Roberta si cadrul constitutional

E de tot rasul, dupa ce insasi presedintele Camerei Deputatilor, doamna Roberta, a afirmat ca “nu exista un cadru constitutional” pentru organizarea unei sedinte speciale in care Regele sa se adreseze Parlamentului, cele doua Camere s-au razgandit totusi si vor da curs cerintei lui Calin File de Poveste Tariceanu. A fost, dupa observatia ascutita a lui Pleasca Paleologu, un “ghiolbanism fesenist” din partea colegilor lui sa se sperie de nonagenarul Michel. Nu e nevoie de studii aprofundate in logica si filosofie sa iti dai seama ca din dragoste frateasca juniorul Vorba Veche zis intre prieteni si Arhaism a luat-o pe distinsa Anastase in balon. Daca barbatul e simplu sa fie ghiolban, femeia e mai greu caci femininul e …ghiolbana?

Roberta “100 de Voturi” Anastase s-a remarcat anul trecut printr-o experienta mesmeriana de tip Pristanda: doua la primarie, doua la prefectura, doua la Popa Pripici. Acest din urma Popa Pripici a ajuns intre timp Patriarh si-i zice Groapa cu Lei in care si-a aruncat numele in timp ce pastoreste noi culmi de civilizatie si regres printre oitsele carpatine de la orase si sate. Departe de noi sa osanam, spre aducere aminte, ca VOTUL cu pricina se referea la decuparea cu grija a una 15 procente din pensiile enoriasilor caci, nu-i asa, e criza, si-apoi prea mult au stat acestia asistati social de STAT. Roberta Anastase era convinsa de veridicitatea cuvintelor sale si cadrul sau constituional in care-si scalda unduioasele forme, caci fiecare mujic umbla prin lume cu scarbavnica filatura pe care zice, la diverse articole (link de pe website-ul, n’est pas, al Camerei Deputatilor insasi!):

Art 1.5: In Romania respectarea Constitutiei e obligatorie

Art 16.1: Cetatenii sunt egali in fata legii si autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari

Art 19.1. Cetateanul roman nu poate fi extradat sau expulzat din Romania

Art. 22.2.: Nimeni nu poate fi supus torturii si nici unui fel de pedeapsa sau de tratament inuman ori degradant

Art 24.1. Dreptul la aparare este garantat

Art. 29.1. Libertatea gandirii si a opiniilor, precum si libertatea credintelor religioase nu pot fi ingradite sub nici o forma. […]

Art. 29.5 Cultele religioase sunt autonome de stat […]

Art. 30.2. Cenzura de orice fel e interzisa

si asa mai departe.

Cetateana Roberta Anastase, ca si-o suita innumerata de alti politruci care stau toata ziua cu bula proverbiala in gura mi-a adus aminte de un incident petrecut anul trecut. Vroiam sa digitalizam arhiva de documente alea spitalului Central de Psihiatrie Obregia impreuna cu un coleg de la Institutul de Antropologie. Documentele sunt pastrate de onorabilul spital in parteneriat cu o firma a unor evrei pe platforma de la Glina, acolo unde-si tine si SRI-ul arhivele (daca se intreaba cineva) si sunt securizate spre publicare pentru 50/ 100 de ani, potrivit legii; ceea ce inseamna ca tot ce inseamna arhiva pana la 1910. Spitalul Central de Psihiatrie, dupa un scandal copios, a incaput pe mana unui management ghiolbanos din aceeasi secta cu onorabila Anastase concertat de-o tanara nubila ORL-ista, aflata in tandreturi cu seful Casei De Asigurari Medicale Bucuresti. Pe linie de partid. Dupa conversatii initiale destul de cordiale ne-am prezentat la dansa, intr-o buna dimineata, sa-i zicem de ideea noastra, cum ca-i gratis, cum ca punem aceasta biblioteca digitala la indemana spitalului, cum ca-i un mod sa recuperam istoria in acelasi program al Academiei Romane prin care a fost recuperat si Emineascu etc.

S-a uitat la noi cu o privire caprina, un pic nedumerita de felul “ce-ai cu noi ba, de ce vrei sa dam cu var” (de George Toparceanu) si-apoi a balbait da, sa vedem daca exista cadrul legal pentru asta, faceti si dumneavoastra un memoriu etcaetera, etcaetera. Ceea ce am si facut, ne-am uitat la Constitutie unde e stipulat accesul liber la informatie al oricarui cetatean, ne-am uitat la obligativitatea, prin lege, ca documente oficiale sa fie puse la dispozitie in scop de cercetare s.a.m.d. Naivi ce-am fost! Onorabila boeroaica (sic!) a deferit aceasta cerere Comisiei de Etica a spitalului, care exista dar lipseste cu desavarsire si care, din cate stiu eu, inca nu e de gasit pe pamanturile acelea.

Merita spus raspicat. Nu e nimic democratic. Nu e nimic liberal. Nu e nimic popular la partidul portocaliu. Dupa toate auspiciile ultimii 6 ani au fost de “dictatura luminata” (Elena Udrea). Presa nu e libera, cuvantul e deturnat, iar presa “libera” vehiculeaza tot felul de dementi care peroreaza, inutil, despre drepturile individului din Romania. De la vladica la opinca, de la primarie la prefectura la catedra la alimentara gasesti diversi dulai inregimentati politic, bine umflati de steroidia acestei gasti opresoare si indrituiti de faptul ca “ciocu mic ca acum suntem noi la putere” sa scuipe, analfabet, pe sus-numitul “cadru constitutional”.

Astept anul viitor cand voi vota UDMR-ul, singura formatiune democratica din Romania.  N-ar fi ironic, zic, ca dintr-o data dansii sa obtina 50% din sufragii? Asta da amuzament. Ce distractie, ce misto.

G

  

1 thought on “Roberta si cadrul constitutional

  1. 😉 Elementar, dragul meu Whatson ! Eroarea pe care ati facut-o voi cu arhiva este flagranta. Pentru ca era gratuit . Nu e bine gratuit. Trebuie sa coaste ceva, ca sa se poata bucura si managementul. Nu?
    Am facut in mod repetat aceasta eroare atragand donatii in bunuri de stricta necesitate…pana cand s-a interzis mecanismul ajutorului umanitar pentru anumite activitati.( o “buna” cunostinta comuna se referea probabil si la mine cand combatea “medicina pastorala”)
    Cat priveste subiectul postului tau , nu cred ca-ti imaginezi ca brusc, intr-un nucleu de condensare mirific plin de ganduri si fapte bune, a aparut o noua rasa “mai superiora”(!), care e complet diferita si de sens opus ghiolbanismului ancestral.
    It’s just life . Better than movies!!! 🙂

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.