Se cauta moderator

Se cauta moderator pentru o dezbatere care va avea loc pe website la domnia noastra. Moderatorul are sarcina de a se asigura ca discutia dintre mine si domnul deputat PDL Sorin Paveliu pe marginea initiativei legislative a dansului (privind remunerarea fondurilor investite de pacient in medicamente pe perioada internarii in spital) nu va degenera in lupte libere. In masura in care moderatorul are experienta sistemului Oxford de dezbatere, e cu atat mai bine; daca nu, va fi introdus cu aceasta ocazie. Moderatorul ar trebui sa aiba un ascendent moral asupra ambilor participanti la dezbatere, sa fie apolitic si n-ar strica sa aiba o formatie adecvata astfel incat sa inteleaga argumentele care vor fi aduse publicului.

Intregul demers ar urma sa se desfasoare pe parcursul a approx. 8 saptamani cap-coada; pentru aceasta, interfata va fi o pagina nou-creata pe Andreanum catre care Moderatorul va primi un user/ pass temporar. Bineinteles, vom folosi si platforma blogului lui Sorin Paveliu pentru diseminare (probabil RSS).

O astfel de dezbatere este o premiera nu doar pentru “blogosfera” romaneasca, dar pentru Romania in general. Departe de a fi un bungee-jumping politic pentru Sorin sau o lupta darza pentru faima pentru mine, dorim sa discutam serios chestiunea propusa de dansul fata de care eu mi-am exprimat serios scepticismul. Exercitiul merita atentia.

Deci.

Tara tara vrem moderator!

G.

5 thoughts on “Se cauta moderator

 1. mutsunake, poate explici tu pe scurt oamenilor ce inseamna dezbatere Oxford. E posibil ca si de aici sa se traga penuria de propuneri, ma gindesc 🙂
  eu recunosc cinstit ca nu stiu sa explic, pentru ca nu stiu exact ce anume caracteristici aparte are acest format.

 2. Sistemul Oxford de dezbatere presupune un anumit format care in timp real ar insemna 20 – 20 – 10 – 10. Practic pe parcursul unei ore propozitia supusa dezbaterii este argumentata pe rand pro si contra (20 + 20), cu posibilitatea de replica la jumatate din timp (10+10). In sistemul mai nou se adauga posibilitatea de Q&A (intrebari si raspunsuri) care pot sa mai acopere 30 de minute ulterior; astfel, dezbaterea in timp real dureaza approx. 90 de minute.

  In varianta virtuala, regula s-a adaptat la 2000 – 2000 – 500 – 500 cu deadline-uri de raspuns la un interval fix, sa zicem 2 saptamani cu interval de gratie de o saptamana. Daca unul dintre parteneri declara forfeit, dezbaterea se incheie. Asta e ceea ce propun eu.

  Moderatorul va trebui sa:

  1. Formuleze in 500 de cuvinte propozitia care se dezbate + introdus persoanele care dezbat (i se vor oferi CV-uri) si asigurat ca a) se respecta regula de spatiu si timp b) se respecta deadline-urile si c) nu se fac atacuri la persoana, si discutia nu derapeaza in teme irelevante.

  2. Sa gestioneze/ modereze/ filtreze intrebarile din perioada Q&A. Acestea vor fi initial supuse moderarii si vor aparea abia la finalul dezbaterii, pentru ca schimbul de idei sa nu fie perturbat de minti luminate cunoscute drept “trolls” in limbajul de specialitate.

  G.

 3. mutsunake… daca ai dat-o pe alea cu oxford… ai pierdut audienta.
  Hai sa zic, daca ma screm nitel, inteleg ce vorbesti; al draq’ sa fiu daca m-as baga in asa ceva, totusi.
  Ia incearca alta varianta, ceva mai pe intelesul poporului.

 4. Oameni buni,

  Nu de voturi am nevoie la acest text, ci de propuneri 😀

  Deci…Andreea, continuam cu invitatiile la amici blogger-i? Ca eu la format nu renunt.

  G>

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.