when you're good to mama…

mama’s good to you. Valabil nu numai in Chicago.

*****

Aflu de la Andrei ca cehii au adoptat o lege cu amenzi dintre cele mai usturatoare pentru orice cacat de/sau hirtiutza azvirlita de-ampulea pe strada. Si la revedere si cu bautul in centrul orasului, inclusiv bautul berii. Nu stim daca s-au interzis si mititeii si gratarele cu cotletzele, cirnaciori si pulpitze, ca daca-i p’asa, apai nici ca se mai duc romanii in vizita pe-acolea, ca fara fum nu sta bine astrahanu’.

*****

Cica nu mai e asa misto nici la Monte Carlo. Adica mai jos:

hal de oras… nici nu ma mir ca Andronic si l-a ales ca sa se marite-n el.

*****

Zice Vlad ca diseara se ridica giulgiul de pe racla retrocedarilor romanesti (prima parte). Aflam ca mafia retrocedarilor este bine organizata, intocmai ca si o societate secreta. Am putea sa-i spunem chiar Masoneria retrocedarilor. Sau chiar Opus dei-ul retrocedarii. Ce opusu’ meu. Eu nu credeam si n-am banuit nici o clipa ca retrocedarile nu se fac curat, pe fata si cinstit. Eu nu stiu cine e Costanda, dar stiu cine a fost Bragadiru, Malaxa, Auschnitt – morti cu totii, din fericire, dar nu sunt inca scutiti de tumbe subterane, caci legislatorul roman (organ colectiv) a decis ca mai tare decit propitaru’ pe lume ste chiriasu’. Dar sa lasam, ca doar nu tre sa ne doare pe noi de burjui, de bogatani, regi si printi.

*****

Chinezu constata un adevar: lu badea Mircea i s-a infundat. Nu, nu o nara, ci conducta cu ieuroi de tonomat care este. Se pare ca exista o petite online pentru ca Badea sa fie demisionat din Antena 3, din trustul Intact si din viata audiovizuala romaneasca. Plus ca Patapievici il acuza de plagiat. Plus ca il suna Elena Basescu si-i trimite si sms-uri. Plus ca sta inca cu bunica-sa! Lasa-ne, lasa-ne, tonomatule! pare a striga societatea civila, armata si secreta, toate-ntr-o voce. Eu cred ca populatia romaneasca inca nu a invatat care e diferenta dintre stat si privat: butonul de la telecomanda.

*****

Incheiem magistral cu o intrebare patrupeda de ultima ora: creationismul este o amenintare la adresa drepturilor omului?. Daca e sa revenim la stirea cu proprietatea si la alte sute de stiri pe care le puteti citi la patrupezi pe site… zau, nu stiu care drept e mai important, mai incalcat, sau mai santionat la noi in tara si aiurea: la viata, la proprietate, la cuvint, la credinta sau chiar la moarte.

LE: Va rog eu frumos, cine poate si binevoieste: scoateti-l pe geoana din priza, de azi dimineata de fiecare cind ma uit spre tv (care e lasat mut intr-un colt) vad moaca astuia. Nu stiu despre ce vorbeste si nici nu ma intereseaza, doar ma streseaza. Multumesc.

Breaking newz: Rezistenta anunta ca s-a reziliat (ma rog, Oprescu l-a) contractul cu Dalli.  Vestea abia acum vine: de miine parcam gratis in Bucuresti. Yey!

Advertisements
This entry was posted in amestecate, andreanum, blogs, de gindit, noutati by andreanum. Bookmark the permalink.

About andreanum

Nascuta in anul in care Iggy Pop lansa albumul "The idiot" poate nu intimplator de sex feminin, de orientare liberal-salbatica "neinregimentata" politic, par lung, ochi verzi, 60 de kile, stingace, rid des, am tatuaj, nu beau bere, merg des la cinema si coclesc aurul. Gata, ati zis little biographical.

15 thoughts on “when you're good to mama…

  1. nu pot intra acolo, cere parola :-??. eu cred ca singura ora de religie care ar trebui s? se fac? în scl e istoria religilor. ora de religie poate influenta puternic un copil…

  2. vestea 1 de marti: in bucuresti se plateste parcarea la dalli ca si pina acum. Deci ne-am bucurat, teoretic, degeaba. Practic putem sa nu ne bucuram deloc pt ca sunt sigura ca nu o sa mai platim la dalli pina la urma, dar sigur la cineva tot o sa platim. Vae victis!

  3. la stambul e jale cu parcarea, se bat mafiile intre ele. indiferent unde opresti, apare imediat unul care-ti cere bani (intre 5 si 12 lire pe ora/asta vine intre 2.5 si 6 euro). avantajul este ca poti sa nu-i dai daca nu-ti da bon; dezavantajul este ca, in cazul in care nu-i dai, e posibil sa-ti gasesti masina zgiriata, cu vreun geam spart sau lipsa. chestie de tupeu si portofel. ceea ce e totusi bine este ca au parcari supra-etajate cam in orice zona unde exista vreun punct de interes. mall-urile, de regula, au parcari imense (cite 5-6 nivele) si fara bani, dar sint si unele unde te taxeaza functie de cit stationezi.

  4. istoria religiilor, da, caci nu ne putem rupe de traditzia creshtina care ne-a format. dar religie? adik copiii sa invetze formarea lumii in shapte zile shi toate miturile ancestrale drept adevaruri adevarate? atunci sa nu ne mai miram ca exista adultzi ce cred in vampiri shi apeleaza la vrajitori, din momentul in care de copiii sunt bombardatzi cu mesaje contradictorii. ii formam ca spirite shtiintzifice sau ii pregatim pentru viatza monahala? daca tot trebuie sa le imbuibam capul cu legende, eu aleg sa-mi educ copilu in baza principiilor vrajitorului merlin. imi plac. dar banuiesc ca orice stat european mi-ar ridica custodia copilului daca m-ar prinde cu asha ceva. iar eu trebuie sa accept ca statul baga in capul copiiilor legende frumoase drept principii de viatza? pai, va rog sa ma scuzatzi, dar ii ridic custodia statului asupra copilului meu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s