alta poveste

Ea plingea. Se vedea ca plinsese toata dimineata, avea ochii rosii si cearcane sub ei. Se abtinea, dar era fortat si concentrarea asta o facea sa ii tremure barbia.

Ce naiba sa faca? Sa intre in vorba cu ea? Ce sa-i spui unei femei pe care nu ai vazut-o in viata ta pina acum, si prima oara cind o vezi plinge? Ca iti pare rau? Dar nu stii pentru ce! De ce ti-ar parea rau pentru ceva despre care nu ai habar? Poate ca ea a gresit si lacrimile sunt de remuscare si nu de tristete. Sau poate ca pur si simplu i s-a intimplat un necaz, poate bunica, poate parintii, poate a fost data afara de la serviciu. Desi nu pare genul care sa sufere atit pentru un job. Da chiar, ce trasaturi frumoase. Cu siguranta mi-as dori sa fiu in stare sa parasesc o astfel de femeie. Numai ca eu nu as fi in stare… Cum e viata asta, vezi o femeie pe un peron, crezi ca stii ce e cu ea si crezi ca poti fi alaturi de ea doar fiindca e frumoasa si iti doresti s-o iei in brate… daca ar fi fost barbat asta care plingea aici pe peron? As fi crezu la fel, ca merita consolare? L-as fi luat in brate? Nici vorba. Probabil m-as fi gindit ca isi merita soarta. N-am vazut pina acum barbati misto care sa plinga. Barbatii misto nu se implica, joaca femeile pe degete si isi vad de viata lor. Ce mi-as dori sa fiu si eu asa. Dar uite, nu sunt.

Iar ea se abtine din ce in ce mai greu. Ma uit insistent la ea, dar nu ma vede. E frumoasa, iar cu lacrimile alea in ochi pare asa de vulnerabila si de atragatoare. Cred ca va trebuisa-mi iau inima-n dinti sa-i spun ceva. La naiba, e atita lume in jur, ce penibil as fi daca vreunul al bufni in ris. Nu, n-am cum sa par slab. Dar nimeni nu te cunoaste aici!

Esti la metrou, fir-ar sa fie, mergi spre birou ca o groaza de altii cu casti in urechi sau citind ziarul: nu interesezi pe nimeni, nu conteaza orice gest ai face si nu va observa nimeni ca incerci sa o consolezi pe o fata care plinge. Zau, pentru cine naiba ar putea conta o vorba buna intr-un metrou la 10 dimineata? Atita lume plinge, dar la ea acasa. E o timpenie sa plingi pe strada! Sa plingi in vazul lumii, sa ti se vada ochii rosii si rimelul scurs, direle in fondul de ten si semilunele de sub ochi! Trebuie sa fii un 0m slab, care nu va supravietui. Daca plingi asa din orice esti slab, iar legea celui mai puternic te va condamna!

Ea parea oar incredibil de trista. Nu plingea cu spasme, avea doar ochii plini de lacrii, dar lacrimile nu treceau dincolo de pervazul genelor, ci se topeau usor, rind pe rind, inainte sa se strecoare printre. Doar ochii tremurau, restul fetei era impietrit. Statea pe un scaun, cu picioarele strinse sub el, cu palmele impreunate pe genunchii inghetati. Isi scosese manusile, desi degetele ii erau vinete si era clar ca ii e frig. Dar nu parea sa observe. Toata suferinta ei parea strinsa in ochii care abia se mai puteau inchide fara sa se reverse.

Ce naiba fac? Ma duc sa ii spun ceva sau o las in plata domnului? Mai am 3 statii pina la Universitate, mai e inca timp sa ma gindesc ce naiba sa fac… Cit sufera, saraca. Oare dupa mine o fi plins si Ea macar atita? Ce ciudat, nu m-am gindit niciodata daca ea a suferit pentru mine. Nici n-as fi avut cum, din moment ce ea m-a lasat. Pentru el. Femeile, cind gasesc altceva, nu ezita niciodata sa ti-o trinteasca verde in fata: dispari, s-a ocupat locul. Probabil ca si fta asta i-a zis unui sa elibereze loja si acum regreta. Probabil si-a dat seama ce proasta a fost, ce idiot e sa parasesti un om asa, doar fiindca te indragostesti de altul. Si ce daca te indragostesti, asta nu e motiv sa il ranesti pe cel pe care il ai. Ca-n vorba cu cioara de pe gard. De ce ai vrea sa dai vrabia din mina pentru ceva ce nu e sigur? Cum sa risti?

Oare de ce o suferi asa? Ce naiba i s-o fi intimplat? O nenorocire e sigur, dar care? O fi bolnava, o fi parasita, i-o fi murit cineva. Nu vad ce altceva te-ar putea darima in asa hal incit sa plingi in metrou! Pui o piesa pe facebook, scrii un mesaj lacrimogen, dar sa plingi in metrou inseamna sa fii atit de… nici nu stiu cum sa spun, n-as face niciodata asa ceva.

O doamna grasuta cu un palton bleumarin s-a apropiat de fata si i-a intins un pachet de servetele. Ia, mama, sterge-ti ochii, va fi totul bine, ai sa vezi. Dupa ce vei inceta sa plingi ai sa vezi ca nu e dracu asa negru. Hai, sterge ochii, sufla nasu si nu te mai chinui, o sa treaca mai repede decit ai crezut.

Fata inchise ochii. Pentru o clipa spera sa vada exact cum spusese doamna, ca totul se va sfirsi daca incetezi sa plingi. Isi trase nasul si pipai butonul rosu… si in cele din urma il apasa.

a.

Advertisements
This entry was posted in amestecate, andreanum by andreanum. Bookmark the permalink.

About andreanum

Nascuta in anul in care Iggy Pop lansa albumul "The idiot" poate nu intimplator de sex feminin, de orientare liberal-salbatica "neinregimentata" politic, par lung, ochi verzi, 60 de kile, stingace, rid des, am tatuaj, nu beau bere, merg des la cinema si coclesc aurul. Gata, ati zis little biographical.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s