poveste cu o mamă, o fetiţă, o bunică şi-o mătusă

Pe mamă o cheamă Iustina, iar pe copil Iarina. Şi deja majoritatea ştiţi despre cine vorbesc.

Aseară am vorbit cu Iustina la telefon, ca să-i dea ultimele veşti despre ea, copil şi, de fapt, întreaga familie. Pentru că da, ajungi să faci parte din familie, să iei parte la bucurii, să împărtăşeşti necazurile, pui umărul la un ajutor şi la rândul tău apelezi cînd ai nevoie. Şi totul de la un post pe care l-a scris un blogger din Botoşani despre o fetiţă care voia să câştige un campionat internaţional de sah! Pentru a face rost de bani să-i cumpere bunicului medicamente! Introducerea este pentru cei care nu ştiu cine este Iarina şi de ce face parte din familia noastră. Dar nu astea sunt veştile.

Veştile sunt că Iarina va locui, probabil de anul viitor, împreună cu mama şi bunicii ei la Iaşi. Mama ei mi-a spus aseară cu lacrimi de emoţie în glas că a reuşit să facă vreo 5 credite de nevoi personale şi să cumpere un lot de 500 mp la marginea Iaşiului, pe care se găseşte şi o căsuţă mititică din chirpici cu vreo 3 camere. Deşi pentru mulţi dintre noi poate părea ceva mic şi ieftin, pentru femeia asta înseamnă să aibă din nou familia lângă ea şi mai ales copilul. Dacă vă mai aduc aminte şi că Iustina lucrează într-o florărie, mai precis într-un magazin de aranjamente florale pentru diverse evenimente, atunci ştiţi de bună seamă cât de greu trebuie să fi fost să facă pasul de la chirie pentru o cameră confort 2 în gazdă la o investiţie într-o casă cu/de/pe pământ. Nu contează, pentru ea, câţi bani trebuie să dea pe lună la bănci: lucrează 6 zile din 7, probabil va lucra 7 din 7 când Iarina se va muta acolo. Şi speră că va face cumva ca mâncarea să crească din pământul cumpărat, care are, în total, vreo 500 de metri, din care vreo 80-90 mp ocupă casa. Visul este să aibă propria ei afacere cu flori, dar Olanda e departe şi mafia florarilor nu e cercul de “Să ţesem frumos” de la Palatul Copiilor.

Fetiţa Iarina a avut săptămâna asta concurs în Botoşani, nu am reţinut ce fel, cu cine, la ce categorie, dar am reţinut că a ieşit pe locul I. Dar asta deja nu mai e noutate pentru noi. Munceşte şi pentru şcoală, se antrenează şi cu şahul electronic şi cu profesorii de la Asociaţia Botoşani (dna şi dl Diaconu), lucrează şi pe calculator, ba chiar a încasat şi prima rată din bursa de 300 de lei/lună oferită de dl. Vlad în timpul emisiunii lui Teo de la PrimaTV. Deci lucrurile merg dinspre bine spre mai bine.

Bunica Viorica este în al nouălea cer din două motive, sinonime cu realizările fiicelor sale. Mai întîi Iustina a reuşit să îşi ia o casă în care se vor muta cu toţii, iar apoi pentru Raluca, mătuşa Iarinei, care s-a măritat acum fix o lună. Sigur, dacă tânărul soţ nu ar fi fost un super băiat, nu am fi avut motive de bucurie, dar avem 🙂

Şi aş mai avea eu ceva veşti să vă dau, dar mai aştept puţin să fiu sigură că totul e în regulă. Pentru cei care vor să doneze bani Iarinei, aveţi la dispoziţie contul Iustinei de pe pagina Iarina. Pentru cei care vor s-o ajute pe Iarina prin intermediul Asociaţiei de Şah Botoşani, asociaţie înfiinţată pentru ea de către Silvia şi Mihai Diaconu, puteţi lua legătura cu dna. Diaconu pentru încheierea unui contract de sponsorizare. Din câte am înţeles asociaţia are nevoie de sponsorizări pe contracte de min 500 lei pe an pentru a putea legitima în continuare fata, dar am să mă interesez mai în amănunt şi vă spun.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s