Oameni si demoni

Nu am bagat de seama. Impardonabil pana la urma, fie si un moment, ca m-am uitat in alta parte. Nu aveam voie sa fac asta. Sa ignor. Am de gand sa rezolv cazul lui Sophie Guger. Cred ca pot sa fac asta, am crezut mereu in lucrurile pe care le-am facut. Si n-am de gand sa fac asta singur. Poate tu o sa ma ajuti. Sau tu. Sau el. Sau ei.

Sophie e o fetita de sapte ani care traieste in Austria in prezent cu parintii ei. Povestea ei e rulata in ultima vreme pe televiziuni pentru ca, spre deosebire de alti copii, Sophie se lupta in prezent cu un cosmar. Mamica ei a murit. A fost ucisa. Asasinul mamei ei e tatal lui Sophie. Sophie a asistat la crima. Criminalul mamei ei nu e insa doar tatal lui Sophie. Criminalul mamei ei e si persoana care a abuzat-o sexual pe Sophie de la o varsta foarte mica. Din motive care inca nu sunt foarte clare dar am de gand sa le clarific o judecatorie austriaca a plasat-o pe Sophie in custodia parintilor tatalui ei. Bunicul lui Sophie are un copil criminal. Dar nu e doar asta. Bunicul lui Sophie e posibil ca la randul lui continua sa o abuzeze sexual pe Sophie – desi informatia aceasta din urma e posibil ca e doar intoxicare.

Am luptat in viata mea pentru tot felul de lucruri. Am luptat pentru viata bebelusilor arsi la maternitatea copiilor de la spitalul Grigore Alexandrescu impreuna cu profesorul Enescu. Am luptat pentru sanatatea mamelor lor, am luptat pentru sanatatea asistentelor medicale din spital in perioada dura care a urmat.  Am luptat pentru ca elevii Veronicai Bereanda sa nu mai aibe o invatatoare violenta. Am luptat pentru ca accesul la expozitia The Human Body sa nu fie interzis de o inspectoare care a crezut de cuviinta sa ia literal vorbele ministrului Pricopie. Am luptat pentru ca medicul in Romania sa fie vazut si inteles mai bine. Sa fie respectat. Am luptat pentru culoarea halatului doctorului Rusu.

Lupt in fiecare zi pentru pacientura mea, cateva mii de oameni pe care i-am cunoscut de-a lungul vietii mele profesionale si a caror poveste o stiu in detaliu, pentru ca ei m-au lasat in povestile lor. Am paciente care au fost abuzate sexual. Am paciente care au suferit la mana unor oameni rai de-a lungul copilariei lor. Tati, unchi, frati, verisori.

Nu am de gand sa fac asta singur. Probabil am sa am nevoie de foarte mult ajutor. Dar stiu oamenii care pot sa ma ajute si am de gand sa-i conving sa ma ajute. E posibil ca sunt oameni pe care tu ii stii. E posibil ca tu ai sa imi oferi solutii ca sa o ajut pe Sophie. Tu, omul ala important cu care am dat odata mana sau pe care odata l-am sunat, sau caruia i-am dat o mana de ajutor. Ti-o cer inapoi. Nu pentru mine. Pentru ea.

Numele meu e Gabriel Diaconu. Stii unde ma gasesti.

G

Advertisements

2 thoughts on “Oameni si demoni

  1. Traieste cu bunicii paterni! Tatal criminal are custodia, insa , pentru ca face puscarie, bunicii paterni au custodia temporara…. Incredibil, dar adevarat!

  2. Gabriel, stii si tu prea bine ca nu e intoxicare – cum altfel ar fi ajuns tatal fetitei la asemenea comportament si la asemenea acte daca nu ar fi fost el insusi abuzat in modul cel mai inuman cu putinta? Bunicul este faptasul originar 😦
    Noi ajutam, traducem, facem public. Multumim ca te implici si tu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s