va trebui sa fii

deschis, sa-mi spui mai intii tot ce iti sta pe suflet, sa-mi spui ce-ti place si ce urasti la mine. Cind stai fata in fata gaseste puterea de a-mi spune lucrurile mici care au contat asa de mult, micile gaunosenii ale mele, rautatile care te-au ranit si neajunsurile care ti-au creat neplacere. Sa mi le spui in fata, sa le accepti la mine si sa le stim amindoi.

sincer si sa ai curajul de a-ti asuma riscul unui angajament. Va trebui sa muti iubirea din vise in realitate, sa mergem la piata si la film, sa vorbim despre salarii si chilotii pe care ii avem de cumparat, despre vacante ca si despre apa de gura atit de necesara cind ai probleme gingivale. Fara rusine, fara trac si fara ocolisuri, toata viata noastra e in ce mincam, ce bem, ce imbracam si cum, cind ne dezbracam, cind facem dragoste si cum si ce facem cu banii.

atent la ce mi se intimpla si sa observi cind ceva nu merge bine, cind umbre mi se asaza pe frunte si cind nu pot vorbi si sa gasesti acea cale de a ma face sa ma destainui. Si tot tu va trebui sa gasesti calea de a ma face sa depasesc momentele astea, cu tine, chiar daca nu sunt pentru tine. E simplu, eu nu ma ascund, ar nici nu trag de tine si nu te coplesesc cu confesiuni. E rindul tau s-o faci.

aici mereu, iar cind nu esti aici sa fie exceptia. Sa fii aici si sa vorbim pina vom ajunge la momentele in care nu e nevoie de vorbe. Pina atunci, vorbele sunt esentiale.

sigur ca vrei sa fii cu mine, sa dai tot ce ai si nu stii ca ai si sa accepti ca e singura cale de a fi fericit pe lumea asta. Va trebui sa lasi deoparte orice scuze, orice pretext, orice minciuna si sa nu te indoiesti ca e ceea ce trebuie si tot ceea ce vrei.

deschis la posibilitatea de a ne certa, de a ne spune lucruri neplacute, care vor aparea, certuri care nu vor fi toate simple si scurte. Doi oameni care aleg sa stea impreuna si sa construiasca ceva deseori au momente in care li se ciocnesc personalitatile, iar tu va trebui sa stii sa dirijezi acest razboi precum cel mai priceput general: nu sa eviti lupta, dar sa eviti consecintele ei cele mai nefaste si de durata.

convins ca suntem diferiti si asta e bine, atita vreme cit avem impreuna ceva unic. Nu te pune impotriva dorintelor mele, a prietenilor si familiei mele. Oamenii din jur sunt la fel de importanti ca si tine, atit pentru tine cit si pentru mine. Singuri nu putem trai decit in carti si-n filme: in viata reala oamenii au viata sociala, vorbesc, comunica, se cearta si se impaca, au afinitati si conflicte, striga, se imbata, fumeaza sau iubesc.

dispus sa lupti in fiecare clipa pentru fericirea ta. Sa nu uiti niciodata ca serviciul si colegii si munca nu sunt cei cu care iti imparti intimitatea noaptea.

in stare sa nu fii singur si sa-mi oferi tu tot ce ai mai frumos, si asta e atit de greu cind n-ai incredere in tine incit nu stiu daca vei reusi. Va trebui sa stii sa-ti infrunti demonii, sa stii sa lupti cu ei si sa inveti sa iesi invingator. Sa nu iti pierzi speranta si sa nu te indoiesti de tine.

in stare sa transformi trecutul pe care nu l-ai acceptat in baloane de sapun, care suflate in vint se vor duce departe, stralucind in soare ca si cum ar fi bijuterii: e doar sapun. Nimic nu conteaza mai mult decit prezentul, poate doar viitorul, dar cind i-o veni rindul.

capabil sa nu lasi vorbele unora si altora sa altereze o hotarire de-a ta. Pare rau pentru ei ca tu sa fii fericit, atunci inlatura-i, fiindca nimic nu e mai periculos pentru un om fericit decit un vierme care-i roade la fericire.

deschis fata de tine si sa vezi ca nu esti ceea ce ai crezut, ca toata realitatea ta e fum si vis si se anunta vint. Cind dezbracat de toate hainele virtuale si de parerile in care ai crezut atita vreme ai sa vezi cum esti si ai sa te accepti, vei fi in stare sa intelegi tot ce am scris mai sus.

si nu vei avea alta sanse decit sa fii… barbat.

This entry was posted in andreanum by andreanum. Bookmark the permalink.

About andreanum

Nascuta in anul in care Iggy Pop lansa albumul "The idiot" poate nu intimplator de sex feminin, de orientare liberal-salbatica "neinregimentata" politic, par lung, ochi verzi, 60 de kile, stingace, rid des, am tatuaj, nu beau bere, merg des la cinema si coclesc aurul. Gata, ati zis little biographical.

9 thoughts on “va trebui sa fii

 1. Andreea draga mea, daca jumatate va fi si restul poti obtine pana la sfarsitul vietii si tot ai facut un ghisheft. Daca e sa ne luam dupa legea lui Pareto, merge si cu 20% , you can keep the change.
  Ai idee cat e de munca la lista de mai sus? Nu zic sa te multumesti cu putin, zic sa te pregatesti cu rabdare, caci unde e Eros pentru toate de mai sus e si Thanatos pe potriva.
  Poate ca a venit timpul sa inveti sa dansezi tango…
  Mult noroc, cu drag,

  Care nu te cunoaste,
  Beebee

 2. sigur ca stiu ce inseamna fiecare rind din ce am scris mai sus, iar eu nu spuneam ca imi doresc toate astea miine, pina la sfirsitul vietii e un termen rezonabil 🙂

  dar toate cele de mai sus si toate celelalte pot fi intr-o clipa, chiar in timpul acelui tango de care spuneai. Nu e o lista de cumparaturi, sa bifezi in ordine plimbindu-te printre rafturi cu cosul. Nu e nici o lista cu dorinte de Craciun, sa te uiti sub brad dupa ele, nu e nici macar o lista in adevadarul sens al cuvintului. Si nu e o lista pentru ca tot ce scrie acolo nu sunt un cadou pentru cel care le primeste, ci pentru ce care le simte.

 3. Asa rau ti-o fost anul ?…
  Ca parere personala, daca toate astea trebuie sa i se spuna/reaminteasca astuia… e mult mai lesne sa-i dai altuia o sansa.

 4. krankl, asta e o lista cu ce mi-as dori de ziua mea, care tocmai a fost :))

  i le cer imperativ unui El virtual, plasmuit de imaginatia mea din toti cei pe care i-am cunoscut pina acum si aproape pe fiecare linie e cite unul din motivele pentru care eu, de-a lungul anilor, m-am despartit de cineva. Puse cap la cap in acelasi post a iesit ce vezi 🙂

  nu, n-am avut un an asa de rau, eu am trait, am muncit si am fost sanatoasa.
  dar da, a fost prezenta suferinta, cea mai mare a fost chiar de Craciun, cind unui bun si drag prieten i sa amputat piciorul… la doar 27 de ani. Alternativa ar fi fost sa moara. Asta e motivul pt care reevaluez multe din cele traite si scriu poate un pic mai deprimant decit de obicei.

 5. Aproape ca ma prinsesem despre ce era vorba, de fapt. Glumeam si eu.
  Cat desre prietenul tau..intodeauna e dureros sa i se intample cuiva asa ceva, cu atat mai mult unuia tanar. Chiar ca e prilej de reevaluare, de regasire a lucrurilor simple, ca sa zic asa.
  Ii urez sanatate si puterea de-a smulge de la viata alte bucurii in locul celor ce i-au fost refuzate.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.