natural born… leader?

In desfasurare pe facebook, in presa scrisa si la TV este acum un scandal cu o invatatoare (care preda la clasa 1), citiva parinti care s-au prins ca ceva e in neregula si un psihiatru care a decis sa utilizeze toate caile la care avea acces pt. a opri invatatoarea sa perpetueze starea de neregula pe care ea o declansase.
Referinte, marturii si nenumarate comentarii puteti gasi nenumarate la o googaleala dupa: “Veronica Bereanda ” (invatatoarea), “invatatoare colegiul N. Iorga Bucuresti”, sau citind marturiile unor mamici de copii aflati sub supravegherea doamnei respective, enumar citeva mai jos.
Ina – http://kariokaspot.blogspot.ro/ (de la ea am aflat eu)
Ada – http://www.injoaca.ro/in-joaca/de-ce-se-mai-sinucid-copiii-de-sase-ani/
Germina – http://germina-fluturi.blogspot.ro/2012/10/am-recunoscut-o-imediat.html (mamica unui copil de la acea scoala)
Cititi si voi, sigur veti avea o opinie. Intuitiv, orice om refuza sa accepte, pt. copilyul sau, o astefl de maniera de predare a orelor. Eu am avut bafta unei profesoare blinde, care ma maltrata numai prin nenumaratele teme suplimentare inca din clasa 1 fiindca stiam deja sa citesc in prima zi de scoala).
Dar nu despre asta vreau sa vorbesc. Vreau doar sa-mi pun o problema, pt. ca intr-un comentariu am primit o replica a unui prieten care spunea ca demersul medicului (Gabriel Diaconu = psihiatrul = cumnatul meu = mutsunakele acestui blog) este pt. ca el sa devina (si) mai cunoscut, adica in scop personal, copiii abuzati si profesoara abuzatoare fiind doar un pretext.
Incerc sa trec peste faptul ca Gabi e parte din familia mea, incerc sa fiu obiectiva si fiind eu obiectiva imi vine sa fut un pumn in monitorul de calculator.
Pt. ca in inamovibila noastra ciuda pe ala care mai avut, mai frumos, mai destept, mai cu trei coaste, ne scapa esentialul. Da, cumnatul meu e un tip destept; nu e doar destept, pt. ca nu se culca pe-o ureche, ci e in permanenta cautare si actualizare a cunostintelor sale. Mai mult, ii pasa de oameni mai mult decit de orice. Isi permite sa simta, sa se enerveze si sa se ia la trinta cu vreo situatie. A lucrat in media si media acum il invita, prin diversi producatori de emisiuni de stiri, sa vorbeasca despre cazuri grele, de neinteles, bizare, dureroase, oribile. Pentru ca in jurul lui, si in viata de zi cu zi si pe facebook (da, frate, si eu am o viata pe facebook, pe linga aia reala), sunt oameni care au incredere in el, in faptul ca e echilibrat, corect si drept, da, isi poate permite sa puna de-o rascoala, daca e si-o cauza la mijloc. Nu, nu pentru ca n-ar fi destul de cunoscut, ci tocmai de aceea.
Sa salveze o viata, sau 2, sau 100 sunt scopul, nu mijlocul. Si sunteti liberi sa nu ma credeti, in fond nici n-ati avea motive sa-mi acordati vreun credit. Nu stiu daca mi-a iesit cu obiectivitatea. Probabil ca nu ma va crede nimeni dintre cei care nu ne cunosc nici pe mine, nici pe el. Dar e suficient ca Ina, sau Ada, sau inca multi alti prieteni, apeleaza la Gabi pentru un sfat, o mina de ajutor sau un iesit la bere.
Da, doctore, postul asta e pentru tine! N-ai nevoie de proptele, poti sa-ti duci singur luptele, s-a vazut asta, dar sintem citiva pe care faptul ca unul se ridica si striga pina cind “raul” cedeaza e motivant, e eliberator, e plin de speranta!
Asta e statuia ta, bre 🙂

6 thoughts on “natural born… leader?

 1. Hai ca mi-a placut! Cu alte cuvinte, de-aia nu ia lumea atitudine, ca sa nu-si faca reclama nemeritata.
  Doctor G ( pe care il cunosc, e si medicul meu ) e de o notorietate mai mare decat poate Romania cu romanii din ea sa inteleaga.
  Adica vreau sa spun ca in orice tara in care nu fotbalul, siliconul si furtul sunt valori nationale, ar avea mai multe sanse ca lumea chiar sa ia aminte la ce spune si, in consecinta ar fi mai popular.
  Cum altfel , decat fiind cunoscut , poate sa lupte mai bine impotriva cazurilor – eu le numesc de interes national datorita importantei pe care o acord educatiei copiilor- de acest fel?
  Si cine altul decat medicul curant al unui copil abuzat de aceasta X&X& femeie, copil de 6 ani cu ganduri de sinucidere, poate sa ia atitudine , daca vrea, in acest caz?
  Odata ce cazul este mediatizat, se poate sesiza si Inspectorat si Politie si alt parinte care nu stie pe ce lume se afla, etc..
  La noi in tara putina lume are incredere cap coada in propria judecata si multa lume are incredere in autoritate. Sunt sanse ca parinti care, avand o banuiala ca ceva se intampla la scoala cu copilul, sa si-o confirme auzind/vazand la televizor un doctor care ii lamureste.
  Doctor care are si el un copil pe care il apara de asemenea circumstante.
  Copilul meu are 9 luni, nu e elev al Veronicai Bereanda, dar nici nu vreau sa treaca vreodata pe langa el acest tip de amenintare. Si pentru asta pun umarul si ma lupt si eu cum pot.
  Una peste alta Doctor G e bun si m-as duce la el si daca as avea colica biliara, iar pe prietenul care moare de grija popularitatii altora nu-mi fac griji ca o sa-l cunosc vreodata …
  Stam frumos la caldurica, ne rezolva altii problemele, si pentru ca nu ne ridicam la nivelul alora de curaj, ii barfim … Misto !

 2. @karioka, nu de tine ziceam ca esti mama unui copil din clasa tovarasei, ci de Germina 🙂

  Fiecare om are dreptul la o opinie; opinia (ar trebui sa) reflecte concluzia fiecaruia dupa ce a aflat o anumita cantitate de informatie despre un anumit caz/personaj. Desigur, poti avea o opinie si visceral, fara sa stii nimic, numai fiindca intr-o situatie (aparent) asemanatoare ai avut o opinie asemanatoare; sau fiindca romanii sunt “asa”, sau “altfel”, deci e clar ca si in cazul de fata lucrurile stau la fel.
  E simplu. Opiniile se pot schimba, insa, in timp, pe masura ce afli aspecte noi, reanalizezi situatia si tragi o (alta) concluzie. Dar de regula la pasul asta se ajunge rar si (aproape) niciodata in presa noastra. Uite, si eu am o idee preconceputa, tocmai ce-am scris-o mai jos generalizind chiar daca, pe undeva, sigur exista un contra exemplu.

 3. Pe undeva s-a strecurat o greseala. Noi am fost in clasa ei pana la inceputul clasei a 3-a, cand ne-am mutat in alta scoala.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.