Uită-te în ochii mei: mă vezi?

Foarte rar mi se întîmplă să scriu două posturi într-o zi. Dar astăzi, adică acum vreo 10 minute prietena mea Ada m-a buzzuit pe mess si mi-a trimis aceasta poză. Iniţial m-am gîndit că e vreun nepoţel sau coleg de grădiniţă de-al Irinei, fetiţa Adei. Eu m-am entuziasmat şi m-am exclamat că e un copil foarte drăguţ. Şi atunci Ada m-a anunţat că e orb, că se numeşte Gruia şi că are nevoie de 27,500 euro USD pentru a vedea, fiindcă suferă de retinopatie. Ideea, dacă mai era nevoie s-o spunem, era că poate ne mobilizăm (noi adică eu, tu, ăştia cîţiva cîţi ne strîngem) să-l ajutăm.Nu sunt foarte mulţi bani, nu e o sumă de nestrîns. Cîte puţin de la fiecare contează.

Povestea lui Gruia o găsiţi aici. Tot aici găsiţi despre boala de care suferă Gruia şi despre modalitatea de tratare a ei. Iertaţi-mi stîngăcia în exprimarea medicală, nu mă pricep foarte bine.

Mi-am permis să copiez antetul site-ului lui Gruia pentru conturi şi telefon. Click pe poză pentru mărire.

Uitaţi-vă puţin la el: vă vine să-l lăsaţi să fie orb?

11 thoughts on “Uită-te în ochii mei: mă vezi?

 1. Acum 10 minute la ghiseul BCR din Caramfil: doamna, este posibil ca numele deponentului sa nu apara pe extrasul destinatarului? Nu, raspunde doamna, dar de ce ati dori asa ceva? Pentru ca este o donatie pentru un copil orb, care are nevoie de niste bani pt. a plati operatia de retinoplastie si as vrea sa ramina anonima. Vai, zice doamna de la ghiseu, ce gest frumos. O sa trec la explicatii donatie si nu va iau comisionul de depunere de 4 lei, pentru ca ar fi chiar culmea ca banca sa cistige un mizilic tocmai de la un om care vrea sa ajute. Si daca e sa zica sefii ceva am sa le explic.
  Am ramas paf.

 2. Mie nu mi-a acceptat donatia anonima. Am insistat, dar copchila a inceput sa insire niste regulamente de m-a plictisit si am lasat-o balta. Mi-am trecut toate datele.

 3. Si eu, pina la urma, ca sistemul bancar nu functioneaza pe anonime. Mie mi-a placut insa de tanti de la ghiseu fiindca s-a oferit sa explice sefilor de ce nu mi-a luat comision de depunere.

 4. Da, frumos din partea ei. E mai rar.
  Nu e prima data cand fac donatii. La BRD accepta sa fie anonima, in sensul ca destinatarul nu afla numele donatorului.

 5. Pingback: În timp ce unii luptă pentru putere… « Cronica unei vieţi. Banale.

 6. La multi ani, Gruia si Vlad. Copiii implinesc astazi doi ani, iar suma pentru operatia lui Gruia a ajuns la 15.497 USD.
  Deci sunt si motive de bucurie pentru familia colegului blogger dromichaetes.

 7. Ma bucur nespus. Sper ca si alti copii sa aiba sansa unor astfel de “mobilizari de suflete”.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.