DanceMasters 2010 – dans, performanta, eleganta

Daca aveti drum in zona Tineretului, sau daca in loc sa ramineti blocati prin nametii patriei preferati sa vedeti un regal de dans sportiv, atunci va dau un hint: aveti ce vedea la Polivalenta in acest week-end.

In urma cu vreo 6 ani, niste domni pe care am avut nu doar onoarea, nu numai placerea, ci astea amindoua la un loc si inmultite cu 1000, sa-i cunosc, respectiv Virgil, Gigi si Bogdan, s-au apucat ei sa organizeze in Romania, la Sala Polivalenta, un concurs international de dans sportiv. Cei trei fiind antrenori si fosti dansatori, participind la nenumarate concursuri prin toata lumea cu elevii lor si fiind genul de oameni care tin relatiile calde, pasienta le-a iesit. Au organizat an de an acest festival, din ce in ce mai mare, cu participare din ce in ce mai de top, ajungind anul acesta ca din primele 26 de perechi campioane ale lumii la noi sa vina vreo 6 (daca am datele corecte si nu sunt deja mai multe). Nici un club de dans sportiv (latino si standard) nu poate ignora acest concurs.

Am crescut această competiţie de la an la an şi am reuşit performanţe extraordinare pentru dansul sportiv românesc. Anul acesta, deşi este unul de criză, datorită renumelui competiţiei ne aşteptăm să se înscrie în concurs peste 1000 de perechi din mai mult de 20 de ţări ale lumii, şi pentru prima dată vom avea reprezentare de pe 4 continente. Totodată, s-au înscris deja în competiţie un sfert din perechile din Top 24 Mondial”, spune Bogdan.

Cit despre noi, profanii, aia care ne uitam la rochii, bijuterii si ne miram cum or putea sa se sincronizeze chiar atit de bine cei doi dansatori, ei bine noi vom avea parte de un show care se anunta extraordinar simbata si duminica asta, la Sala Polivalenta. Tango, cha-cha, vals vienez, rumba, samba etc: avem ce vedea!

Date despre bilete si costuri gasiti pe http://www.dancemasters.ro/index-dm.php sau pe www.bilet.ro .

Saptamina trecuta s-au desfasurat, tot acolo, Campionatele Nationale de Dans Sportiv. Trebuie sa va spun ca eu nu mai mersesem vreodata la un astfel de eveniment si ma asteptam, ca la noi la Romanica, sa fie sala goala si atmosfera in cel mai fericit caz de meci de baschet intre licee. Ei bine, m-am inselat. Si m-au impresionat atit de tare copilutii de 6 ani, care dansau cu atita seriozitate, controlindu-si permanent tinuta si atitudinea, incit m-am inamorat definitiv de acest sport. Dar trebuie sa va dau si vestea proasta: performanta presupune enorm de multa munca. Si cind spun enorm, apai sa stiti ca exact la sensul propriu al acestui cuvint ma refer.

Asadar, daca doriti sa vedeti ceva ce n-ati mai vazut, sau ati vazut la televizor, de obicei pe posturi straine, ca la noi targetul televiziunilor e fan fotbal si cam atit, atunci veniti la DanceMasters 2010.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s