As putea fi santajista?

Soferii auto bucuresteni, sau cei de toate natiile si etniile si soiurile care aglomereaza strazile orasului, nu vor fi in stare sa accepte vreodata ca pietonii, biciclistii, scuteristii si orice nu e camion, tir, masina mica, mare, suv sau dracu sa le mai ia, au si ei dreptul sa circule civilizat pe aceleasi strazi cu ei.
Nu, frate, nu merge: pe aici trecem NOI, eu cu hiundaiul meu, vecina mea cu tuaregul ei, tovarshu de colea cu pajeroul lui samd. Voi, tiriplicii cu trotinete, longboards, tu ala cu scuterul, prietena ta aia cu motorul si in general toti astia care nu sunteti in stare sa va luati masina si mergeti pe jos, voi nu aveti mah dreptu’ sa calcati carosabilu’. Si daca totusi indrazniti:

1. noi putem sa trecem atit de aproape cu masina noastra mare pe linga bicicleta voastra mica incit sa va si atingem si sa va speriem ca sa ne ridem la urmatorul semafor de spumele pe care le faceti;
2. noi putem sa ne asezam la semafor atit de aproape de bordura inalta de aprox 25cm incit voi, fraierii cu bicicletele, sa fiti nevoiti sa ne mirositi gazul de esapament sau sa va urcati pe trotuar, printre masinile parcate in asa fel incit sa nu va puteti strecura decit daca nu aveti si pedale/ghidon.
3. sa va scuipam/injuram/claxonam cind trecem pe linga voi, facind scurte si groase glumite despre femeia pe bicicleta
4. sa va prindem la semafor si sa va injuram iesind din masina pt. ca v-ati apropiat asa de tare de masina noastra, amenintindu-va ca va urmarim printre blocuri pina va prindem si va da borsu’ pe nas de spaima;
5. orice alta idee constructiva si care ne distreaza.

Si ajungind eu la birou si multumindu-mi ca am fost tare si am ajuns inca o data intreaga la birou, desi a trebuit sa ma infrunt cu o cucoana grabita la un semafor, cu un taximetrist care mi-a strimbat oglinda, cu un sofer de troleibuz care mi-a taiat fata si cu un sofer de duba care m-a claxonat cind trecea pe linga mine, ca sa ne distram impreuna, am gasit asta in revista presei:

http://www.evz.ro/detalii/stiri/Escrocherii-din-viaa-romnilor-oferul-nevinovat-e-antajat-de-autorul-accidentului-1002287.html

Cred ca ma reprofilez, vad ca s-au mai gindit si altii. Asta, desigur, dupa ce o sa ma mai relaxez nitel cu cheia pe masinile parcate pe piste…

6 thoughts on “As putea fi santajista?

 1. Am incercat toamna asta sa merg la munca in Bucuresti cu bicicleta. Era o alternativa demna de luat in calcul la mijloacele de transport in comun, mai ales pe perioada caniculei. In total 22 km dus-intors.

  Avantaje:
  – durata drumului la munca s-a injumatatit
  – evitam “socializarea corp la corp” din autobuz, tramvai sau metrou

  Dezavantaje:
  – nervi intinsi la maximum din cauza tuturor piedicilor: Borduri suprainaltate, piste de ciclisti desenate in dorul leii pe trotuare si nerespectate de nimeni (apropo, au fost eliminate de curand cele de pe Stefan cel Mare), ramuri de copaci crescute in sosea care, daca nu reuseau sa-ti scoata ochii, macar te zgariau pe fata; gropi, canale descoperite, capace de rigole rupte sau montate longitudinal cu axa drumului, sine de tramvai taioase, refugii imposibil de escaladat, pietoni care traverseaza haotic si care se tem de un eventual impact doar cu masini, nu si cu biciclistii.

  Si nu in ultimul rand, cainii vagabonzi.
  Am rezistat 2 saptamani, dupa care am cedat nervos si am renuntat. Pur si simplu a trebuit sa ma dau batut. Ajungeam pachet de nervi atat dimineata, la munca, cat si seara, acasa.
  Pot sa pun pariu pe oricat vreti voi ca sansele de a fi ranit/impuscat in Afghanistan sunt de cel putin trei ori mai mici decat sansele de a fi accidentat cu bicicleta in Bucuresti.

 2. Robert: am mai bagat si din burta. Oricum, se pare ca nu ai voie pe carosabil nici cu bicicleta daca sunt piste desenate pe trotuarul zonei respective, chiar daca pista si intreg trotuarul e ocupat de masini parcate (vezi zona facultatii de drept de la opera).

 3. da, caprette, am uitat de ciini si canale. Va dati seama, din Dr. Teberi pina in Romana sunt aprox. 10 km de mers, traversind aprox. 8km de santier. In santier, cum stim, muncesc oameni de omenie, care fiecare din bucata lui de piine hraneste un om si o haita de 15 ciini.
  Si as mai adauga si cersetorii, care poftesc precum lupii la ce au biciclistele in cosulet šŸ˜€

 4. Pe de alta parte, nici biciclistii nu-s scutiti de paginile alea (mai bine zis pagina) din Codul Rutier dedicate lor. Am vazut de-atatea ori schema “ies de pe trotuar pe bicicleta mea roz cu o singura viteza si tai calea unei masini…daca ma sterge, soferul e un ignorant”).

 5. krossfire, stiu ce zici, am vazut asta la multi biciclisti. Am vazut mult mai multe sicane ale biciclistilor.
  Eu nu fac d’astea din simplul motiv ca mi-e frica. Merg usurel pe linga trotuar cind nu e pista si nu ma dau in barci pe linga soferi idioti in masini mari.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.