metode noi de cerseala in autobuze

Romanii sunt inventivi, e mai mult decit stiuta treaba. La fel de stiuta e ca nu ne foloseste la nimic, sau ca suntem cu atit mai creativi cu cit urmeaza sa crapam imediat, creativitatea neajutind decit la un biet haz de necaz total nefolositor. Dar macar moare omul cu zimbetul pe buze, dupa ce n-a mai zimbit de cind ii pocea fi-su numele, la 2 ani.
Am descoperit azi dimineata ca lumea, de la (institutia) Filantropica incoace, monument si manual de desprostire a milosilor care scot leutul sau moneda de cum apare cite unul recitind aproximativ si identic un mix de Tatal nostru, mama noastra si doamne doamne cu suntem 7 fratiori si n-avem ce mina, rare au fost lucruriloe inovative in materie de cerseala. Si asta fiindca, ati ghicit, nu era nevoie: se dadea si fara sa schimbi textul. Se dadea ca sa scape de miros, de vocile hodorogite, de mila, de sila, de sufletul alor morti, de sufletul viilor si de orice.
V-ati obisnuit deja cu introducerile mele care daca ar fi platite la nr de caractere mi-ar aduce multi bani.
Azi in autobuz s-a urcat un nene, pe la mijloc, si de cum s-au inchis usile a lesinat. a inviat apoi ajutat de oamenii de bine, de tipul pensionari, care se situau in jurul sau, care i-au oferit chiar si loc pe scaun! Atunci domnul cu pricina, dupa ce si-a mai revenit oleaca, a scos un carnet, ceva de tipul buletin pe stil vechi, cu pagini, ceva cu o poza si niste stampile, si a inceput sa ingaime pentru ce tre sa dea lumea bani.
Si lumea a dat, fir-ar sa fie, fermecata de drama acelui om care a lesinat in direct, in timp ce noi mergeam la serviciu. Si cred ca au avut si ce povesti acasa, seara. Deci in continuare mina intinsa care nu spune o poveste [sau nu joaca o sceneta de teatru] nu primeste banutzu’.
Stiu, mi-am pus si eu intrebarea: ce-ar fi ca omul ala chiar sa fi fost bolnav sii sa fi avut nevoie de ajutor. Dar nu, decenta inca se poate citi pe ochii oamenilor care stiu cu munca si cu rositul obrajilor.

This entry was posted in amestecate by andreanum. Bookmark the permalink.

About andreanum

Nascuta in anul in care Iggy Pop lansa albumul "The idiot" poate nu intimplator de sex feminin, de orientare liberal-salbatica "neinregimentata" politic, par lung, ochi verzi, 60 de kile, stingace, rid des, am tatuaj, nu beau bere, merg des la cinema si coclesc aurul. Gata, ati zis little biographical.

4 thoughts on “metode noi de cerseala in autobuze

  1. Deci da, se poate.
    Saptamina trecuta in acelasi autobuz erau 3 (trei, frate!) sconcsi, asezati strategic (la propriu, fiecare ocupa cite 2 scaune, cu tot cu papornitele, dar efectiv pe o raza de 3 metri nu puteai sa stai) in fata, la mijjloc si in spate. Ploua si lumea n-a zis nici pis: au inghitit putoarea in plamini si au tacut pina acasa sau macar la metrou. 3 nespalati au fortat alti 100 de nevolnici sa suporte chinurile unui drum initiatic spre ghena… ca niste buni si toleranti romani :))))

  2. Sefa, iertare – intrebare stupida de om care n-a mai circulat cu ‘tebeu’ de pe vremea biletelor de hirtie care se introbagau cu atentie in compoxtor…

    … p-astia, daca tot nu cotizeaza (ca banuiesc ca nu cotizeaza, ca doar n-o sa-si ia card d-ala Avantaj sau Activ sau cum i-o zice – apropo, are cineva un tutorial asa ca pentru han’capati pe tema cum se mai poate circula legal cu ‘tebeu’ in zilele noastre ?), de ce nu-i da macar jos organu’ din vehicul ?

  3. eeeeee, de aici treaba se-mpute filosofic (era sa zic biblic), draga opy. Pentru ca romanul e atit de penetrat de fibra credintei, atit de milos si de bun la suflet incit pe el nu-l rabda inima sa arunce hoitul putitor la o parte, in frig, in ploaie, in urgia de afara, fiindca Doamne doamne vede si noteaza. Da, pute, dar vine Craciunul/Pastele/Ziua indragostitilor/1 si/sau 8 martie/etc si D-zeu prin popi ne invata sa fim buni, sa nu oropsim, ca sa ne fie iertate pacatele. Deeeeci, daca suporti ceva putoare mai cresc nitel sansele sa fii iertat fiindca bei, fumezi, furi, futi etc.
    De fapt e mult mai simplu: romanii sunt lasi. Prefera sa-si dea ochii peste cap, sa vocifereze usurel cu vecinul de cur, sa isi duca fularul imbibat cu sprey la nas, d-astea. Fiindca altfel e posibil ca cersetorul sa aiba gasca, sa-l astepte seara in fata blocului si sa-l bata/jefuiasca/violeze. De-aia e mai bine sa fii invizibil, dar intreg.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.