opportunity to give an audition in front of the representatives of the prestigious music college Berklee, from Boston.
Berklee offered him a full scholarship and he succeeded to finish four-year program in just one; he graduated the jazz section with Magna Cum Laude”

“Filarmonika Romanes: Florian with the guitar, Sile sun of Dorel with the acordion, Valentina Bocanegra -voice, Mariana Bidon -voice, Elvis the Bear – saxophone, Trandafir the Storm -voice, Nelu Petrache –voice, Aurica Turcitu- double bas, Gicu Petrache – voice, Leonard Cascarache – timbales, Luis Iordache –Cymbaloum, Mihai Enache – darabuka, Viorel Chirita with the guitar, Romeo – violin, Daniel Raducan with the drums and of course, Damian Draghici with the tapan.”

Aseara, la Arene, Damian&co a sunat ca o trupa ieftina de urechisti, care cintau intr-o statie de metrou, zbierind si urlind sa acopere zgomotul metroului care trecea si vocea robotului care poftea lumea in vagoane. Un spectacol de la care am plecat dupa primele 7 melodii, cu urechile sparte si nervi cit sa injur porcos de fata cu tata. Tata si mama pe care, ca un cadou oferit cu ocazia aniversarii a 33 de ani de casnicie, ma gindisem eu in capul meu sa-i invit la acest concert, eu stiind ca sigur le va placea. Si le-a placut ca le-au tiuit urechile, ca nu au vazut nimic, fiindca nu am mai prins locuri decit in spatele corturilor cu bere ieftina, ca Damian se auzea de ziceai ca vrea sa goneasca lumea, ca existau niste ecrane mototolite si intinse ca vai de ele de-a stinga si de-a dreapta scenei pe care cineva trebuia sa proiecteze ce se intimpla pe scena, ca sa vada si nefericitii, ceea ce nu s-a intimplat, desi intuneric pentru contrast era etc etc.

Microfoanele tiuiau si daca stateai nemiscat cu el pe scena (s-a vazut la trupa care a cintat in deschidere, pe care au reusit s-o futa groaznic), boxele aveau vrum, sunetul era spart si sonorul unor microfoane era sus de tot, in timp ce celelalte erau jos de tot, astfel s-a reusit perfomanta realizarii unei tocanite cu carne, pentru ca si-a bagat cinevasilea pula in ea.

Si aceasta impresie greu de sters se datoreaza aproape in exclusivitate societatii de hartisti, sunetisti, cablisti si manageri de evenimente care a adus boxele, luminile si a facut sunetul, pre numele sau Sfinx Experience CDA, rezidenti in Arenele Romane – nu va dau linkul nu fiindca au site-ul in reconstructie, ci pentru ca nu merita.

Damiane, frate, eu daca as fi in locul tau i-as pune pe sfincsi sa-mi dea drept despagubire exact contravaloarea tuturor biletelor vindute pt acest concert facut praf, si cu banii aia as organiza un concert linga Bucuresti, la Bolintin, Clinceni sau Pantilimon sa zicem, pe cimp sau pe stadionul comunal. Gratis, pentru noi si tiganii nostri. Si sunetul ti-l reglezi tu singur, ca am vazut cit poti, si boxe si mixer om gasi noi.

Advertisements
This entry was posted in andreanum, de plins, musica by andreanum. Bookmark the permalink.

About andreanum

Nascuta in anul in care Iggy Pop lansa albumul "The idiot" poate nu intimplator de sex feminin, de orientare liberal-salbatica "neinregimentata" politic, par lung, ochi verzi, 60 de kile, stingace, rid des, am tatuaj, nu beau bere, merg des la cinema si coclesc aurul. Gata, ati zis little biographical.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s