Nominal

Ante scriptum: articolul din EvZ despre cazul Guraliuc, in formatul in care a aparut, a fost scos de pe website. EvZ a acceptat, la sugestia mea, sa publice o erata in care isi cere scuze pentru exprimare. Stirea ramane, punctul meu de vedere ramane.

Povestea ultimelor zile apune, usor. Nu ma simt vinovat ca nu am participat la referendum in pofida iesirilor patetice ale celor care zic fraierilor, culegeti ce ati semanat. Ideea domnului Iliescu, cum ca de fapt n-am fi deca vreo 15 milioane cu drept de vot, nu arata decat pana unde sunt dispusi sa mearga oameni care, de doua luni, recunosc ca n-au facut altceva decat sa dea jos un sef de stat, nu sa guverneze cum ar fi trebuit. Piata publica e inca inflamata, dispusa sa arda vreun Savonarolla doar doar o trece seceta. In mijlocul isteriei masive fiecare ramane iritabil, usor debusolat, ca si cum in mrejele unui asfel de opiu ar sta devenirea, si revenirea de maine. Votul, sau lipsa lui, nu se traduce in paine, nu inmulteste pestii. Intempestiv asfaltul fierbinte mai plezneste pe la incheieturi , oameni se nasc, oameni continua sa moara. Undeva, pe-o insula, un roman trage cu pusca la tinta si atinge un record. Olimpic. Probabil s-a simtit motivat de realitatea de acasa. Replica zilei ii revine tot lui CTP care spune ca domnul Sova a numarat participantii la referendum la fel de bine cum a numarat victimele Holocaustului. Toti, dar absolut toti tinerii vrajmasi, leaderii de maine ai Romaniei, sunt antrenati in tavaleala la persoana, atacul la bracinar, si obligatoriu deturnarea caracteriala a discutiei de pe subiect, pe persoana care il vehiculeaza. Propaganda. Manipulare. Oamenii care avertizeaza ca sunt incalcate reguli sunt amenintati penal, nu cumva sa iesi din rand, nu cumva sa nu participi la exorcizarea Romaniei. Si-o sa iasa dracul din persoana iar cand setea de sange se va fi potolit poporul (poporul!) isi va retrage, in matca, apele si-si va ingropa eroii si martirii.

Asa se intampla pe aceste meleaguri le perioade regulate de timp. E sportul national, la fel cum pentru kazahi e alergatul berbecului. Noi alergam Conducatorul pe care il imputernicim cu calitatea divina, sorgintea tuturor reusitelor si nereusitelor noastre. Bine ne sade, mandru vaporul falnic carmaciul!

G

Advertisements

One thought on “Nominal

  1. Romania – 2 medalii de aur
    Kazastanul – 6 medalii de aur
    Si, cel putin deocamdata, “alergatul berbecului” nu este un sport olimpic 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s