cururile orasului

In ultima vreme, fiindca fac (nu eu, mi se fac ele mie) niste sedinte de masaj pe la universitate, am ocazia sa ma fitzii prin centru la prinz, adica atunci cind e plin si de studentii care ies sa zaca la o tigara in pauza, si de corporatistii flaminzi pauza de masa si de pensionarii care la ora aia tranziteaza inapoi spre case orasul dupa ce l-au traversat la prima ora pina la piata din celalalt capat al orasului, unde e mai ieftin cu 25 de bani kilu de varza. Deci intreaga paleta demografica de cururi e pe strazi la ora aia.
Foarte multe tipuri si forme de cururi se lafaie festiv pe strazi. Am descoperit femei care stiu ca au curul mare, dar nu simt nevoia sa il faca si mai mare cu haine, tot asa cum am descoperit femei care tocmai asta cauta, sa-si creasca si mai mult curul imbracind-ul in bufante si volane.
Femei scinduri imbracate cu gust mai rar, dar sunt, pre cind burdufuri ambulante cu malete mulate, strampi sau iegari infipti in cizme si alea bufante care abia cuprind bulanele care mustesc de kfc.
Doamnele profesoare sunt o specia aparte. Cred ca la litere intra fete mai emo, mai cumintele, mai de la sat, mai salbatice, iar la iesire sunt toate la fel, profe serioase, cu mustati, cururi lasate, buze strinse, cocoasa, poarta fuste in carouri din lina groasa cu ciorapi grosi (probabil nici acum nu e caldura la biblioteca) si cu pretentia de a fi iubite pt. minte, nu si pt. trup. Deh, visele nu ti le poate rapi nime, nici macar realitatea cruda.
Un alt grup semnificativ sunt promoteritele. Intr-o rina, sprijinite de vreun zid sau balustrada, iti intind un flyer sau o brosurica, uitindu-se in alta parte, parca in sila sau ca nu cumva sa fi profa ei si sa fi chiulit la seminar. Astea nici nu prea au cururi, sunt toate in jeansi elastici, mititele, par mereu congelate, strinse, aduse de spate.

Aberez, stiu. Am aberat de cind ma stiu, nu e ceva nou. Dar am din nou pofta sa mai scutur nitel vorbele. Femeilor, ce dracu, nu vedeti cind va cresc bucile si se lasa peste femur? Nu simtiti ca atirnati mai greu? Nu va string hainele? Sa nu vina vreuna sa zica ca sufera de nush ce boala de i-a crescut curu cu 20 de cm in diametru intr-o vara, ca nu gust gluma. Serios, vad atit de des fete tinere, simpatice, cu zimbete dragute, si cind o ajungi cu privirea sub sini te ia groaza. Brusc se dilata precum butoiul, musai poarta si ceva mulat, eventual cu spatele gol, cu o centura strinsa pina la matze… serios, femeie, fa un efort cind iei salariul si cumpara o oglinda mare. Si pune-o pe usa de la intrare in casa. Si inainte sa descui si sa iesi arunca-ti ochii in ea: iti place ce vezi?

This entry was posted in amestecate by andreanum. Bookmark the permalink.

About andreanum

Nascuta in anul in care Iggy Pop lansa albumul "The idiot" poate nu intimplator de sex feminin, de orientare liberal-salbatica "neinregimentata" politic, par lung, ochi verzi, 60 de kile, stingace, rid des, am tatuaj, nu beau bere, merg des la cinema si coclesc aurul. Gata, ati zis little biographical.

4 thoughts on “cururile orasului

  1. Stii, chiar auzisem de la diverse prietene despre tine si chiar am nevoie de terapie, dar dupa postul asta…mi-e teama ca o sa fiu dispretuita si desconsiderata pt kilele in plus.
    Nasol.

  2. @xyz: eu zic sa citesti mai cu atentie si semnaturile articolelor, asta e blog colectiv, medicii si clovnii au adesea (doar) salash comun, ca la bloc.

  3. bre, io cred ca nu trebuie sa fii neaparat medic ca sa emiti o opinie pertinenta despre un cur sau niste kile… chiar asa, lasam tot greu’ pe saracu’ mutsunake?

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.