tofelu' de crize in paharul cu apa

Se pare ca in ultima vreme criza este cuvintul de ordine. Orice situatie, om, cladire, institutie, animal din lumea asta depaseste in acest an o criza: guvernul nou instalat, caldura, temperatura, cursul leului, fisia gaza, gazul rusesc si asa mai departe. E la moda sa fii crizat, sa depasesti crize, criza, Criza, Crrrizzzza! Draci!

Aseara, venind de la un restaurant libanez din Bucuresti, relaxata fiind de o narghilea cu tutun de mere, am nimerit peste Mircea Badea, crizat de pozele Mihaelei Radulescu din nu stiu ce reviste bulevardiere. Juma de emisiune s-a minunat de chilotii si bondage-ul colegei de trust. Apoi s-a mai mirat, din aceleasi reviste, de cururile si pletele altor cocoane. Cit despre Elena Udrea… pamflet pe fata. Glumite cu tenta sexuala si afluenti cu bataie pe cantitatea seminala a presedintelui. Subtil. Fin. Wit curat. Criza existentiala. Cacat!

Am mai zappat si pe alte canale: rusii ne-au taiat gazele! Niet gaze! Rusii lasa Europa in bezna! Mai raminea sa fie pomenit Stalin, Lenin, Rasputin, Beria, Laika si Lomonosov, ca justificare a urii noastre si a tuturor fata de ei (pe Lomonosov l-am pomenit fiindca el ar (fi) inventat tabelul lui Mendeleev – dupa cum am auzit la un tinar in care colcaia cultura generala mai deunazi, in tramvai). Exemplul verzei din capetele multor pusti de toate virstele. Si nu numai de la noi, dar mai ales astia ai nostri ma intereseaza.

Profesorii vor muri de foame pentru ca s-a anulat posibilitatea cumulului pensiei cu salariul. Actorii vor muri de foame din acelasi motiv. Nenorocire mare ca nu stiu ce subalterni de la stat vor avea salariul mai mare decit capul institutiei. Alta nenorocire ca o notarita va primi 85% din 5 miliarde de lei pe luna indemnizatie pt nou nascut! Auzi curva dracului! Auzi seropaica cum suge ea singele bietei tarisoare si laptele atitor mame somere cu cite 5 copii! Sa nu-i rupi gitu’? Dom’ Tatulici, faceti domne dreptate la oamenii sarmani! Pai ce mama dracului! Doar v-am ales.

Despre Gaza nici nu trebuie sa va mai spun ce se spune, ca doar cititi cu totii. Inca o treaba: e musai sa ai o parere despre orice. Adica daca e un razboi pe undeva, intre ugarizi si teleferici, de care nu ai auzit neam decit ca unii fac chiftele bune de oaie si altii taie preputul copiilor mi se pare absolut romaneste sa tii cu dintii la opinia ta de a-i tine partea unei tabere. Adica ce pizda ma-sii de argumente IN PLUS mai trebuie? Ce, nu e clar? Si romanasii nostri care pling pe la granite cersind revenirea in patrie si nimeni nu-i ajuta si nu vrea sa stie de ei, ba inca despre ei alti romanasi spun ca sunt curve fugite cu arabi si asa le trebuie, sa crape in Gaza! Si pe bune acuma, ce, i-am pus eu sa plece in Gaza? Pai si nu-i asa? I-a mincat in cur: sa moara.

Fiul lui Sorin R. Stanescu s-a sinucis. Dar daca a fost totusi omorit? 3/4 din ziaristi si 95% din populatia Romaniei cred ca a fost asasinat, desi doar 3% din ambele categorii stiu cine a fost acest om. Si din aia 3% 10% stiu ca a fost sotul Oanei Cuzino de la Ce se-ntimpla, doctore? Asta cu omoritu’ e doar de la ca s-a gasit ravasit apartamentul. Adica asa presupunem, ca politia zice ca nu. Ca de fapt avocatu’ zice ca da! Deci cred ca rudele victimei accidentului comis cu citeva zile in urma au venit, au intrat peste om in casa, l-au impuscat in cap si apoi au inchis usa pe dinauntru cu cheia si au plecat, stergind totodata si amprentele! Fir-ai tu al naibii Copperfielde cum ne-ai invatat tu ca nimic nu e ceea ce pare, si fi-v-ar Hollywood-ul cu teoriile conspiratiilor de ris! Nimic nu trebuie sa fie exact ceea ce e! Totul tre sa fie complicat, dens, abscons, ca-n filmele cu Mossad, Doamne iarta-ma…

******

Cum v-am zis deja, am fost in vacanta asta la ski in Austria. Austriecii au si ei televiziuni. Nenorocirea face ca exact in perioada in care eram noi acolo s-a petrecut o nenorocire in Germania. Presedintele landului Thuringia, Dieter Althaus, a fost implicat intr-un accident la ski. In fapt, la intersectia a doua pirtii de coborire din Riesneralm respectivul, echipat corespunzator cu casca de protectie si coborind pe una din pirtii s-a ciocnit in plina viteza de o alta skioare, care venea de pe pirtia cealalta, tot cu viteza. respectiva nu purta casca de protectie. Femeia a murit iar dl. Althaus este (nu stiu daca mai este si astazi) in coma, cu grave lovituri la cap.

Ei, accidentul asta este o stire si a fost difuzat ca atare de televiziunea austriaca. S-a iscat si o minidezbatere de vreo 10 minute (nu 15 ore pe zi cum cred ca ar fi acoperit in Romanica daca Basescu facea accident la ski), in care in loc sa se propuna cu vocea ridicata desfiintarea skiului ca sport, sabotarea jocurilor de iarna, linsarea lui nea Georgica si a societatii Teleferic SA precum si propunerea de initiativa parlamentara pentru eliminarea totala a zapezii din meniul de iarna, austriecii discutau calm despre importanta purtarii de casti de protectie pentru schiori, atit incepatori cit mai ales avansati. S-a precizat ca numarul accidentelor de ski nu a crescut, fapt imbucurator, si ca se inventeaza in fiecare an masuri de protectie din ce in ce mai eficiente. Ski-ul evolueaza, evoluati alaturi de el, protejati-va zonele sensibile cred eu ca s-ar fi putut trage concluzia din discutie.

Cam asta e diferenta.

6 thoughts on “tofelu' de crize in paharul cu apa

  1. “Din nou n-am avut acces la stiri (decit in germana pe care nu o pricep neam)” cu mixed feelings ma intreb cum de ai inteles tu atitea despre cat importanta este casca de protectie(io nici la baie nu ma duc fara ea) Aaah am inteles era emisiune de stiri pt surdomuti si tu sti limbajul semnelor 🙂

  2. cred ca v-am povestit ca in Flachau ne-au vizitat niste prieteni cunoscatori ai limbii germane, locuitori ai Germaniei. Sau poate am omis. Oricum, garcea, ce am spus poate fi verificat, daca stii germana. Nu am nici o intentie sa mint pe cineva…

    LE: am vrut sa scriu despre prietenii respectivi, chiar am scris, dar am editat ulterior inainte de submit fiindca mi se parea irelevant.

  3. confirm autenticitatea informatiilor in limita competentelor mele(nu m-am mai dat pe schiuri de vreo 20 de ani 🙂 accidentul si dezbaterile ulterioare au fost redate corect) Andreanum, tu nu mai sti de gluma? faceam si io pe interesantu`(…si doar mi-am zis sa ramin la stelutze).

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.