beletu' meu, comandat cu greu

Eu cred despre mine că sunt un om dăjtept (nu chiar geniu, dar p-aproape). În sensul nu că nu dorm, ci nu sunt idioată şi deseori mă gîndesc înainte să vorbesc, să scriu sau chiar să deschid gura. Mă gîndesc şi la ceilalti, nu doar la mine, deşi la mine mă gîndesc zilnic, dar şi la mediu, şi la relaţiile mele cu colegii, familia şi restul populaţiei, îmi plac şi iepuraşii. În fine, nici nu omor fiinte nevinovate. Sunt un om normal, care cîteodată se trezeşte gîndind ca un geniu şi alteori se uită prin ochii măgăruşului din dreptul porţii noi.

Săptămîna trecută, însă, mă simţii de parcă aveam doua semisfere stingi în acelaşi creier, puse curbă-n curbă, eu fiind oricum stingace reconvertita de fapt. Să vă zic pe scurt.

Se anunţă concert live (mă rog, e relativă treaba) Madonna in sat la noi. Turneul ăla cu lipicios si dulce. No, zic, nu ne trebă noo aşea ceva. Dar apare sor-mea care zice că ba da, ne trebă. Lucrînd eu unde lucrez şi simţindu-mă în puteri că posedam informaţia, aflu că clienţii (cacofonia nu e atît intenţionată cît binevenită) Vodafone au prioritate în rezervarea de bilete, cîte 4 pe cap de animal nutreţuit. Sms la 4545, primesc un cod JRN3LF şi mi zice că pot să mă înregistrez cu el pe myticket.ro, împreună cu nr. de telefon.

Dar în capul meu sinapsa s-a făcut de la un cap de axon la celălalt cap al aceluiaşi, aşa că m-am dus direct în pagina cu afişul Madonnei, am văzut că pot să comand, am selectat 4 bilete, aveam cîmp pt cod, am băgat codul şi am dat submit, mi s-a mulţumit frumos. Fericită că a fost aşa simplu am închis site-ul şi mi-am văzut de treburi. Mă laud la soră-mea că am rezolvat-o. Aia anunţă la rîndul ei pe colegele pt care erau biletele că e totul în regulă, să sară cu banul. Se achită şi banul (desigur, cînd e să fie dodoloaţă treaba…), 4 bilete de cîte 160 lei nu e o avere, da nici un temirice.

Trece februarie, vine martie. Doi amici ai unui coleg au stat 4 (pa-tru) ore la Diverta să ia bilete la gazon A şi abia au prins. Hă, ce fraieri, iote io ce deşteaptă fusei, am folosit internetul şi am cîştigat. Băi şi cum veneam eu pe 4 martie cu microbuzul de la satul în care locuiesc, mă pocneşte dintr-o dată revelaţia taman cînd să intru în piaţa Chibrit: mă, cum dracu mă vor găsi ăia de pe myticket ca să-mi dea biletele şi să le achit???? Că nu le-am dat nici o adresă, nici nu am achitat cu cardul deja… Fuck, să vezi că am sfeclit mazărea, că doar n-o să sune ăştia la toţi abonaţii connex sau să ne trimită biletele pe adresa de facturare a numărului de telefon!

Ajung la birou, verific site-ul myticket, verific sms-ul, încă nu-l ştersesem, şi mă apuc să-mi fac cont. Degeaba aveam codul ăla, că numai pînă în 3 martie era valabil, după care oricine voia putea cumpăra bilete de la Diverta sau de oriunde. Fac comandă de patru bilete şi primesc mail că s-a confirmat comanda, urmează să se valideze în cel mai scurt timp. Frate, zic, sper că mai au bilete la gazon A, altfel tre să mă milogesc la oamenii care au gîndit înainte să clickăie pe site-uri cu bilete. Şi aştept, şi aştept.

A treia zi, aka vineri, iar mă pocneşte revelaţia în acelaşi microbuz, mai pe la Mezeş: dacă nu mi-au validat comanda înseamnă că nu mai au biletele alea! Au de-alea de 800 sau de 120. Mă rog, alea de 120 ar mai fi mers, dar 800…

Ajung la birou, abia mi-am dat jos paporniţa de pe umăr şi ţaca-ţaca pe tastatura să găsesc contact de la myticket. Găsesc un nr de Vodafone (normal), sun şi îi spun unei cuconiţe care a răspuns în 20 de secunde care e treaba. Femeia mă asigură că totul e în regulă, sunt bilete, s-a confrmat comanda şi cam în 10 zile o să primesc biletele prin poşta, cu plata la livrare, cum am solicitat în comandă.

Am răsuflat uşurată.

Colegele sor-mii au bilete la Madonna, turneul lipicios de dulce iar eu, deşi toroabă momentan, am ieşit încă o dată basma curată. E, ziceţi şi voi dacă nu aveţi cumva momentary lapse of reason d-astea.

This entry was posted in amestecate, andreanum, de-ale omului by andreanum. Bookmark the permalink.

About andreanum

Nascuta in anul in care Iggy Pop lansa albumul "The idiot" poate nu intimplator de sex feminin, de orientare liberal-salbatica "neinregimentata" politic, par lung, ochi verzi, 60 de kile, stingace, rid des, am tatuaj, nu beau bere, merg des la cinema si coclesc aurul. Gata, ati zis little biographical.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.