Împotrivă este un termen care mie îmi caracterizează existenţa. Nu de puţine ori curentul era la vale, eu mă trezeam că trebe să urc. De-aia îmi era şi foarte greu să fac parte din găşti şi grupuri, nefiind totuşi un omuleţ respingător, doar Gigi contra. Desigur, am şi impresia despre mine că am dreptate de cele mai multe ori, şi, în consecinţă, am agresivitatea omului care nu suportă să fie contrazis cu argumente de doi bani. Desigur, orice argument contra afirmaţiilor mele este de 2 lei 🙂 Trecând dincolo de aceasta introducere confesivă, să atacăm subiectul principal: alegerile din această toamnă, cireaşa amară de pe tortul democraţiei româneşti de inspiraţie sovietică.
Eu nu am să merg la vot, la fel cum nu am mers nici acum 4 ani şi nici acum 8 ani. Singurul preşedinte pe care l-am votat a fost Ion Raţiu, atunci când a candidat. Mi se părea cel mai potrivit. Şi n-a fost să fie. N-aş fi mers la vot dacă acest ins nu era candidat. Singurul partid pe care l-am votat la parlamentare a fost UDMR.
Pentru mine colectia de abţipilduri pe dosul cărţii de identitate nu e relevantă nici pentru calitatea mea de om, nici pentru cea de cetăţean, nici pentru sistemul de vot, democraţie sau prosperitate. Îmi respect obligaţia de a nu ucide, de a nu fura, de a nu favoriza infractorii. Şi obligaţia faţă de mine însămi de a nu face lucruri doar pentru că turma alături de care merg dimineaţa la serviciu cu tramvaiul 41 le face.
Pentru ca eu să merg la vot îmi trebuie să am alegere. Îmi trebuie să ştiu că indivizii pe care eu îi deleg astfel să mă reprezinte chiar înseamnă ceva pentru mine. I-aş vota pe Crin Antonescu sau pe Cristi Diaconescu fără să clipesc, deşi reprezintă partide, doctrine şi formaţii diferite. Aş vrea să am pe cine vota în colegiul meu, ăla mişto cu Elena Udrea şi Luminiţa Anghel. Mie îmi place Luminiţa ca şi artist întocmai cum îmi place de ginecoloaga mea ca doctor. Nu mi-ar plăcea ca ginecoloaga mea să îmi facă pedichiura, iar dacă ar face-o n-aş mai merge să mă caut în vintre la ea. Fiindcă eu cred că fiecare om e bun la ceva (în cazul cel mai fericit) şi are doar idee despre restul lucrurilor. Iar Luminiţa cântă bine, şi mai e şi mamă bună.
Elena Udrea mă lăsa rece până mai deunăzi, când am auzit-o vorbind şi parcă prin faţa ochilor mi-a trecut năluca Boc. Vorbesc la fel, e la fel de agresivă şi debitează la fel de multe imbecilităţi şi răutăcizme. Apoi relaţia ei, unii spun sexuală şi cred că aşa şi e, cu Băsescu mi-o face pe această tanti şi mai antipatică. Faptul că are q7 nu mă deranjează, că poartă bijuterii asemenea, că se îmbracă de la mari case de modă e chiar un atu (în ochii mei indivioşi); dar că merge prin spate pe la Drumeţu să achiziţioneze haine second hand mă înfioară, pentru că e ca şi cum eu, deja rege şi bogat, aş vrea să mă duc să mă îmbrac în zdrenţe crezând că numai în zdrenţe şi încălzindu-mi mâinile la tomberonul în flăcări ar putea oamenii să aibă încredere în mine. Nu mai zic de croşetat, pus murături şi alte activităţi casnice. De ce să te dai drept cine nu eşti, aka să minţi în cel mai neruşinat mod, când ai putea să te arăţi aşa cum eşti şi oamenii să vrea să fie ca tine? De ce să nu fii un lider respectat şi să vrei să te cobori de la etajul 5 doar pentru a urca înapoi la 3 împreună cu o gaşcă de inşi care oricum atunci când te vor prinde îţi vor fura poşeta? Ce minte tre să ai? Şi dacă asta e mintea pe care o ai, eu ce treabă am să te votez? N-aş fi eu din acelaşi regn cu turma?
Horaţiu Radu Munteanu, Costel Nedelcu, Şerban Rareş Mănescu, Alexandru Radu Feldman sunt nişte unii de care nu am auzit, cu excepţia ultimului, care este, după părerea mea, foarte agresiv. O singură dată l-am auzit vorbind şi… ce să zic, eram alături de un domn pedelist, eu am zis că individul e imbecil şi insul mi-a replicat direct că sunt antisemită. M-a umflat rîsul şi mi s-a părut pierdere de vreme să mai continui nu discuşia, dar să şi stau în aceeaşi încăpere cu aşa idiot, ştiut fiind că prostia e contagioasă. Nu-i cunosc pe oamenii de mai sus, dar ei sunt candidaţii pt senat si cameră de la mine din zonă. Ce să fac eu cu ei? Cum să-mi asum eu să mă duc să le legitimez urcarea pe tronul politicii şi să le lăţesc buzunarele pentru a încăpea în ele bunuri viitoare, care nu mă îndoiesc că vor veni.
Asta ca să vorbim despre politicieni. Căci dacă e să ne referim la ziarişti, par examplu, e cam acelaşi lucru. Deontologia profesională e un hemoroid care ne roade cururile atunci când stăm pe el şi în răstimp. Şi cum eu nu am nici o aplecare către viermi, n-am să merg să turtesc vreunul cu ştampila.
Aş fi tăcut, probabil, în banca mea dacă nu aş fi citit şi văzut ieri: hotnews, chinezu. Deşi nu e sigur.
looooool tracte….cetz mai place ude mereu…
*tracto, evident…
tracto eşti tu la cap, că mă confunzi 😀
Eu una recunosc ca mi-e lene sa-mi bat capul sa aflu cine’s candidatii, ce-i cu ei si ce au de gind, si de aia nu votez. Altii zic ca n-au de unde alege, ca nu-i cunosc pe candidati (contradictie in termeni. ori nu-i cunosti, ori daca zici ca n-ai de unde, se cheama ca-i cunosti f. bine. chiar pe toti??). Avind in vedere insa ca eu nu prea mai am nici o legatura cu plaiurile mioritice de vreo 10 ani, imi permit…
looool, ma miram io cum kilu meu voteaza tracto…nush de ce am fost asa sigur ca el ii…
oricum, ar trebui so iei ca pun compliment 🙂
Inteleg ce zici, cam asa ceva am si eu de votat la colegiul ala din diaspora, jmecheri si escroci, si era cît pe-aci sa nu ma duc la vot, de indignare, cind (ieri) mi-a picat fisa: trebuie sa ma duc la vot; O sa-l votez pe escrocul cel mai mic, daca se poate; in orice caz o sa votez impotriva; eu sint sensibil la chestia cu votul: cred ca trebuie votat, tocmai ca sa imi spun ca am facut tot ce puteam sa fac;
Corcoran, nu exista escrocul cel mai mic. Escrocul e escroc si gata.
Cit despre am facut tot ce puteam sa fac… Tu l-ai votat pe Iliescu atunci cind a ajuns in “finala” cu Vadim? Ai putut sa pui stampila pe Iliescu si ti-ai spus in sine ca este raul cel mai mic pentru tara asta? Si daca ii votam pe acesti tovarasi candidati, (sunt foarte putine exceptii, foarte putini oameni inteligenti, foarte putini nepusi pe furtisaguri si tunuri, si nici macar pentru aia nu as baga mina in foc), nu cumva contribuim noi taman la prosperitatea lor si a clanurilor lor? Ca doar le punem o treapta de urcat sus, de unde nu-i mai dam jos. Sau nu?
Daca voteaza numai 1% din populatia tarii asteia, nu e un semnal mai puternic ca ceva trebuie schimbat decit “datoria civica de a alege dind cu banul intre doua rele”?
andreanum, ai ghicit, eu am fost sa-l votez pe Iliescu atunci, si cred ca in situatia data a fost raul mai mic; printre altele, nu cred ca am fi avut nici o sansa sa intram in UE in 2004, daca ar fi iesit Vadim; eu cred ca intotdeauna exista un escroc mai mic, mai putin baron sau mafiot, exista intotdeauna nuante; barem, daca merg la vot, am atîta marja de manevra incit sa votez impotriva celui mai rau; daca nu merg, las altora decizia; sa demonstrezi ca sistemul nu merge, fiindca totul e putred si murdar iar nu cred ca e o solutie; unu, fiindca el nu va fi niciodata curat; doi, in practica, va veni lumea la vot, iar cei care vor vota masiv (satele, de exemplu) vor alege ptr tine
Eu cred ca niciodata nu ar fi iesit Vadim presedinte. Manevra cu votatul lui Iliescu nu era ca sa nu iasa Vadim presedinte, ci sa se voteze in masa Iliescu. O diversiune de regiune superioara, bine gindita, ca dovada ca a si prins si orice ai fi spus atunci erai taxat ca vadimist/antisemit/fascist etc.
Ca dovada ca imediat dupa Vadim nu a mai reprezentat si, Har Domnului, nu mai reprezenta nimic altceva decit un biet nebun care rage a desert pe unde apuca, de obieci la el in ograda…
As vrea sa fie clar: desi titlul este pledoarie, ceea ce ar implica dorinta mea de a va convinge pe vreunul ca nu trebuie sa mergeti la vot, nu e asa. Postul imi apartine si exprima doar ceea ce eu am ales pentru mine. Buna sau rea, imi asum alegerea, ca fiind singura pe care o am.
“Sau nu?
Daca voteaza numai 1% din populatia tarii asteia, nu e un semnal mai puternic ca ceva trebuie schimbat decit “datoria civica de a alege dind cu banul intre doua rele”?
”
un semnal… pentru cine? pentru exterior? sa fiti voi sanatosi, o sa se intimple ceva mai mult decit niste alegeri ratate, inainte ca cel mai marunt cetatean neimplicat direct sa-si deranjeze chiar si o bucla pt. asta (sa fim seriosi, lumea nu duce lipsa de catastrofe. alegerile din Romania nu vor ajunge in top).
semnal pt. cetatenii turmentati care n-au observat pina in prezent ca e o problema, sau mai multe? pai de ce sa ii deranjeze o formalitate (daca nu i-a deranjat realitatea), nu e ca si cum ar ramine suspendati in neant, “cineva” tot iese intr-u fel sau altul. cui poate sa-i pese ce se intimpla in Romania, daca localnicii nu arata nici un interes? fericitii expatriati ca mine sa vada ce participare catastrofala la vot se intimpla, sa aiba o revelatie cutremuratoare si sa vina val virtej inapoi sa faca sa fie totul bine si sa-si plateasca diversele datorii patriotice? Eh? Short answer: no. Long answer? Guess.
exteriorul cui? Dreamere, eu nici nu ma gindeam ca cineva ar putea fi interesat de alegerile din romanezya. Alegerea mea de a nu merge la vot este datorata lipsei de alegere. Repet: daca in colegiul meu uninominal ar fi candidat unul dintre oamenii in care eu sa am cit de cit incredere, as fi mers la vot. In cazul de fata alegerea lipseste, si sa merg sa stampilez o foaie la plezneala refuz. Si culmea stii care e? Ca mie mi se pare ca nemergind sa votez niste diversi arat ca am interes, in sensul ca vreau sa votez cu adevarat pe cineva, nu doar sa stampilez. Cit despre expatriati eu i-as sfatui sa stea acolo unde sunt si sa continue sa fie respectati. Datorii patriotice in/pentru romanezya? LOL.
Daca purtam palarie o dadeam jos atit de brusc ca mi se ducea si scalpul odata cu ea! Respect!
nu e nici o rusine ca porti peruca, totul e sa nu minti electoratul.
invidi…..traktoristule! 😮 ))))))))))))))))
@andreanum: intamplator la tine in colegiu ai avea de unde sa alegi, Radu Munteanu (nu ii fac campanie, oricum sunt convins ca nu vei merge la vot) fiind si el dintre cei care in 90 l-au votat pe Ratiu. Eu l-am cunoscut in PNTCD, a fost si presedinte la TUNTCD (studentii taranisti), prin urmare (ca si toti taranistii adevarati) e un om “impotriva”.
Sunt de acord ca sunt situatii cand pur si simplu nu poti alege. Exemplul cu Vadim e bun: ce poti sa votezi? Un nebun sau un criminal? Nici una dintre variante nu e un compsimis rezonabil, asa ca stai linistit acasa si astepti ca poporul (care are mai putine greturi decat tine) sa aleaga dintre astia 2.
Insa sunt de parere ca situatia de la alegerile astea la tine in colegiu nu e similara. Mai degraba sunt tentat sa cred ca nu cunosti candidatii decat ca, realmente, nu ai ce vota.
Acu n-as vrea sa crezi ca vreau sa te combin sa il votezi pe Radu Munteanu (mai e si liberal de-al meu), asa ca iti spun doar ca eu o sa votez alt candidat decat cel de la pnl la mine in colegiu. Pentru ca e un fel de uninominal, si pentru mine conteaza mai mult persoana decat partidul.
compromis, pardon de spelling, e f dimineata 🙂