Scrisoare deschisă Mihaelei Rădulescu

Stimată doamnă,

Am citit, admit cu ceva dificultate, textul domniei voastre de acum două zile în care vă exprimați opinia. Nu mi-e foarte clar despre ce e vorba în ea. Aparent vă deranjează (1) felul în care bărbații gay se afișează în public, față de care (2) vă declarați totuși tolerantă deși îi considerați (3) anormali din motive mai degrabă biblice. Undeva printre rânduri înțeleg că preocuparea dumneavoastră, dincolo de a avea vreo autoritate în domeniul oricăreia dintre cele trei (afișat în public, toleranță sau normalitatea biblică) este maternală. Aveți un copil căruia va trebui să-i explicați cum e posibil ca doi bărbați să se sărute, să se țină de mână sau, în intimitatea lor, să fie intimi sexual unul cu celălalt. Există o anxietate de contiguitate, dacă eu am priceput bine spaima dumneavoastră, nu cumva să vă crească băiatul a) gay, b) terorist, c) cerșetor, d) drogat ori – și mai rău – d) depresiv. Propoziția princeps din purcoiul de cuvinte (mirabila sămânță, ca să zic așa) rămâne următoarea:

”Sunteți oameni anormali, oricât vă deranjeaza că vă numim așa”

Nu-mi doresc să vă schimb opinia. Mi-e la fel de indiferentă ca orice altă opinie cu care se întâmplă să mă intersectez în spațiul public. E un circ. PT Barnum spunea că esența circului e, citez, ”avem ceva pentru fiecare”. Cu siguranță și fundamentaliștii planetei trebuie hrăniți cu ceva, altfel ar muri, cultural, de foame. Drept urmare panseul dumneavoastră fobic despre orice pe lumea asta, în numele maternității, vă aparține și mi-e egal cum vă creșteți copilul căruia și eu îi doresc să nu ajungă vreodată terorist. Nu sunt foarte sigur de celălalte.

Astfel că, deși vă scriu dumneavoastră, e de fapt un șiretlic. Am să vă fac o mărturisire. Mizez pe faptul că aveți o bază morbidă de fani care urmăresc, cu sufletul la gură, fiecare eructație intelectuală pe care o produceți. Și poate câțiva vor pierde din timpul lor prețios și cu următoarele rânduri. Mă recunosc, din start, înfrânt. Eu n-am puterea de-a convinge a nurilor. Dar știu câte ceva despre a) orientare sexuală, b) terorism, c) sărăcie, d) droguri și mai ales e) depresie. Astfel că dacă doamnele care au pulsat la unison cu textul dumneavoastră vor dori și-o opinie psihiatrică le-o ofer cu drag. Deși nu e duminică. Și nu suntem în familie, ca să zic așa.

Hai să clarificăm în primul rând chestiunea normalității. Să fii homosexual nu e o ”preferință”. E o chestiune cu care te naști. Să preferi sexul oral la micul dejun pentru creșterea imunității ar putea fi o preferință. Să fii atras doar de bărbați, să te îndrăgostești de un bărbat când ești bărbat, și să fie o chestiune reciprocă, nu cred că e o chestiune de gust. Și nu doar eu cred chestiunea asta. Majoritatea planetei cât de cât stăpânită de libertate crede la fel. OMS (Organizația Mondială a Sănătății) crede asta. Homosexualitatea nu mai e boală, vezi ”anormalitate” în lexiconul psihiatric din 1973, când Asociația Americană de Psihiatrie a scos-o de pe lista bolilor mintale. Și, în 2008, adică acum vreo 7 ani, Organizația Națiunilor Unite a recunoscut în Adunarea Generală, pentru prima oară, drepturile minorităților sexuale. România a fost o țară sponsor a propunerii, alături de alte 96 de țări de pe toate continentele. Așa că nu vă supărați, cine sunteți ”noi, majoritatea”?

E posibil că dumneavoastră vorbiți de majoritatea heterosexuală a planetei, cei care respectă cumva criteriul ”biblic” al ecuației. Și, înțeleg că, în numele majorității, vă declarați agresată de comportamentul – altfel complet anodin – din cuplurile homosexuale de-a-și arăta afecțiunea unul față de celălalt în public. Mi-e teamă că, pe undeva, vă aflați într-o ușoară confuzie. Majoritatea homosexualilor nu dau ”iama” în dulapul mamei. Nu se fardează. Nu sunt ”efeminați” în sensul prezentat. Pe aceștia ”îi cheamă” altfel. Dată fiind imaginea dvs. publică m-aș feri să intrăm într-o dezbatere privind gusturile vestimentare. Vorba latinului, de gustibus non disputandum.

Dreptul de-a te afișa în public cu partenerul de viață nu ține de orientarea, or preferința sexuală, stimată doamnă. Ține de parteneriatul civil dintre stat, și om. Un om liber, în țara lui, atâta timp cât nu încalcă drepturile și libertăților celuilalt, n-are opreliște în a trăi după chipul, și-asemănarea sufletului lui. Propunerea dumneavoastră despre ce-ar trebui să facă un cuplu gay în public e talibană, și-ar trebui să frisoneze orice minte cât de cât răsărită din miriștea istoriei. Același mecanism de care vorbesc v-a permis, spre exemplu, dumneavoastră să vă căsătoriți și să încheiați respectivele căsătorii administrativ și discret fără prea mare vâlvă. În lumea normalității ”biblice” pe care-o predicați cu titlu de etalon moral ați fi fost lapidată, sumar, cu pietre după prima…indiscreție trăită. Vi s-ar fi spus, probabil de către niște bărbați bărboși, veritabili Adami și Abrahami, că sunteți o curvă nenorocită, o femeie adulteră, o Dalila, o spaima-sulii, și apoi v-ar fi înmormântat într-un loc nemarcat, și v-ar fi negat eternitatea divinității. Șansa vremurilor a făcut să vă puteți face, și reface, viața după bunul plac, în bunul văz al lumii mai mult sau mai puțin inoportunată de standardul ”moral” pe care l-ați practicat. Lumea drepturilor omului nu e făcută din două registre. Drepturi pentru toți, sau deloc, doamnă! S-ar putea să întâmpinați, în creșterea copilului, și alte întrebări la care umanitatea a găsit răspuns, anume cupluri formate din bărbat bătrân – femeie tânără (sau invers, după cum bine știți), cupluri hibride în care fiecare vine din altă căsnicie, cu tot cu copii, cupluri în care partenerii sunt de rase diferite, sau pur și simplu cupluri în care ea e din Bârlad și el din Teleorman. Cumva va trebui să-i explicați diversitatea prin ceea ce reprezintă ea, și-așa cum nu vă puneți problema orificiilor folosite în dormitor când discutați iubirea dintre-un mulatru, și-o asiatică, ați putea să păstrați proporțiile și când vine vorba de homosexuali.

Pentru că, doamnă, homosexualitatea nu e despre sex. E despre relațiile dintre oameni. Cunosc bărbați heterosexuali care au avut cel puțin o relație homosexuală în viață. Alfred Kinsey, în studiul lui istoric despre sexualitatea adulților din Statele Unite, a găsit că o treime din total avuseseră cel puțin o astfel de experiență. Dar dacă vreți să forțați relațiile la sex, doar sex și numai sex (lucru care, cumva, vă vine mănușă), ați putea să îi vorbiți copilului dumneavoastră despre modul ”biblic” de-a face dragoste. De ce să vă opriți la homosexuali? Ați putea să mergeți până în pântecele bibliei și să-i explicați cum e femeia supusă bărbatului, cum e responsabilă de păcatul primordial, cum e condamnată să-și trăiască viața în țărână și să se cace pe ea, la propriu, în durerile facerii. Și-apoi să-l instruiți să-și țină femeia de ochiul hulpav al lumii, eventual iliterată, eventual într-un bordei de lut, la cratiță, material genetic de replicat gena homofobiei. Cumva mă îndoiesc că veți face asta. Ați militat public pentru emanciparea femeii. E curios cum v-ați croit normalitatea încât să se potrivească propriilor opinii.

Doamnă, ca și dumneavoastră sunt mai multe lucruri. Sunt doctor, sunt psihiatru, dar sunt și soț, sunt părinte. Ca și dumneavoastră am un băiat căruia îi doresc lucruri în viață. M-ar durea să ajungă terorist. M-ar durea să aibă probleme, vreodată, cu adicția de substanțe. Să se îmbolnăvească de depresie. Să trăiască sărăcia. Toate sunt probleme de viață unde un părinte poate interveni, și-am să-l ajut cât pot cu oricare dintre ele cât mă va lăsa, cât am să pot. Dar dacă băiatul meu va fi gay are să fie în regulă. Mie mi-e indiferent, om să fie, tot copilul meu rămâne și-am să-l iubesc cât trăiesc așa cum e el, și-am să-mi fac partea mea să fie fericit, împlinit și integrat în lumea din care face parte. În casa mea, doamnă, dacă băiatul meu e gay, și va veni cu partenerul lui, am să-i pun pe amândoi la masă, și dacă vor vrea să rămână peste noapte am să le ofer o cameră și n-are să mă intereseze ce se întâmplă în ea, la fel cum nu m-ar interesa dacă ar fi ”straight”. Nu e treaba părinților ce e în chiloții copiilor. Și dacă va fi gay și va avea parte de talibani care îi spun că e ”anormal”, care îi cer să se ”abțină”, să se ascundă, să trăiască rușinea discriminării, știți, doamnă, ce-am să fac? Am să-l iau în brațe, am să-l sărut și-am să-l învăț cum să-i bage în pizda mă-sii, doamnă. Și-apoi am să fac același lucru și cu partenerul lui. Pentru că lumea MEA, în care vreau să trăiesc cu ai mei, doamnă, n-are loc de fundamentalism. De ură. De bigotism. De discriminare. De stăpâni și sclavi. De homofobie. E lumea în care sper să vă crească băiatul, și reciproca nu e valabilă. Nu vreau, fie ce-o fi, să-mi crească fiul preocupat de analogia gay – anormal, gay – terorist, gay – drogat, gay – cerșetor, gay – depresiv. Vreau să-și destupe mintea, nu s-o astupe cu jegul intoleranței. Și dacă va crește și va fi, cumva, în pofida a tot ce i-am zis un încuiat la minte, un rasist, un om rău, am să plâng, doamnă, și-am să-mi smulg părul din cap. Pentru că înseamnă că mi-am pierdut timpul, și zilele, și-am tăcut când ar fi trebuit să vorbesc, și alții, din speța dumneavoastră, și-au impus punctul de vedere. Nu vă faceți griji, umanitatea nu va pieri pentru că există homosexuali. Umanitatea va pieri pentru că aparent mama imbecililor e mereu gravidă. Până atunci, cu bune, cu rele, ne dăm cu părerea. Și dumneavoastră, și eu. Creșteți-vă copilul în pace. Și educați-vă normalitatea. Eu, unul, o repugn, dacă e exclusivă, nu incluzivă.

G

215 thoughts on “Scrisoare deschisă Mihaelei Rădulescu

 1. Spun cu mana pe inima ca e cea mai pertinenta opinie pe care am citit-o in ultima vreme.

 2. Mihaela nu mai stie ce sa faca pentru atentie si voi o bagati in seama. Nu va mai irositi timpul!

 3. Exceptional articolul. Sincer insa, ma indoiesc ca d-na Mihaela Tiganu ii poate intelege sensul si subtilitatile…

 4. Vad in multe locuri comentarii de genul ”de ce o bagati in seama, nu merita etc.”. E o capcana in care pica (sigur, de dragul scrisului, poate) si autorul, cu ”opinia dvs mi-e indiferenta”. Nu sunt de acord: trebuie bagata in seama si trebuie, cu articole ca acesta, cu plangeri la CNCD, cu petitii la PRO, cu sesizari catre firmele carora le face reclama (cele de afara, nu reprezentantele de aici), cu apeluri catre ONG-urile (internationale – gen Salvati Copiii: cum ”salveaza” ea un copil gay, de exemplu?). Sa zboare din toate. Sa invete ca mizeria prost inteleasa ”orice expunere media e bună” se poate intoarce impotriva ta. In acest caz, trebuie sa se intoarca (si cred ca asta se va si intampla). Tot respectul pentru articol.

 5. Foarte frumos scris, foarte bine argumentat. Mai mult decât merita Mihaela Rădulescu, dar necesar întru iluminarea gibonilor mioritici. La cât mai mulți cititori!

 6. Constat ca va ghidati dupa “daca popa nu-i om cinstit nici ceea ce predica el nu-i corect”! Daca Mihaela este ceea ce este nu inseamna ca nu poate avea opinii, iar in acest caz opinia ei este chiar corecta. Pentru ca sunteti psihiatru va intreb, ati citit studiile medicale care sustin ca homosexualitatea este o deviatie? Fapul ca aceste studii sunt bagate sub pres nu inseamna ca ele nu exista. Nu cred ca s-a facut vreo analogie gen gay-terorist, etc, doar a fost inclusa anomalia homosexualitatii in categoria “ce nu-i bine pentru copilul meu”. Si mai cred ca ceea ce era important in articolul Mihaelei se referea la faptul ca nu trebuie fluturata homosexualitatea ca si cum am vrea cu tot dinadinsul s-o inoculam oamenilor cu sila. Sunteti cumva de parerea ca ar trebui etalata homosexualitatea cu sila? Si asta bazandu-va pe faptul ca si altii sunt gay inseamna ca e normal? Repet, chiar nu va documentati decat pro? Nu cunoasteti studiile contra? Si ziceati ca sunteti doctor? hm…Banuiesc ca va intereseaza doar opiniile care va sustin pe acest blog! Succes! Ca psihiatru ma mir ca va intereseaza lauda de sine, ca aveti nevoie de asta…Despre Mihaela, inteleg ca daca ar fi avut o opinie care era convergenta opiniilor dvs nu ar mai fi contat moralitatea ei indoielnica?

 7. Ati vorbit prea inteligent pentru ca o papusa barbie deteriorata ca Mihaela Radulescu sa va inteleaga. Foarte bine si frumos punctat, dar din pacate nu va fi procesat de creierul doamnei.

 8. Pseudo-vedeta Raduleaxa nu pretinde cu studii stiintifice ca o categorie de oameni trebuie urata sau nu si nici nu s-a trecut dincolo de vorbe. Nu vad de ce nu ar putea cineva sa-si exprime o astfel de parere. Este o parere la fel de personala ca “mie imi place inghetata” (un pic super-simplificat, evident). Ma-ntreb daca e “discriminare” si cand refuzi o intalnire la cafea cu un el sau o ea (dupa caz) pentru ca e scund(a) si gras(a) si nu se incadreaza in definitia ta de “sexy” asa cum homosexualii nu se incadreaza in definitia lui Raduleaxa de “normal”.

  Ma-ntreb ce parere ai despre alte subiecte sensibile ca relatiile sexuale cu minori. Da, alea care se practica legal in multe parti ale lumii si sunt considerate perfect normale dar care sunt condamnate vehement de “noi”. Normalitatea si-o defineste fiecare si este o chestiune la fel de flexibila ca moralitatea. Legalitatea e cea care poate fi judecata mai obiectiv si atat.

  Da, homosexualii ar trebui sa aiba aceleasi drepturi si sa fie tratati ca orice alt om, fara nici un fel de diferentiere provenita ca urmare a inclinatiilor sexuale (si asta se poate extinde la rasa, religie, nationalitate, etc.). Dar asta nu ar trebui (fara nici o urma de sarcasm) sa impiedice pe cineva sa-si exprime dragostea, ura, aprobarea sau dezgustul fata de aceasta problema. Este vorba de libertatea de a te exprima, un drept la fel de garantat ca ala al egalitatii. De cand trebuie sa iti justifici preferintele personale? De cand trebuie sa te feresti sa le exprimi de teama ripostei unor oameni care pretind ca lupta pentru dreptul altora de a fi cine vor ei sa fie?
  Practic intre autorul acestui articol si autoarea afirmatiilor belicoase la adresa homosexualilor nu vad diferente de fond, doar de forma. Diferita este tinta atacurilor si afirmatiilor belicoase dar atacurile si afirmatiile raman. “Unii” isi exprima parerile personale fata de homosexuali, iar “altii” isi exprima parerile personale despre “unii”.

  Daca vreti libertate atunci libertate sa fie. Si legea sa se aplice acolo unde este cazul – adica atunci cand aceasta preferinta personala incalca drepturile garantate de lege ale altor persoane.

 9. Un excelent articol si sah mat dat penibilei “doamna” Tiganu care se pricepe la toate dar n-a fost in stare sa termine nimic.

 10. Stimati homosexuali Nu va respect nu va urasc nu mi sunteti deloc simpatici doar indiferent…sunt absolut convins ca sunteti doar niste oameni bolnavi …faptul ca sunteti mai multi acum decat acum 20 de ani nu va da dreptul la normalitate nu va da dreptul auzi culmeaa sa va casatoriti intre voi …de ce nu mergeti in tari unde aveti voie ….aici nu va fi niciodata …cat despre prozelitism ce sa mai vorbim e la ordinea zilei …de parca nu ar fi destule rele pe lumea asta veniti si voi …declinul demografic al tarilor civilizate vz priveste si pe voi ..

 11. Domnule draga, Te iubesc si m-ai uns la suflet ! Sa iti dea Dumenzeu sanatate !

 12. Ceea ce nu intelege vedeta, d-na Mihaela, este ca atunci cand il intrebi pe unu’ care asculta manele la maxim si arunca cojile de seminte pe jos, ce orientare sexuala are, discriminare se cheama. 😜

  Apoi, daca orientarea sexuala este o chestiune de alegere personala, dansa cand a ales sa fie hetero? 😐

  Of, of, cultura, educatia si echilibrul personal, bata-le vina sa le bata…😭

 13. Daca tu esti psihiatru eu sunt avion cu reactie. Nu ai proprietatea termenilor. sau poate o ai la nivelul unei gospodine care se crede destupata la minte . Iti doresc tot binele din lume si daca acest bine inseamna sa ii pui prezervative lu fitu sub perna cand vine cu prietenii acasa, atunci asa sa fie. Fiind cult in cap sper ca stii ca penetrarea anala fiind nefireasca ( fara lubrifiere naturala si etc intelegi tu ca esti cu;t in cap) poate produce ulceratii la nivelul glandului prietenilor fiului tau sau la nivelul rectului fiului tau si riscul de a contacta HIV sau sa faca buba la anus creste. Mama ei de toleranta si de anvergura intelectuala. Assa ceva! si cati admiratori care te suspecteaza de genialitate ai

 14. Draga “Close”, ai pus punctul pe I. Intr-un mod dureros (cred) pentru adreanum, insa perfect In spiritul drepturilor minoritatilor care sunt (cum altfel decat) perfect egale cu cele ale …majoritatilor!
  In ceea ce priveste exprimarea (MR) cu “noi, majoritatea”, trebuie totusi lamurit faptul ca acea “majoritate” despre care vorbeste raduleasca nu este nici “politica”, nici “statistica”, nici “culturala”, nici “intelectuala”, … nici “corecta politic” macar! 🙂
  Cred totusi ca acea “majoritate” nu prea a avut nimic de spus in privinta deciziei ca Romania sa fie unul din sponsorii AG a ONU in privinta recunoastreii drepturilor minoritatilor sexuale in 2008.
  Aceea a fost o alegere a politicienilor care reprezentau Romania la acel moment, insa fara vreo legatura cu vointa societatii romanesti per ansamblu. Iar politicienii nostri fac ceea ce este “corect politic”, nicidecum ceea ce tradeaza societatea in astfel de situatii…
  Daca doriti cu adevarat sa masurati acea “majoritate”, organizati un referendum pe tema “acceptarii minoritatilor sexuale si a drepturilor acestora in societatea romaneasca” si cred ca rezultatul va fi cu totul in dezacord cu ceea ce au sustinut reprezentantii nostri la ONU in 2008. Societatea romaneasca este una preponderent homofoba prin cultura si prin traditii si pentru a proba acest fapt nu cred ca e nevoie de metode prea complicate…
  Eu nu sunt nici homofob, nici minoritar sexual, ci doar unul care considera ca optiunea sexuala ne apartine atat timp cat nu facem din aceasta un obiect al martiriului social.
  Prefer sa-mi tin slabiciunea (pentru barbati sau/si pentru femei, fara nici o discriminare!) doar pentru mine si pentru cei cu care imi impart patul… N-as imparti-o nici macar cu copii mei. Ce m-as face daca vreunul dintre ei se va intampla sa fie altfel decat mine?!… Nu l-as traumatiza psihic cu modul meu de a-mi manifesta orientarea sexuala???… Ba bine ca nu!!! 🙂

 15. “trebuie bagata in seama si trebuie, cu articole ca acesta, cu plangeri la CNCD, cu petitii la PRO, cu sesizari catre firmele carora le face reclama (cele de afara, nu reprezentantele de aici), cu apeluri catre ONG-urile (internationale – gen Salvati Copiii: cum ”salveaza” ea un copil gay, de exemplu?). Sa zboare din toate. ”

  :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) nu mai bine o împuşcaţi în ceafă? pentru ca, pe viitor, toţi ăştia care nu aveţi loc de unele păreri / gesturi / acţiuni ale Mihaelei să nu mai aveţi parte de ele?

 16. Felicitari pentru felul in care ati reusit sa va exprimati dar mai ales pentru felul de om care santeti!

 17. Pentru dl Bogdan Cornel, cateva intrebari. 1. Cati barbati hetero au – sau si-au implinit – fantezia penetrarii anale, deci ”nefirești”, a partenerei/ a unei femei ”bune” ? Rectul feminin este un ghiocel neprihănit care nu prezinta pericole? 2. De ce nu i-as pune fiului meu prezervative ”sub perna”, indiferent daca este el hetero sau gay ? Eu ma bucur ca nepotul meu hetero de 16 ani imi cere prezervative daca nu are bani sa-si ia. 3. Din ce spuneti, se pare ca aveti impresia total depasita ca persoanele gay fac ”automat” sex neprotejat. Ce se intampla cu sexul hetero neprotejat, cu toata lubrifierea si penetrarea ”fireasca” ? 4. Ati facut sex neprotejat cu o femeie ? Daca da, v-ati expus (amandoi) acelorasi pericole vizavi de HIV/SIDA. 5. Stiti ca persoanele cu cea mai mare probabilitate sa nu foloseasca protectia in timpul actului sexual sunt barbatii hetero, din care multi sunt si insurati ?

 18. Pentru ”baixinho”. Ati inteles gresit. Trebuie atinsa unde o doare mai tare – la bani. Si la dublul standard pe care il practica (= ipocrizie). Imi inchipui ca ati glumit cu împușcatul, așa că nu insist. Intr-o tara civilizata, o persoana publica sub contract cu o firma care promoveaza diversitatea nu scapa basma curata pentru astfel de gafe si instigari. Ar disparea instant de la Britain`s Got Talent, de exemplu. Exista limite ale libertatii de exprimare – acelea in care ataci o persoana care se naste intr-un anume fel, doar pentru asta. Atunci da, ”nu am loc” de astfel de păreri. Să și le țină acasă, așa cum vrea ea sa facă ”anormalii”.

 19. De felul meu sunt un om tolerant, pot accepta aproape orice. Așa că pot să-i trec multe cu vederea Răduleascăi, că nu este o intelectuală rasată, că a fost promovată de anumiți oameni ca scriitor deși nu are prea multe în comun cu această castă, că și-a schimbat partenerii de pat mai des decât și-a schimbat poate batistele săptămânal și multe altele. Ceea ce nu pot să-i accept acestei chivuțe dâmbovițene, care se consideră divuță, este grobianismul pe care-l folosește pentru a decima anumiți oameni, chiar dacă poate că o face doar pentru a-și face reclamă. Se știe că reclama, chiar și negativă, este mai bună decât să fii lăsat în uitare, mai ales în lumea showbiz-ului. Fiecare are dreptul să-și trăiască viața așa cum consideră că-l împlinește, atât timp cât prin deciziile luate nu afectează viața celorlalți. În cazul ei se pare că-i place să-și trăiască viața călcând pe cadavre. Buna mea spunea:” curva când o scuipi spune că plouă“, astăzi, în zilele noastre, curva s-a mai cizelat un pic și se consideră îndreptățită să ofere lecții de moralitate. Asta este ceva cam greu de digerat pentru mine. În rest, așa cum am spus- pot tolera aproape orice.

 20. “Interesant” articol…Ai spus că ești dottore* și “să fii homosexual nu e o ”preferință”. E o chestiune cu care te naști”….de unde ideea asta? Do you have any proof, că doar ești doctor-psiholog*?
  As far as i know, there’s no clear scientific evidence that anyone is born gay, male or female! I’m willing to listen, learn and respect about someone’s being gay, but being open-minded can be really tough sometimes, so until the gay DNA is found, I can say that homosexuality is a CHOICE! Regardless of our status at birth, our behavior is always a choice!
  So, înainte de a critica* sau arunca vorbe-n vânt, dovedește ceea ce susții că “te naști homosexual”….iar dacă ai descoperit “the homosexuality DNA”, jos pălăria, iar scuzele sunt de rigoare!

 21. Pentru cei care vor să facă o teză de doctorat, legată de dilema medicală a homosexualității, am un răspuns avizat de Prof. dr. Vasile Nițescu:

  „Cauzele determinante ale homosexualităţii, în special cea masculină, i-au preocupat dintotdeauna pe oamenii de ştiinţă. În 1993, un grup de cercetători americani au descoperit în cariotipul homosexualilor, pe cromozomul X, gena cunoscută sub denumirea de Gay 1, context în care s-a dovedit că homosexualitatea are programare şi transmitere genetice…”

 22. Draga cetatean al statului NJ,
  Daca vrei putem vb in engleza pe private chat, dar did moment ce comentam pe un blog romanesc, ar trebui sa respectam toti cititorii care dintr-un motiv sau altul nu au avut “privilegiul” de a traii in Jersey.
  Nu stiu daca exista o directa corelare intre lipsa de informatie si faptul ca ii iei partea Mihaelei Radulescu, dar regret sa te informez ca studiile stiincifice DEJA au confirmat ca Cromozomul X are legatura directa cu determinarea preferintelor sexuale.
  Te rog citeste urmatorul articol:
  http://news.sciencemag.org/biology/2014/11/study-gay-brothers-may-confirm-x-chromosome-link-homosexuality

 23. Am citit ce ai scris, am citit și website-ul cu pricina….Nu cred că ai plătit atenție la ceea ce am scris eu: “There’s no CLEAR scientific evidence” …..Even on the website provided tells you the same: “Many researchers were skeptical that an analysis of only 38 pairs of gay brothers was reliable, and several other groups failed to replicate the results”…….keep in mind: “NO CLEAR SCIENTIFIC EVIDENCE”

 24. Dacă homosexualitatea nu este o ALEGERE, ci te naști cu ea, atunci zoofilia, pedofilia, exhibiționismul, coprofilia, urofilia, fetișul, necrofilia, masochismul, sadismul, etc ce mai este, domnule Stefan Stancu, huh?
  Te minți pe tine, încercând să mă convingi pe mine! When science proves me wrong, then I’ll bow and say: You’re right! Până atunci homosexualitatea este o ALEGERE!

 25. NJ resident, I rest my case.
  Daca cele cateva descoperiri nu iti confirma posibilitatea finalizarii cercetarilor in viitorul apropiat, daca cercetarile din domeniul curei ptr cancer nu ti-i se arata la capatul tunelului chiar daca in ziua de azi, nu avem concret un medicament, te-as incuraja sa iti pui toate sperantele in cuvantul lui Dumnezeu, sau al Albei ca Zapada, ca oricum amandoua sunt personaje dintr-o carte.
  But I really feel sorry for you having to live in one of the first states that legalized domestic partnership between. Don’t you just hate living between all these sick bastards?

 26. At least I have the decency to list my real name, NJ resident.
  I would like to buy you a coffee someday and discuss this issue. I live in Long Island City and I’m always in Jersey.

 27. Dragi prieteni,

  Noi am mai luat atitudine când situația o impunea. Acum este o situație asemănătoare, chiar mai gravă deoarece vorbim de discriminare. Vă rog să nu rămâneți nepăsători față de o categorie minoritară care nu are decât vina de a se fi născut cu această genă X.
  Prof. dr. Vasile Nițescu – „Cauzele determinante ale homosexualităţii, în special cea masculină, i-au preocupat dintotdeauna pe oamenii de ştiinţă. În 1993, un grup de cercetători americani au descoperit în cariotipul homosexualilor, pe cromozomul X, gena cunoscută sub denumirea de Gay 1, context în care s-a dovedit că homosexualitatea are programare şi transmitere genetice.”
  Așadar, Mihaela Rădulescu a greșit și greșește în continuare prin faptul că după ce a aruncat piatra, tocmai ea, nici nu-și cere scuze. Haideți să-i dăm votul nostru de blam prin a semna această petiție inițiată de Sorin Mitrache. Ocazie cu care-l felicit pentru inițiativă.

  http://www.petitieonline.com/afara_cu_mihaela_radulescu_de_la_protv

 28. Din nou greșești Ștefan Stancu….if you rest your case, there was no case since the beginning! I said and repeat myself that “there’s no CLEAR scientific evidence”…..researchers were trying to link and solve the puzzle for many many years, with no clear results! To respond your comments:
  În primul rând, nu mă interesează de orientarea sexuală a nimănui, respect alegerea fiecăruia, dar când cineva spune și afirmă că te naști homosexual, I don’t need to agree with it, but with science and results!
  Cancer can be cured and will be eradicated in the near future!
  I don’t believe in God, I believe in myself and science will prevail!
  In al doilea rând, nu mi-am pus și nu am să-mi pun vreodată numele adevărat pe site-uri, rețele de socializare pt ca țin la my privacy. I don’t understand your decency to reveal your name….it’s your CHOICE, not mine! I really don’t care!
  In al treilea rând, mulțumesc de invitație, but I’m way too far from your location, unless you’re buying me a plane ticket!
  Cheers!

 29. For NJ: Imi place mult combinatia anglo-romana din comentariile tale. Tot o tii ca nu ti-o dovedeste nici o cercetare si ca homosexualitatea este o alegere. Si ce daca ar fi o alegere? este total irelevant daca e alegere sau nu. Nimeni nu vine sa-ti ia mancarea de la gura in momentul in care comunitatea LGBT va avea drepturi ca si ceilalti. Cu ce te-ar afecta direct pe tine daca doua persoane homosexuale se casatoresc? Cu nimic…si poti sta linistit…nu vor pangari sanctitatea bisericii, pt ca nici nu cred ca ar vrea sa se casatoreasca in institutia cea mai oprimanta din istoria omenirii(ceea ce nici eu nu voi face). daca tot vorbim de deviatii si boli…institutia bisericii este o boala a societatii(si nu ma refer la credinta, ci doar la institutia in sine). Asa ca mai lasa-ne cu nevoia de dovezi, pentru ca nimeni nu trebuie sa dovedeasca ceva ce nu face rau nimanui, doar ca sa se simta homofobi idioti ca tine mai bine.

 30. @Codrin
  Ai citit comentariile de mai sus, dragă cititor?
  Oare de unde ai tras tu concluzia ca sunt homofob?…..mă cunoști?
  I think you like to discriminate, right?
  Maybe I’ll like you and you’ll like me back….you never know little prick!

 31. “Nu cred ca ai platit atentie” ahahahhaa, beam cafea si m-am inecat.da-i drumu de-aici cu teribilismele astea, NJ.
  Cat despre articol, il gasesc ca fiind mai mult decat de bun simt.
  Am sa revin cu o opinie, intr-un mod mai amplu expusa, imediat ce am timp.

 32. Pingback: Spune-mi, te urăști? – Despre oameni

 33. NJ: Sunt convins ca autorul nu ”a plătit atenție”. De asemenea, sunt convins (că Mihaela Rădulescu a făcut-o de nenumărate ori. Scuze, poate sunt un pic rău, lingvistic – but of course I don`t judge 🙂

  Pentru Codrin ”institutia bisericii e o boala a societatii”: nu cred asta, așa, cu punct si la modul absolut. Sa nu negam esentialul aport cultural si, da, stiintific, al bisericii in cultura si civilizatia europeana (punctand, desigur, si pasii inapoi, uneori siniștri, fara indoiala). Marile universitati, mostenirea artistica inestimabila. Aici sunt cateva dovezi interesante despre adaptabilitatea bisericii (ar fi interesant de remarcat ca nu a celei ortodoxe…)

 34. Nu se intreaba nimeni dintre cei care comenteaza pe aici inclusiv autoarea care este diferenta intre toleranta si normalitate? Un om poate fi tolerant dar asta nu implica AUTOMAT ca acea persoana trebuie sa considere ca este si ceva normal.

 35. Andrei: toleranta e normalitate. Asta o spune si Ăl de Sus (cel putin in Noul Testament). Problema e ca tot timpul trebuie sa gasim un vinovat, un ”altul”, care ne distruge societatea ”normala”. Tot timpul exista oameni manipulabili, in contexte de care profita oameni manipulatori. La o societate tribala inteleg (supravietuirea celui mai puternic). Asta s-a perpetuat, e in natura noastra sa gasim vină altuia pentru propriile frici sau lipsuri. Frici si ura exploatate de obicei pentru profitul dezaxatilor (cruciade, holocaust, ”bozgorii”, ”tiganii”, ”arabii”, ”poponarii”). Sper insa ca evoluam 🙂

 36. Mai Bogdan Cornel, ia explica-mi tu mie, ca un heterosexual “cult in cap” si geniu nedescoperit ce esti, care e diferenta intre “curu” iubitei/nevestei tale si “curu” iubitului unui homosexual? Iti zic eu: nu e niciuna!! Din contra, e o singura asemanare: p-acolo se “caca” ambii 😉 atunci, care e diferenta intre tine care, nu-mi spune ca nu ai penetrat anal niciodata vreo femeie, si un homosexual? Iti zic eu: niciuna!! In timpul in care ai gandit si ai scris niste aberatii cel putin penibile si nejustificate, mai bine mergeai sa-ti cumperi ceva lubrifiant pt a evita posibile ulceratii la nivelul glandului tau!

 37. Ca oameni maturi ce suntem e usor sa spunem ca suntem toleranti si la fel de usor e sa spunem ca nu suntem toleranti cu homosexualitatea aducand diverse argumente. Insa va rog sa va ganditi fiecare dintre voi unde ati fi fost acum, ce loc ati fi avut in societate daca ati fi fost adoptati si parintii erau fie doi barbati fie doua femei. Sunt tolerant pana la un punct, si acel punct este posibilitatea unei familii gay de a infia copii.

 38. Andrei: prefer un cuplu care salveaza un copil (abandonat din diferite motive: imposibilitatea de a-l creste, prostie+lipsa de protectie, plus mii de alte motive care cer un articol de 50 de pagini separat) unui copil uitat de lume pana cand la 18 ani e scuipat de sistem fara niciun reper. Si inca un exemplu de dublu standard: ”scriptura”, in spatele carora se acopera multe frici si prejudecati, zice de familie ca e formata din barbat, femeie si copil. Ce facem cu divortatii? Ce facem cu parintii (mame sau tati) care isi cresc singuri copiii? Ii ardem pe rug? Pe ei am invatat sa-i acceptam, pentru ca lumea evolueaza. Toate fetele crescute de tați singuri devin lesbiene (fiindca nu au model matern), si toti baietii crescuti de femei singure (parasite, violate, divortate sau ce o mai fi), devin homosexuali (fiindca nu au model patern)? Ia gandeste-te un pic. Apoi aplica asta da 2 tati/2 mame (negenetici/e).

 39. Andrei, ai pus o intrebare tembela de-a dreptul:
  “Insa va rog sa va ganditi fiecare dintre voi unde ati fi fost acum, ce loc ati fi avut in societate daca ati fi fost adoptati si parintii erau fie doi barbati fie doua femei. ”
  Ieri a fost gasit pe camp un copil de 1 saptamana, aruncat de o mamica hetero, care-l procrease cu un tatic hetero.
  Ca sa raspund la intrebarea ta, NOI am fi ajuns tot intr-o familie, indiferent de care tip, si am fi crescut tot cu doua manini, doua picioare si un cap, ca si acum. Copiii aia aruncati la tomberon de aia “straights” probabil nu ar mai fi ajuns nicaieri, decat la groapa.
  Ce loc am fi avut in societate? Acelasi sau poate un loc mai bun. Stii de ce mai bun? Pentru ca ar insemna ca am trai intr-o societate MAI BUNA, in care familia e familie, indiferent de cati tati sau cate mame o alcatuiesc, o societate in care pe tine nu te-ar interesa cu cine mi-o trag si pe unde, ci ce fel de OM sunt si cat de bine imi fac meseria. O societate in care nu te-ai simti TU indreptatit sa DECIZI daca EU pot sa ma marit cu o femeie sau daca pot infia 1 sau 5 copii, ci ti-ai vedea de ciorba ta, pentru ca nici tu nu mi-ai cerut mie permisiunea sa te insori cu femeia care-ti place tie.

 40. O alta greseala care incepe sa impanzeasca limba romana.
  APARENT!!!!
  APARÉNT, -Ă, aparenți, -te, adj. 1. Care este altfel decât pare la prima vedere, care este doar în aparență așa cum se arată.
  Evident e folosit in text exact pe dos, cu sensul din engleza.

 41. Sunt total de acord cu dumneavoastra domnule doctor. Dar cred ca multi dau like si sustin ceea ce spuneti doar pt ca nu o suporta pe Mihaela. Eu cred ca, din pacate, multa lume e reticenta in ceea ce priveste homosexualitatea…ne credem credinciosi dar uitam sa avem suflet fata de toti semenii nostrii… Pacat… Avem multe de invatat…

 42. Mi se pare ca singura diferenta intre Mihaela si ceilalti (majoritatea) e ca Mihaela spune cu voce tare ceea ce gandeste, in timp ce ceilalti (majoritatea) gandesc de fapt insa nu au curajul sa spuna cu voce tare si fac pe moralistii, ceea ce se cheama ipocrizie.

 43. Stimate autor al scrisorii deschise, va multumesc pentru acest text. Il voi distribui pe profilul meu de FaceBook, si il voi pastra in memoria computerului.

  De multa vreme nu am putut fi martorul unei expuneri atat de decente, dar verticale si la obiect.

  Va salut cu respect !

 44. Nenea Nistor, om batrin si bun crestin, doreste sa enigreze . Este intrebat de ce ?
  -Datorita homosexualitatii
  -Cum asa ?
  -Pai , pe vremea nazistilor se pedepsea cu moartea , in timpul comunistilor cu inchisoarea, dupa revolutie a fost tolerata, iar acum este permisa prin lege . As dori sa emigrez pina nu devine obligatorie .

 45. Burebista Dacul, doar un om care e bolnav psihic poate debita o asemenea tampenie. Cum poti face comparatie intre o relatie om+om si om+animal?!? Daca unul din copii tai ar fi gay, oare homofobia ta penibila ar mai continua sa aiba asemenea cote?!? L-ai renega???.

 46. @ NJ

  i am really sorry to say this,…but are you stupid?!? Let„s say for a moment that i am undecided on what to choose.As a man, i could easily choose to have a relationship with a woman and have a nice life, being respected socially,…but instead i choose to have a relationship with another man in order to be hated,humiliated,discriminated and the list goes on… If i could have this CHOICE, wouldn„t it be logical for me to choose the life that society considers to be ”NORMAL”?!?!? WHY would i WILLINGLY CHOOSE to live a life where the society hates me, humiliates me and discriminates me?!?!??? IT MAKES NO SENSE!!!

 47. Ft multe pareri si prea putine sunt documentate. Pacat ca nu sunt blogger 😀 … am sa va dau doar un sfat: Incetati sa mai sustinetI ce e normal si ce nu,pt ca traim intr-o lume unde sa fi normal ,ei bine…nu e prea normal . Vizitati vsauce pe youtube si veti gasii multe lucruri interesante,printre care una va arata ca da,este abnormal to be normal,iar probabilitatea de a fi unul din acestia este unu la un milion. Biserici,religie..hmm oare de ce am fi normali cand toti suntem unici ? Noapte buna si un articol pe cinste.

 48. @ Burebista Dacul

  In primul rand,ma faci sa imi sustin in continuare parerea mea despre homofobii ca tine. Dai inca o data dovada de incultura. Spre deosebire de homosexualitate,…a fura este un comportament optional. Nu am auzit inca pe nimeni pe aceasta planeta sa se nasca hoț… Daca sotia mea va alege sa ma paraseasca pt o femeie,…cine sunt eu sa stau in calea fericirii ei?!? In legatura cu restul comentariului, iti recomand sa mergi urgent la un psihiatru. Atat tie cat si celorlati homofobi v-ar trebui macar un copil homosexual sa aveti,…sa va vad atunci daca mai aveti acelasi tupeu nesimtit…

 49. @ Burebista Dacul

  Singura persoana de care ar trebui sa-ti fie mila, esti tu. Esti nimic altceva decat un limitat increzut. Fa-mi o favoare si da-ti foc inainte de a implementa gandurile tale bolnave si penibile in mintile altor oameni usor de manipulat. Imi e scarba de persoane ca tine si din pacate sunt cam multe… Compari in mod idiot homosexualitatea cu furtul,…cu incestul,…si te mai dai si cultivat… Daca nu ai habar despre acest subiect, macar abtine-te… Nu sunt gay, nici nu voi fi vreodata, dar macar am bunul simt de a-i respecta pe toti din jurul meu indiferent de problemele cu care s-au nascut… UN NIMENI ca tine isi inchipuie ca poate decide cum isi traiesc milioane de astfel de oameni viata… Penibil mai esti..

 50. Homosexualitatea este und defect de cromozom pe cand zoofilia,pedofilia,exhibitionismul,necrofilia sunt boli psihice si masochismul,sadismul,coprofilia,urofilia etc sunt fetisuri adica placeri neobisnuite.De ce homosexualitate trebuie acceptata si restul nu?…Foarte simplu..pt ca nici un animal, un copil sau un decedat nu este in stare sa se opuna la astfel de practici. Totul este permis cand doi oameni maturi sunt de acord restul este perversitate!!! Mai cititi fratilor si literatura de specialitate!!!!!

 51. @ Burebista Dacul si @ NJ: Mai… nenica. Stii ce s-a demonstrat cu shtudii foarte serioase? Ca homofobii (adica asa ca voi), au erectie cand vad sex homosexual. Iar la cat de patimasi sunteti, as miza macar pe o semi erectie. Si tu, Bure, nu te gandesti ca poate fii-tu e asa dornic sa-ti arate ce hetero e ca sa nu te prinzi? Stii, astia gay is foarte misto, asa ca au o tona de gagici dupa ei. Oricum, fa burebisto, da-ti o palma (cu piciorul) si revino-ti. (Asta daca nu cumva ai idei foarte definitive, despre multe chestii – poate esti si antivaccin).

  Personal, daca un din asta, gen burebista, ar comenta ca sunt spagara, fara sa ma cunoasca, probabil l-as da in judecata. Si cu siguranta l-as castiga. Daune morale, gen.
  Niciodata nu contenesc sa fiu uimita de romania, tara tuturor semidoctilor cu pretentii de burebisti si daci.

 52. Ma surprinde in mod negativ mesajul unui psihiatru, care ar fi trebuit sa stie ca “gena gay” nu exista, s-a dovedit acest fapt.
  Imi displace M. R. din multe motive, insa rezonez cu mesajul ei despre homosexualitate.
  In mod cert, nu exista o gena a homosexualitatii (s-a dovedit acest lucru “Specialiștii Proiectului Genomului Uman au anunțat oficial: „Gena gay” nu există!”), asa cum s-a speculat multa vreme, incat membrii comunitatii respective s-au absolvit de orice pacat si anormalitate, sub motivatia ca asa s-au nascut. Homosexualitatea nu este innascuta, Dumnezeu nu creeaza pe nimeni cu scopul de a nu ajunge la mantuire, dimpotriva, ne creeaza toate conditiile pt a atinge mantuirea. Homosexualitatea este dobandita si are cauza psihologica – fie in urma unei relatii dizarmonice cu parintii in perioada copilariei, raportarea parintilor la copil, tratamentul inadecvat fata de copil, modul in care copilul interiorizeaza prin prisma propriei sensibilitati si trece prin filtrul personal anumite comportamente ale parintilor in raport cu el, lipsa de iubire si de afectiune din partea lor, etc . – fie in urma unui abuz sexual si emotional, ce va produce o trauma, care poate dezvolta ulterior o atractie catre persoanele de acelasi sex – fie sub influenta factorilor de mediu, in care intra afisarea si promovarea homosexualitatii la rang de normalitate. Copilaria este sursa majoritatii tulburarilor ulterioare ale adultilor, in special modul in care copiii sunt tratati de catre parinti sau de catre o alta autoritate cu care acestia interactioneaza (invatator, profesor). Un copil se va dezvolta armonios atunci cand este crescut cu multa IUBIRE – dar una fireasca.
  Am citit pe un site destinat fostilor homosexuali care s-au luptat cu propria patima, niste marturii care m-au coplesit. Majoritatea fusesera victime in copilarie/ adolescenta a unor abuzuri sexuale si emotionale ale unor persoane de acelasi sex sau au avut o relatie dizarmonica cu parintii. Multi homosexuali chiar au reusit sa se vindece de homosexualitatea pe care o credeau innascuta, asa cum este prezentata in multe carti pro-homosexualitate, tocmai prin apropierea fata de Dumnezeu, au reusit sa inceapa sa manifeste atractie fata de sexul opus, sa-si intemeieze familii si sa ajunga sa declare ca relatia cu sexul opus le-a adus mult mai multa implinire decat homosexualitatea. Asadar, homosexualitatea se poate vindeca, e nevoie doar de mai multa apropiere fata de Dumnezeu, de credinta puternica si nesfarsita in EL, de constientizarea pacatului/ patimii, de multa vointa si efort sustinut, de incredere in sine si in procesul terapeutic, dar si de suportul celor din jur. Nu e un proces terapeutic usor, ci unul dificil si chiar sinuos, dar reusita lui merita tot efortul!
  Toate aceste cazuri de vindecare sunt datorate credintei in Dumnezeu, care a generat dorinta de schimbare a tiparelor mentale invatate gresit. Cu Dumnezeu este posibila orice vindecare si orice schimbare in bine!
  E nevoie, totusi, sa nu blamam aceste categorii, deoarece nu este vina lor ca au ajuns sa simta atractii nepotrivite si chiar sa aiba probleme de identitate unii dintre ei (transsexualii); orientarea lor e doar o repercusiune a unor evenimente, pe care multi dintre ei nici nu le constientizeaza, unii dintre ei chiar ajungand sa traiasca adevarate drame, neacceptandu-si ei insisi orientarea si resimtind culpabilitate (in special in cazul homosexualilor cu valori crestine/religioase care inteleg ideea de pacat).
  Cu privire la expunerea lor publica – asta nu face decat sa produca o deschidere si mai mare catre pacat si catre anormalitate sexuala a copiilor si adolescentilor care se afla in formare. Copiii traiesc cum invata. Ce vor intelege ei, vazand expunerea? Ca este normal! Si implicit, avand in spate si o istorie care sa-i predispuna la asta, o cauza declansatoare, ei vor prelua numaidecat modelul. La expunerea tot mai agresiva a comunitatii gay, chiar si acei copii fara o istorie care sa-i predispuna la asta sunt sensibili la preluarea lor drept model, tocmai pt ca ei evolueaza invatand comportamente ale oamenilor din jur, copiii asimileaza prin imitatie, copiere.
  Cat priveste casatoriile si mai ales, cresterea de copii in cuplurile gay… si asta e impotriva firii si a regulilor divine, dar e cu atat mai grav si cu repercusiuni devastatoare asupra personalitatii si psihicului acelor copii, carora le va lipsi unul dintre modelele parentale la care nu vor sti cum sa se raporteze (mama si tata – femeie si barbat), vor dobandi multe traume si unii dintre ei chiar vor perpetua homosexualitatea invatata acasa, pt ca o vor prelua ca pe o normalitate si vor introiecta comportamentele nepotrivite ale parintilor. Introiectia este un act de asimilare, care se manifesta prin imitare. Si uite-asa, omenirea se duce de rapa… toate actiunile omenirii se afla in declin, in degradare morala, in decadenta, se pare ca ne indreptam tot mai mult catre o directie prapastioasa, ce cere o Apocalipsa… un Hristos care sa vina sa ne salveze iar din degringolada pacatelor noastre.

 53. Daca Mihaela Radulescu mai scrie ceva dupa acest artilol inseamna ca nu are nici macar o firimitura de creier !

 54. Daca o luam de la religie..incesul ar trebuii sa fie acceptat. Cred ca faceti niste confuzii grosolane. Confundati homosexualiratea cu bisexualitatea. Si ce parere aveti de Hermafroditi doamna Lavinia? Pe aceea in ce categorie ii incadram?? Cred ca ati citit numai ce ati vrut..si nu ceea ce e realitate!!!

 55. Am citit cu mintea deschisa comentariile voastre si mi-am pus si eu problema: “Dar cum e cu pedofilia, zoofilia, etc.?” si pentru o secunda chiar m-am gandit serios la asta ca la un argument valid. Si apoi mi-am adus aminte ca pedofilia si zoofilia nu se realizeaza de bunavoie si nesilit de nimeni. Deci intra la categoria viol. Care exista si la hetero si e anormal din motive pe care sper ca nu trebuie sa le enumar. Prin urmare nu are legatura cu homosexualitatea atunci cand ea se realizeaza intre 2 oameni cu discernamant, de comun acord. Q.E.D.

 56. Ah… si daca e sa vorbim de cresterea unui copil in conditii de normalitate, hai sa nu discriminam. Hai sa ne uitam si la alcoolici, boli mintale, drogati, abuzivi, etc. si sa nu-i lasam nici p-aia sa se casatoreasca. Si eventual sa facem si un test de IQ ca nu e nevoie sa se inmulteasca toti prostii ca ajungem la intriga din filmul Idiocracy.

 57. Articolul Dvs. Este de pus in rama , insa cred ca ar trebui sa puneti note de subsol : explicație PTR cuvintele care nu se regăsesc in reviste de tipul Libertatea :))

 58. Fara prea multa filozofie … eu cred ca se poate face o paralela (in sensul larg) cu fumatul in locurile publice.

  Adica: cei care fumeaza sunt liberi sa fumeze … doar ca prin expirmarea libertatii lor de a fuma intr-un “restaurant” afecteaza libertatea celor care nu fumeaza … libertate / drept de a respira un aer fara fum.

 59. @ John

  Daca eu fumez in acel restaurant, inseamna ca este un restaurant unde fumatul este acceptat. Asa cum ai si tu dreptul de a respira un aer curat si eu am dreptul de a da frau liber acestui viciu.. Daca te deranjeaza fumul, poti alege altul unde fumatul este interzis and everybody goes home a winner! 🙂

 60. andreanum & co…nu știu cum să i se fi dat o replică mai bună persoanei, decât cum ați făcut-o dvs.. Poate doar ignore…Scrieți absolut superb. Am și eu un blog, mă exprim acolo în felul meu, dar parcă acum, că v-am descoperit scriind despre subiecte care mă stârnesc și pe mine și o faceți atât de … pe sufletul meu, aș lua o pauză de citit. Noroc cu nesuferitul și narcisistul Facebook, că altfel nu aș fi știut de acest blog. Specific că am spus despre FB că este narcisist cu mult înainte să scoată Dl. Baconschi cartea aceea…Succes andreanum & co ! Voi trece pagina la preferatele mele, dacă voi ști cum să fac asta.

 61. Felicitări pentru articol ! Am placut- o mereu pe Mihaela si am apreciat – o mereu ca femeie !
  Nici acum nu o apreciez mai putin …doar ca sunt surprinsa…Nu stiu ce sa zic . Parerea mea ca ea a fost mereu open – mind ….

 62. @ John, demonstrezi logică de doi bani. Fumatul are efecte nocive asupra fumătorilor pasivi. Din câte știu, a vedea două persoane de același sex ținându-se de mână sau sărutându-se în public nu dăunează sănătății.
  Ceea ce nu pricepi tu și alții, este că problema e la voi, privitorii. Nu e datoria comunității LGBT să se ascundă, ci a voastră să vă educați (pe voi și copii voștri) și să învățați să trăiți într-o societate inclusivă.
  Din păcate e nevoie de timp pentru ca istoria să vă pună în aceeași găleată cu moșierii pro-sclavie, a celor ce militau împotriva drepturilor femeilor sau a celor care credeau că discriminarea pe bază de culoare e în regulă (știi că și ei aveau argumente aparent solide, nu?). Nu știu dacă-ți dai seama, dar te prevalezi de aceleași argumente ca și masculii feroce din societățile fundamentaliste islamice, unde e datoria femeii să fie acoperită din cap până-n picioare pentru a nu tenta bărbatul. Ești de acord și cu asta sau ți se pare o imbecilitate?

 63. Lavinia, autorul nu a menționat absolut nimic despre vreo “genă a homosexualității”. S-a referit trecător la gena homo-fobiei într-o frază ironică.
  Apoi, ce să se înțeleagă punctul tău de vedre? Că “normalitatea” șade în interpretarea “noastră” a bibliotecii genetice? Nu prea are sens. Dacă noi nu suntem “normali” în interpretare? Istoria e plină de “interpretări de normalitate”, plecând de la arderea vrăjitoarelor și poate oprindu-ne temporar la agresiunile pe care femeile le îndură în continuare în anumite țări sub anumite culturi. Chiar nu suntem în stare să asimilăm măcar elementele de cultură generală care vin din materia Istorie? Și dacă da, crezi că Istoria s-a oprit? Am ajuns la maximum de inteligență și cultură? Probabil peste 500 de ani cineva o să citească comentariile noastre cu scop educativ asupra relațiilor sociale și o să se îngrozească de gradul de… Nici nu știu să zic. Nu-mi pot imagina cât de înapoiați am putea părea.
  Spui de agresiuni care afectează din copilărie personalitatea adultului. Ai fi surprinsă câte astfel de experiențe au determinat efecte pozitive în personalitatea adultului. Atunci pe ce bază considerăm homosexualitatea un defect ca fiind derivat din agresiune din copilărie când, spre exemplu, privim cu pozitivitate o persoană cu spirit justițiar puternic care sare în apărarea altora și care de asemenea a suferit în copilărie. Istoria este iarăși plină de exemple în acest sens.
  Iar în ceea ce privește introducerea argumentelor dogmatice religioase într-o discuție care n-are legătură cu ele, nu te mai înțeleg. Începi discuția plecând de la argumente științifice legate de gene și câteva paragrafe mai încolo începi cu “apropiere de Dumnezeu” și alte lucruri de gen. Păi, mai bine renunți la orice argument științific și ne arzi pe rugul păgânilor, că e foarte ușor să acuzi pe oricine nu e de acord cu “apropierea de Dumnezeu” ca argument educațional că e păgân și la revedere:

  Educația copiilor ne aparține nouă ca părinți, nu lui Dumnezeu. Și eu, ca și autorul acestui articol cu care rezonez, aleg să îmi educ copilul altfel decât simt că poate ai alege dumneata.

 64. Pingback: Teama de singurătate | Jurnal de drum

 65. Mi-à parut bine sa va citesc.Imi pare rau ça e inca atata intoleranta dar imi pare bine ça se discuta .

 66. O capcana a propriilor refulari.
  Lucrurile sunt mai simple , spatiul public apartine tuturor si este supus legilor ,traditiilor ,opusul este anarhie .
  Nu avem ce face ,ne adincim in explicatii savante si uitam ca fara reguli si legi societateta ar fi ramas in negura istoriei .
  Deschideti acesta cutie a Pandorei ,printr-o savanta pledorie , si ajungem sa spunem ca negrul este alb si invers .
  Nu se poate, noi suntem discriminati in spatiul public de o minoritate sexuala obligati sa integram un simplu obicei in viata sociala in legile care privesc copii.
  Suntem obligati sa redefinim natura numai ca sa ,,evoluam” cit snobism .
  Nu avem nimic cu acest obicei ,homosexualitatea ” exista decind lumea si noi avem obiceiurile noastre, dar nu luptam sa le impunem societatii daca ele nu fac parte din dezvoltarea firesca a omului.

  Felicitari autoarei pentru cunostinte elevate ,sexul oral la micul dejun creste imunitatea ” nu stiam.

 67. as vrea si eu sa vad rezultatele mai multor studii cu privire la homosexualitate. Toti scrieti ca s-a demonstrat ca te nasti cu homosexualitatea dar unu nu dati o sursa directa si cat de cat credibila…

 68. sa s-aleaga prafu’ si de homosexuali, si de mihaela radulescu! sper sa fie gasiti morti in casa, acum, de pastele asta, si mihaela radulescu, si toti homosexualii. si o daca tu raduleasca si homosexuali, sa s’aleaga prafu’ si de tot guvernu’, senatu’ si camera deputatilor din romania. huooo

 69. Cu cati mai mulți gay, cu atâtea mai multe femei disponibile pentru cei strigat. F simplu.

 70. Bai cati dintre barbati ar refuza un show lesbi? Exact nici unul asa ca de unde dracu atata ipocrizie pe fiecare dintre voi? Daca vedeti un cuplu de femei lesbi va zboara gandul in secunda urmatoare la sex in schimb condamnati cuplurile de barbati pentru acelasi motiv….sunteti incuiati si ipocriti pana in maduva oaselor, vai steaua voastra .

 71. exceptional, Va multumesc pentru aceste randuri. M-ati facut sa zambesc si sa ma bucur de timpul pe care l-am petrecut citind ceea ce ar trebui sa fie normalul in care traim si nu o lume la care sa visam.

 72. Citez din Contra Gica:
  ”Nenea Nistor, om batrin si bun crestin, doreste sa enigreze . Este intrebat de ce ? – DATORITA (sublinierea mea) homosexualitatii”.

  Sa inteleg ca Nenea Nistor e homosexual ? Bravo Contra, esti open-minded :))

 73. Pentru ”Claudiu”:

  Spui ”o capcana a propriilor refulari”. Ai pus punctul pe i fara sa iti dai seama :). Ia intoarce un pic oglinda spre fricile tale.
  ”Suntem discriminati de o minoritate”. Tare curios as fi sa stiu cum. A manifestat comunitatea gay impotriva dreptului tau de a iubi o femeie?
  Stiti care e problema? Toata ”disputa” asta e legata de cateva lucruri. 1. Modul in care fac sex unii sau altii. As vrea sa stiu daca pe un hetero il defineste DOAR atractia spre un vagin, si nu si celelalte nenumarate laturi ale ființei. 2. Prejudecatile impamantenite si propagate, MAI ALES de populatia masculina hetero – care dicteaza dogma / ”normalitatea”, de fapt. Aceste prejudecati tintesc direct barbatii homosexuali, dar indirect dovedesc si o misoginie infernala. Sa ma explic. A: automat cel mai umilitor lucru pentru un barbat hetero (homofob) e ideea ca alt barbat sa fie penetrat. Adica sa joace rolul ”femeii”. Deci ”a fi femeie” e maxima umilinta pentru un barbat viril si straight. B: s-a vorbit si mai sus despre lesbianism in contextul barbatului straight – e una din fanteziile de prim rang si material numai bun de o autosatisfacere, nu? Din A si B: nu va dati seama, dragi heterosexuali homofobi, cat urâti de fapt femeile ? 😀

 74. Dragilor, dragilor… va rog sa aveti in vedere ca inainte de a adopta cu usurinta orice parere (pro sau contra) sunteti responsabili sa studiati mai mult acest subiect, sa va documentati.
  Nu cred ca este ok sa loviti in omul care a emis opinia (chiar daca M. Radulescu a inceput o campanie de imagine la indemana, ridicand subiecte fragile de mare interes), sau autorul de mai sus, ci sa cautati cu obiectivitate (care nu tine doar de parerea personala, de cele mai multe ori necorepunzatoare realitații) Adevarul.
  DISCUTAM SUBIECTUL si NU JUDECAM (deci fara emotii neconstructive de genul ura, sau opinii ale egoului neconstructiv: nevoia de avea dreptate cu orice cost, orgoliu etc,).
  Referitor la modul in care este scris articolul: Sunt 3 faze de claritate prin care putem sa ne dam seama de modul in care este scris articolul de mai sus si de obiectivitatea cu care este conceput, adica daca are o claritate superioara autorul sau este intr-o zona inferioara:
  1. Capacitatea inferioara: (repros, vina, furie, ura, etc,)
  2. Gandirea neutra (se elibereaza incarcatura emotionala si apare claritatea, nu mai judecam pe semenii nostri si pe noi insine)
  3. Capacitatea superioara (intelepciune, intuitie, pace sufleteasca, limbaj adecvat care emana iubire si adevar)
  In calitatea ta de psihoterapeut (asa am inteles), ar trebui sa fii mai atenta pentru ca nu stiu cum poti sa iti ajuti clientii daca esti intr-o zona cu emotii neconstructive. Tot articolul este impregnat cu emotii neconstructive. 😦
  Cautati Sodoma si Gomora (locul de unde pacatul a strigat pana la cer, Facerea 18, 20-21) si cautati informatii. Acest tip de “preferinte sexuale” nu se incadreaza in orice alt tip de alegere, este o elegere, DA, insa este total nefireasca. De ce? Nu e nevoie de efort pentru a ajunge sa vezi ca homosexualitatea este o deviere de la normal. Oricat de mult s-ar uni un barbat cu un alt barbat, niciodata unirea acestora nu va avea rezultatul legaturii unui barbat cu o femeie – nasterea de prunci, componente firesti.
  Ce este mai grav e ca se duce o intreaga campanie de aparare a acestui fenomen nefiresc. Sa nu uitam, grija lui Dumnezeu de a conduce lumea nu coincide de cele mai multe ori cu modul in care crede omul ca trebuie sa se petreaca lucrurile. De ce? Puteti pune omul pe acelasi nivel de intelepciune cu Dumnezeu?! Sunteti voi capabili sa creati ce a creat Dumnezeu? Tot ce a creat EL este in armonie cu noi insine.
  Nu va lansati pripit in declaratii. Lansati intentia voastra curata sa descoperiti adevarul vizavi de acest fenomen. Eu personal mi-as dori ca acesti oameni cu acest comportament nefiresc sa ramana in intimitarea lor, daca au ales aceasta varianta. Mi-ar fi fost usor sa nu spun nimic, mai ales ca nu sustin acest nefiresc, insa cred ca mie mi-ar place ca altii sa imi deschida ochii sa nu calc din greseala intr-o afundatura sa ma ranesc, de exemplu.
  Prefer lumina, preventia si adevarul!
  Diana M.

 75. Draga Diana M., spui ca preferi lumina, preventia si adevarul. Incerc sa ma luminez si eu. Din unirea a 2 barbati, da, sigur nu se intampla lucrul ”firesc”, adica procreerea, asa cum a dat-o Dumnezeu. Adevarat. Ce facem atunci cu acele cupluri hetero care fac sex protejat? Ii ardem si pe ei in Gheena? Dar cu acele cupluri hetero care nu isi doresc neaparat copii? De ce nu demonstram cu aceeasi fervoare impotriva lor?
  Inca o nelamurire: Dumnezeul acesta nu i-a creat pe toti ? Un miliard si mai bine de gay sunt opera Diavolului ? Pe ateii care in viata lor nu au facut un rau cuiva ii trimitem in iad ? Ce facem cu acele cupluri hetero in care se duce o viata de abuz, pentru ca femeia e supusa barbatului, asa cum a lasat acelasi Dumnezeu in Marea Sa Luminata Lucrare ? Mi-as dori sincer sa cunosc si eu lumina, preventia si adevarul de care vorbiti. Respectele mele.

 76. @ Diana M,
  Unde tu vezi furie și ură, eu simt dragoste și înțelegere. Știi ce mi se pare mie că ne face oameni în sensul non-biologic al cuvântului? Empatia, capacitatea de a ne înțelege “aproapele”. Chiar nu conștientizezi de câtă aroganță și egoism dai dovadă când le ceri unor oameni să-și ascundă dragostea, doar pentru a nu te deranja pe tine?

  Te-aș îndemna să citești articolul de mai jos și să încerci să te pui măcar pentru câteva secunde în pielea acestui om:
  http://www.decatorevista.ro/din-spatele-cortinei-roz-dor7/
  În afara răului cauzat lui și celor din jur prin minciuna în care a trăit o lungă perioadă (minciună cauzată tocmai de lipsa de înțelegere de care tu și alții dați dovadă), spune-mi și mie unde-i păcatul suprem? Nu crezi că felul în care tu și alții reacționați și-i respingeți cauzează mai multă durere decât oamenii ăștia o vor face într-o viață?

 77. Eu as face o scrisoare deschisa catre toti acesti oameni care pun la zid un om, intr-o democratie,unde dreptul la propria opinie este liber. Mi se pare mult mai gretos si degradant sa tor comentezi anti-Radulescu si sa faci 100000 de scrisori propagandiste. In ziua de astazi daca spui “It’s ok to be gay” toata lumea te felicita pentru curajul tau si te admira, in schimb daca spui “It’s ok to be straight” toata lumea te va huidui , te va blama, rasist, hater etc. Deci despre ce vorbim? Mie personal imi face greata doamna Radulescu , insa faptul ca isi exprima propria opinie, dreptul ei la a-si exprima parerea personala o face o persoana matura! Iar cei ca voi devin niste pagani ce nu au trecut de secolul XX. I’m white and proud! I’m straight and proud!!

 78. Superb articolul din punct de vedere al esteticii si al bogatiei lexicale. Este genul de articol cu care orice manipulator de opinie publica s-ar mandri. Nu v-ati oprit doar la a critica o duduie ipocrita si parvenita, ci ati mers mult mai departe. Prin periegeza facuta in jurul conceptului de “homosexual” ati reusit sa va inscriptionati cititorii, carora le danseaza neuronii prin prisma faptului ca citesc un articol “erudit”. E genul de argumentare sofist, cazuist, greu de demontat din mintile amatorilor de conserve informationale. Orice om are o doza (cat de infima) de intoleranta, si nu e deloc gresit. Nu stiu daca ati auzit de povestea lui Roco Butilione, ca sa observati discriminarea care li se aduce persoanelor cu principii putin mai ridicate decat masa flecarilor decrepiti de spiritul pur si simplu absurd al tolerantei totale. Ati folosit tehinici absolut triviale impotriva constiintei umane, incluziv impotriva oamenilor care inca o mai am. Asta nu are nici o legatura cu Radulescu. Sunt sigur ca sufera de lipsa de scrupule,atentie si control. In schimb, ca autor de asemenea articol, observ la dumneavoastra o exacerbare nefireasca si grobiana impotriva pietatii. Chiar ati folosit anumite subterfugii rizibile, chiar informatiile hermeneutice sunt false, dar cu un efect incredibil asupra maniabililor cititori dornici de a denatura concepte.

 79. Sper ca luati in calcul si cat la suta din oameni “aleg” sa fie homosexuali. Este cunoscut faptul ca o trauma sin copilarie poate schimba preferintele sexuale ale unei persoane. La fel, un esec in dragoste poate determina o femeie sa devina lesbisna si pe un barbat sa devina homosexual. Homosexualii ce au la baza anomalii genetice reprezinta ceva total diferit fata de de cei ce dezvolta acest comportament in urma unor evenimente din timpul vietii. Acest aspect este insa ignorat pt ca intr-un studiu de genetica s-a dmonstrat ca doar 2% dintre homosexuali chiar se nasc asa.

 80. Homosexualitatea nu doreste toleranta, ci, din pacate, doreste sa se impuna
  Multi baieti (de exemplu de la casele de copii) au devenit gay sau bisexuali pentru ca au fost abuzati sexual din copilarie si , in felul acesta si-au inceput viata sexuala prin contactul gay.
  Am minunata toleranta pentru dreptul oricui de a fi gay, dar nu sunt toleranta pentru a raspandi aceasta practica in randul copiilor nostri.
  As participa chiar la parade gay si as lupta pentru dreptul lor de a fi tolerati si de a fi lasati in pace.
  Si asta ei au din plin in Romania.
  Dar ei nu vor sa fie liberi – fiindca deja sunt, ci vor să ne ia libertatea noastra. Adica doresc largirea „bazei de selectie”, marirea numarului de gay și pentru asta fac propaganda in randurile copiilor si tineretului in general, in timp ce majoritatea heterosexuala nu isi face propaganda, ci este toleranta. Practic , majoritatea heterosexuala este discriminata de minoritatea gay !
  Cat despre casatoria gay – exista marturii pe internet ale copiilor care recunosc ca nu au fost fericiti avand doua mame sau doi tati, ori situatii in care parintii gay au „ajutat” copilul aflat la o varsta frageda sa devina transsexual.
  O mare parte din pedofilii si agresori sexuali sunt gay.
  NU sunt deloc sigura ca decizia unui sau a unor institute de a considera homosexualitatea ceva normal si nu nefiresc nu a fost influentata sau superficiala.
  NU cred ca femeile normale, care sunt atrase si de alte femei dar care au si iubiti pot fi incluse in categoria gay – fiindca sunt aproape toate! La femei nu este ca la barbati!
  Am prieteni gay, as lupta pentru toleranta pentru persoanele care au astfel de preferinte sexuale, dar nu consider ca este normal sa fiu discriminata fiindca sunt normala si nu consider ca este corect sa se impuna in viata noastra.
  Orice, dar nu actiuni care sa mareasca numarul tinerilor care devin gay…!

  P.S. Am discutat cu tineri si stiu cum primul contact sexual (dar nu la toti) le-a influentat orientarea sexuala gay pe care apoi au regretat-o… (o parte din ei).

 81. E penibil ce se intampla aici…atatea pareri inteligente de la oameni care mai de care mai culti, mai cunoscatori si doctori specialisti si ganditori…Pentru ca sunteti atat de destepti totul trebuie sa fie atat de complicat?? Trebuie sa va documentati ca sa argumentati pe acest subiect????????Trebuie sa folositi cuvinte care trimit cititorul la dictionar??? E de ajuns o singura intrebare si constiinta o sa va raspunda imediat, fara documentari si cine stie ce experimente..SA FII HOMOSEXUAL E CEVA NORMAL????????????????? inca o data ca poate nu v-ati pus intrebarea cum trebuie…SA FII HOMOSEXUAL E CEVA NORMAL??? Asta inseamna ca daca mie mi se pare de netolerat homosexualitatea, atunci sunt eu la randul meu un anormal????? Ce ati patit domne, v-ati lovit la cap in bancile scolii?? Toti cei care ati comentat cu felicitari la adresa acestei postari…acestei porcarii scrise de o persoana care aparent este in masura sa vorbeasca despre acest subiect, v-ati pus intrebarea asa cum trebuie sau ati mers in maduva istoriei sa gasiti starea de spirit a lui Napoleon pe 3 mai in era de gheata, ori ati revazut cateva duzine de documentare despre fizica si chimia omenirii ca sa va puteti da parerea?? Daca voua vi se pare ca homosexualitatea trebuie lasata sa prinda amploarea atunci…indiferent de religie, sex, cultura sau mentalitate ne indreptam spre o lume care tolereaza boala in sine …fara doar si poate…

 82. “Normality wasn’t normal. It couldn’t be. If normality were normal, everybody could leave it alone. They could sit back and let normality manifest itself.”

  ― Jeffrey Eugenides,

 83. O adaugire:
  Este intelept sa-i toleram, chiar sa-i iubim, ca pe niste oameni ce sunt si chiar sa le admiram anumite calitati (sa uram pacatul, dar sa iubim pe pacatos – e un indemn crestinesc)… insa nu este deloc intelept pt copii – carora le provoaca serioase confuzii – sa fim de acord cu afisarea si promovarea unei orientari impotriva firii, pt ca va pune stapanire, treptat, pe intreaga societate – nu este intelept si sanatos pt copii si pt devenirea lor, pt intreaga omenire. E nevoie sa fie si ei intelepti si cat mai discreti posibil, pt a nu dauna copiilor aflati in formare, altfel suntem nevoiti sa luam noi atitudine, pt a le potoli elanul si pt a ne apara copiii. Dar pt asta e nevoie de propria constientizare a acestora a anormalitatii lor sexuale. Insa ei vor sa se impuna, sa ne domine si sa fie considerati normali, ceea ce nu-i corect si nici sanatos. Daca ar sta in banca lor si si-ar trai pacatul in tacere si in discretie totala, nu ar mai avea parte de atatea judecati.
  Doriti toleranta, v-o oferim, unii dintre noi chiar va si intelegem suferinta (pt ca la unii gay ea exista inca sau a facut parte din procesul declansarii homosexualitatii), dar cu conditia sa nu ne abuzati, sa nu ne agresati cu dorinta voastra de a iesi in fata, sa nu ne distrugeti copiii si valorile crestine/morale prin efractie! Pana in punctul acesta sunt de acord cu toleranta si chiar va inteleg mecanismul care poate conduce la dobandirea homosexualitatii (o psihotrauma – insa tine tot de alegerea personala, pana la urma, daca cel ce incepe sa simta atractie fata de acelasi sex, in urma unor evenimente nedorite, ajunge sa dea curs pulsiunilor sexuale anormale sau incearca sa se corijeze – pt ca DA, SE POATE CORIJA, CU MULT EFORT SUSTINUT, INSA ESTE POSIBIL, SI SUNT MULTE MARTURII DE IZBANDA IN SENSUL ACESTA PT CEI CE VOR!), insa totul pana la a ne agresa prin afisarea, promovarea si spalarea pe creier a copiilor, ce are ca scop raspandirea anormalitatii! Cu asta nu am cum sa fiu de acord.

 84. Mihaela Radulescu are, intotdeauna, ceva de spus legat de un subiect controversat. Asta ii si aduce un mare benefiu, acela de a nu intra in vreun con de umbra. Se stie deja ca in tara asta se promoveaza pana la refuz toate non-valorile. Ma distreaza copios afirmatiile ei legate de religie, credinta si Dumnezeu. Tocmai ea care s-a convertit la iudaism ca sa fie pe aceeasi lungime de unda cu sponsorul principal, pe care, ulterior l-a abandonat din considerentul “morcovului mai tanar” pe numele Otil. Unde era Dumnezeul ei atunci? Cu siguranta era ascuns in sacul cu bani. Bani care aveau sa-i sustina moralul de vedeta feminina cu voce de barbat.
  Vorbeste de cat de rau ii va fi copilului ei cand va fi expus unor episoade de tandreturi publice intte 2 gay. Dar ma intreb eu si va intreb si pe voi, cei care saliveaza dupa eructatiile ei, ce zice copilul ala cand isi vede mama cu deculteul pana la buric si cu silicoanele pe afara cum defileaza pe la emisiuni cu un comportament dus pana la vulgaritate extrema?
  Inainte de a judeca un om, de a judeca societatea, incearca sa te analizezi pe tine inainte de a scoate tot felul de ineptii.
  M.R. ar trebui sa isi faca intai curat in ograda personala si doar dupa aceea sa dea sfaturi despre cum altii ar trebui sa-i curete ograda lor.

 85. Cu această ocaziune i-am dat un călduros like distinsei şi adorabile doamne Schwartzenberg. Pentru că nu mi-am propus să adorm citind această interminabilă scrisoare deschisă las acestă obidă pe seama celor ce suferă de insomnie.

 86. @Christina Mucky – draga mea, vezi ca incepi sa devii foarte agresiva… exact ce spuneam mai sus despre agresivitatea cu care unii membri ai comunitatii gay incearca sa castige teren…
  Te asigur ca am studiat temeinic si ca am citit o gramada de materiale de specialitate, pt ca am pregatire in domeniul psihologiei, asadar… mai bine pune tu mana si citeste despre concluziile la care au ajuns recent cele mai bune centre de cercetare genetica din lume, dupa indelungi cercetari care au costat milioane de dolari, despre asa-zisa “gena a homosexualitatii” – care, de fapt, NU EXISTA si care a fost doar o inventie a unui homosexual propagandist!
  Asadar, homosexualitatea nu este innascuta si determinata de vreo gena, ci este dobandita.
  Ce vrei mai mult de atat?
  Noi doar incercam sa ne aparam copiii de o devianta care nu mai e perceputa ca devianta de catre cel care traieste fenomenul si care e implicat direct, pt ca el poate deveni foarte confuz in perceperea a ce este normal sau anormal d.p.d.v. sexual. E nevoie de propria constientizare a acestora a anormalitatii lor sexuale si de luciditate, pt ca multi cad prada confuziei, crezand ca acesta este firescul.
  Pace, pace!

  http://stiripentruviata.ro/specialistii-proiectului-genomului-uman-au-anuntat-oficial-gena-gay-nu-exista/

 87. Superb!!! Respect! Ești unul din putinele persoane care le respect sincer! Un mare bravo!

 88. Mucky, esti cu gura pe sus dar cu inteligenta pe minus. Numai “bufnite” debitezi. Pe langa asta jignesti o persoana care aduce argumente. Argumentul tau suprem e un link de pe wikipedia. Esti fenomenala. O adevarata cunoastere epistemica demna de pus in rama. Ce sa zic.. Ti-as propune sa renunti la scris sau la atitudinea asta belicoasa.

 89. @ Lavinia & @Andreidanr Argumente???? Care sunt acelea?? Sau chiar vreti sa va dau toate studiile de caz? Cred ca mai mult ca mine n-ati citit despre homosexualitate atata timp cat in Romania a fost condamnata. Si Wikipedia am luat-o pt simplul fapt ca erau multe articole dupa studiile de caz. Spui ca ai pregatire in domeniu psihologic.Nu contest,dar asta nu-mi spune nimica atata timp cat in Romania a merge la psiholog este inca o tema tabu.Si acuma spor la tradus! http://www.focus.de/gesundheit/ratgeber/sexualitaet/erotik/tid-28715/forscher-sind-sich-sicher-ursache-von-homosexualitaet-gefunden-vorteil-bei-der-fortpflanzung_aid_885684.html, http://www.muenchen.de/rathaus/Stadtverwaltung/Direktorium/Koordinierungsstelle-fuer-gleichgeschlechtliche-Lebensweisen/Wissenswertes/ursachenforschung.html, http://www.zeit.de/wissen/2014-02/homophobie-ursachen-folgen-akzeptanz/seite-2. Si ca sa inchei comentariul ce parere aveti de persoanele nascute masculin si se opereaza dupa varsta de 21 de ani si devin femei si de persoanele nascute de sex feminin si devin candva barbati??? Care este explicatia voastra stintifica ca sa nu mai vorbesc de copii nascuti hermafroditi. Bucurati-va ca aveti copii sanatosi si rugati-va unde vreti sa nu ajunga prin puscarii sau si mai rau, sa moara ca a fi gay nu este o alegere!!!

 90. Andre, eu zic ca din controverse se naste progresul, asa ca hai sa ne polemizam..:) .. si imi permit sa te contrazic.. De ce sa nu spunem oamenilor anormali ca sunt anormali si oamenilor grasi ca sunt grasi?! Si stii ca vorbesc din prisma unei foste “miss” care s-a luptat cu kilogramele pana de curand.. 🙂 Te rog sa ma contrazici cand spun ca normalitatea este heterosexuala si anormalitatea homosexuala, atata timp cat menirea noastra pe pamant este sa ne perpetuam specia.. Dumnezeu a zamislit un Adam si o Eva..nu doua Eve sau doi Adami.. Restul este toleranta sau TOLERANTA!

 91. @Lavinia, agresivitatea a venit de la tine, nu de la un comment pe un articol. I-ai spus “draga mea” deși era clar că n-aveți grad de rudenie. O asiguri că ai studiat tu materiale de specialitate, dar. Ai dat vre-un examen? Ești bună de ceva, sau ești degeaba? Dacă asiguri pe cineva de cultura ta, mișcă efortul și demonstrează că faci sens în discuție. Altfel, nu.
  Ne bucurăm în continuare că asiguri lumea că studiezi tu lucruri, dar e posibil să nu aibă relevanță. În contextul ăsta, am senzația că tu devii agresivă pentru că nu ai alt canal de comunicare.

 92. Genial text, argumentat..genial! Numai ca dl. G, macar din respect pentru cititorii care “vor pierde din timpul lor pretios” si cu randurile scrise de Domnia Sa, ar fi putut sa-si devoaleze numele si sa-si asume responsabilitatea celor scrise. Domnul G , doctor, psihiatru, sot si parinte, si-a permis sa se joace cu limbajul, sperand ca in Romania ignoranta si prostia sunt ridicate la rang de virtute si sa emita judecati (cu pretentii persuasive), despre o problema fals creata de Mihaela Radulescu, deoarece aceasta exista cel putin de la Sodoma si Gomora incoace.. Dl G si-a permis sa ne dea exemplu studiul lui Alfred Kinsey (intemeietorul sexologiei) din care rezulta ca o treime dintre adulti au avut cel putin o experienta homosexuala in viata, fara sa mentioneze ca acelasi Alfred Kinsey a facut studii la copii de 2 luni violati si sodomizati pentru a le fi masurata intensitatea orgasmului…. Sa intelegem ca si pedofilia este o normalitate?! Dr. Judith Reisman care i-a studiat viata acestuia afirma ca in 1965 cand a murit, a realizat ca stiinta nu va reusi niciodata sa defineasca momentul in care se sfarseste sexul si incepe dragostea.. Deci, da, vorbim despre sex si despre normalitate. O intreaba dl G pe Mihaela Radulescu : “cine sunteti “. Fara sa-l jignesc, ii raspund ca, noi majoritatea, suntem cei heterosexuali (statistic, religios si moral), menirea omului pe pamant fiind procreerea….altfel nu ar mai exista nici homosexuali, nici copii pe care sa-i infieze homosexualii, iar in 1973 Asociatia Americana de Psihologie nu ar mai fi avut membri care sa voteze scoaterea de pe lista bolilor mintale a homosexualitatii.
  A nu se intelege gresit: nu am nimic cu nimeni si nu judec pe nimeni, nu sunt in masura sa fac asta si nici nu vreau..am prieteni gay si sunt impresionata de calitatea lor morala..dar nici nu vreau sa ma forteze nimeni sa accept ca nefirescul este firesc sau invers; si vorbesc de nefiresc si firesc nu ca in DEX, ci ca in intelesul lor in firea umana.
  Dl G afirma ca “Nu este treaba parintilor ce e i n chilotii copiilor.” Interesant..inseamna ca nu ar trebui sa ma intereseze daca fiica-mea este lesbiana sau se iubeste cu cocalarul din coltul strazii.. Dupa dl G, eu ar trebui sa o astept acasa, sa o imbratisez, sa o pun la masa si sa-i accept “normalitatea”, pentru ca nu vreau sa traiesc intr-o lume fundamentalista, bigota, discriminanta sau plina de ura.. PROSTII, am sa lupt pentru copilul meu cu disperare!
  Cred ca dl G nu a inteles, in ciuda calitatilor dumnealui de doctor, psihiatru, sot si parinte, nu a inteles, asa cum spuneam, ca Mihaela Radulescu nu a pus egal intre gay, anormal, terorist,drogat, cersetor si depresiv ci, ca doar a enumerat niste lucruri si conjuncturi care pot duce la esec in viata.
  Aceeasi greseala de exprimare a facut-o si dl G cand a pus egal intre, citez : “curva nenorocita, o femeie adultera, o Dalila, o spaima-sulii”, cand in mod nejustificat, indiferent de polemica, a atacac viata personala a Mihaelei Radulescu. Greseala de exprimare consta in faptul ca intre “Dalila” si celelalte apelative nu poate fi pus semnul egal..(a se vedea Biblia Judecatorii 16:4, 5 si versetele anterioare).
  Intorc favoarea dl. G cu un citat din autorul lui preferat P.T.Barnum : “Un fraier se naste la fiecare minut.”
  P.S. Toleranta nu inseamna normalitate!

 93. Fratilor, femeia nu a zis ca homosexualitatea este boala sau nu.Ea a sustinut ca sunt anormali cei cu asemenea orientari si conform definitiilor de normalitate si anormalitate are perfecta dreptate.Opinii pro sau contra cu argumente fondate sau nefondate sunt , au fost si vor fi mereu indiferent de subiectul abordat deci trageti singuri concluziile ….

 94. Faină lumea asta, atât de faină încât îți vine să-i iei pe cei dragi și să fugi undeva unde nu mai e țipenie de om.
  Atât de încrezători în “toleranța” voastră, ați fi în stare să-i spuneți unui copil care îndrăznește să vă mărturisească o apăsare sufletească profundă, că e anormal, că ceea ce simte e contrar legilor firii, că dacă vrea cu adevărat se poate schimba, “vindeca”, că în ciuda faptului că nu face rău nimănui ar trebui să-i fie rușine.
  De ce naiba să luăm în considerare toate studiile statistice despre riscul de suicid crescut pentru adolescenții LGBT, risc direct corelat cu lipsa de susținere din familie și de la școală? De ce să ne uităm la faptul că 40% din tinerii fără adăpost din State aparțin comunității LGBT? De ce să ne întrebăm care sunt cauzele?
  Nah, mai bine să le aruncăm în față eticheta de anormal, cu toată conotația emoțională negativă, decât să acceptăm că poate, doar poate, normalitatea ar trebui să stea în valoarea unui om, nu în satisfacerea egocentrismului majorității.

 95. @Christina Mucky, @mari – n-ati inteles mai nimic, se pare, si nu-mi mai pierd timpul de pomana. Atat va mai explic: despre transsexualitate (pt ca m-ati intrebat) – acelasi tip de cauze declansatoare ca si in cazul homosexualitatii, adica tot cauze psihologice, cu unele nuante diferite (fiind tot dobandita) … este o alta forma de homosexualitate, dar mult mai perturbanta pt individ, mult mai dramatica, ce implica si probleme de identitate de gen, nu numai de orientare sexuala.
  Atata timp cat s-a dovedit clar (am trimis link-ul cu datele cercetarii recente: http://stiripentruviata.ro/specialistii-proiectului-genomului-uman-au-anuntat-oficial-gena-gay-nu-exista/) ca homosexualitatea este dobandita, inseamna ca ea este o alegere, chiar daca se dezvolta in urma unei psihotraume… tot alegere se numeste… daca nu vreti s-o numim alegere, atunci s-o numim boala? ce preferati? ca innascuta nu este, s-a dovedit deja!
  In fine, ideea este ca nu este o orientare fireasca, naturala, normala… stiu, va doare asta, va inteleg negarea, dar asta este realitatea, Dumnezeu ne-a conceput hetero, cititi neaparat Sodoma si Gomora! – precum bine spunea cineva mai sus – locul de unde pacatul a strigat pana la cer (Facerea 18, 20-21)
  Pe mine ma deranjeaza doar afisarea, promovarea si spalarea pe creier a copiilor/adolescentilor, prin inocularea de idei defecte si deviante acestora si chiar prin propaganda tot mai agresiva, ce au ca scop toate raspandirea anormalitatii!
  E fix treaba lor ce fac in intimitatea casei lor, e alegerea lor si e pacatul lor in fata Lui Dumnezeu, dar asta nu inseamna ca trebuie sa isi consume amorul in public si sa-l strige in gura mare, sau sa influenteze copii nevinovati, sau sa aiba pretentia din partea noastra sa-i denumim normali d.p.d.v. sexual, caci nu sunt!!! Atat de confuzi sau de nebuni sunt unii, incat au ajuns sa-si puna intrebarea “de unde stii care este normalitatea – heterosexualitatea sau homosexualiatatea?” Sunteti intr-o grava confuzie, dragilor… Pastrati-va luciditatea, totusi!
  Nu va marginalizam, suntem toleranti, aveti drepturi cetatenesti, dar nu va urcati in capul majoritatii prin afisare si prin propaganda, fiti discreti si incercati sa nu ne intoxicati, atata tot va cerem! E un drept al nostru!

  @mari – faptul c-am spus ca am pregatire in domeniul psihologiei presupune ca am si licenta si examenele aferente, dar n-am incercat sa fac parada cu asta, altfel as fi declarat asta inca din primul mesaj ( am spus-o numai cand mi s-a indicat a citi, lucru pe care-l facusem de multa vreme, pt ca nu-mi place sa vorbesc neinformata)… eu nu m-am adresat initial nimanui de pe aceasta pagina, am simtit doar nevoia sa-mi spun punctul de vedere cu privire la mesajul acestui psihiatru care dezinformeaza, sustinand ca homosexualitatea este innascuta (ei, bine, nu este innascuta!), voi sunteti cele care v-ati simtit lezate si care mi-ati scris aici si mi-ati adresat cuvinte jignitoare (deci cine a fost agresiv?), asta pt ca probabil va nemultumeste ceva la propria persoana legat de aspectul discutat… e cunoscuta aceasta teorie in psihologie. Puteti de-acum incolo sa-mi adresati cate cuvinte jignitoare doriti voi, nu le iau in seama si nu ma ating deloc… prefer sa fiu eu injurata, decat sa traga ponoasele copiii nostri si societatea intreaga.

  Stiu ca nu este comod pt gay sa se afle in postura asta, adica sa se simta diferiti – nu este un sentiment acceptat usor de catre ei… scopul nostru nu este sa-i numim “anormali” sau sa-i jignim, ci doar sa-i facem sa inteleaga ca atitudinea lor dauneaza copiilor/adolescentilor aflati in formare care pot prelua un model gresit, ridicat de ei la rangul de firesc (implicit trendul si snobismul pot fi o cauza, pe langa cele psihologice). Chiar imi pare rau pt toti acestia care au o orientare diferita decat cea fireasca, altfel decat cea pe care ne-a lasat-o Dumnezeu… si sper sa-si gaseasca toti calea si echilibrul interior, precum si calea spre impacarea cu Dumnezeu, care nu-i de acord cu acest pacat de importanta majora, pe care nu-l poti compara cu fumatul ca gravitate si greutate.

  Va doresc sa va fie bine si multa intelepciune, un Paste cu pace, lumina si cu intelegerea ideii de Inviere a Domnului!

 96. @Lavinia, un singur lucru am de spus, doar pentru că gena homosexualității nu există/nu a fost descoperită, nu înseamnă că a fi homosexual este o alegere. Cât despre a o considera boală, am o întrebare: crezi că persoanele stângace sunt bolnave (sau anormale)?
  A fi stângaci nu are determinism genetic dar cu toate acestea, este ceva clar înnăscut. În trecut s-a încercat corectarea obiceiului, cu rezultate negative asupra dezvoltării copiilor.
  Dacă mai aruncăm în discuție și ambidextrii, te alegi cu comparația perfectă heterosexual/bisexual/homosexual vs. dreptaci/ambidextru/stângaci.

  Mi se pare interesant că accepți fără dovadă existența lui Dumnezeu, dar pui la îndoială glasul a milioane de oameni care spun că nu se pot schimba.

 97. Lasand deoparte greselile gramaticale, care aproape contrasteaza cu vocabularul demn de un complex de inferioritate, mi se pare sincer ca autorul are pretentii mult prea mare de la o femeie care toata viata ei asta a facut: a dat cu putza in populatzie. Adica si-a folosit singurul atu dat de Divitate: corpul. Cand corpul a inceput sa i se dezintegreze usor, a apelat si la medici, cu gandul ca poate prelungi “succesul” pe care l-a avut pana acum la… morcovi. Este, de fapt, daca vreti, o reminiscenta a “comunismului”, un exemplu perfect de inversare a valorilor. La noi, in Romania, reusesc cei care au tupeu, nu minte, cei care se dau in stamba, nu seriosii, cele care se cracesc pe paginile tabloidelor, nu absolventi de Harvard / Oxford / Yale. Asa ca, domnule autor, sa nu mai fiti surprins daca veti constata din nou ca fufele au priza la publicul din Romania.

 98. Inca o chestiune: doamna respectiva a plecat dintr-un satuc din Moldova, a ajuns taximetrista, apoi secretara la niste golani care s-au dat drept revolutionari prin Capitala. Nivelul intelectual este atat cat poate fi. Nu cereti mai mult, pentru ca veti fi dezamagit!

 99. “Să fii homosexual nu e o ”preferință”. E o chestiune cu care te naști.” Si nu tu singur spui prin asta ca de fapt sunt niste anormali ? Oamenii normali nu fac parade in curul gol pe strada.

 100. Tara arde si baba se piaptana… Intr-adevar, cracanarea rozetelor in mod legal e singurul lucru care ne lipseste in tara asta, ca in rest avem de toate!

 101. aberezi – e dreptul fiecaruia de a accepta sau nu homosexualitatea.
  pentri implementarea unui sistem de valori corecte trebuie spus copiilor ca “poponarii” nu sunt ok ci ca sufera de anumite “modificari” care ai determmina sa aiba atractii nefirecti (aici ma refer la partea naturala a procreatiei)…. dupa spusele domniei voastre daca asociatia pshi Americana supne maine ca necrofilia e oarecum normala si nu mai e boala ar fi firesc sa va vedeti copilul facand sex cu una moarta de 2-3 saptamani???/ las-o
  poponarii deranjeaza prin exibitionism si prin indecenta – plm cum ar fi sa-ti vezi copilul lingandu-se cu un barbos cu 15 ani mai mare ca el? poate e iubire nu? plus ca majoritatea populatiei este crestin practicanta iar biserica spune ca nu e ok …de aici apeare un curent ascuns de izolationism a poponarilor
  clar nu o plac pe Raduleasca , cu siguranta sunt impotriva homosexualiytatii ( in toate formele :))dar sper ca natia romana sa evolueze material ca sa putem evolua mental atunci mai vorbin de drepturile poponarilor – pana atunci e cam degeaba
  cu stima

 102. @Christina Mucky Recunosc, nu stiu despre ce e vorba si nici nu sunt curioasa sa aflu! Pentru mine ala e “exit-ul”, nu “eingang-ul” 😉 Ca de la Sodoma si Gomora incoace se practica varatul diverselor obiecte prin partile dorsale, nu inseamna ca e si reglementat legal. Daca stii tu ca exista asa o lege, da-ne un link, o trimitere, ceva! Fara argumente, vorbim ca sa ne aflam in treaba.

 103. @Lavinia, și eu am citit pe un site dedicat foștilor credincioși că Dumnezeu nu există. Tot ce e pe internet e credibil? Așa și cu linkul tău, pe lângă faptul că menționează informații false (sau poate doar depășite), sursa la care trimite este “Apărătorul” (Apărătorul Ortodox). Asta numești cercetări recente? Asta înseamnă că s-a dovedit clar?

 104. @Bianca “La presiunile exercitate de societatea civilă, Consiliul Europei, precum şi de comunitatea internaţională, Articolul 200 a fost modificat în timpul guvernului de stânga condus de Nicolae Văcăroiu (1996) şi anulat de guvernul PSD, condus de Adrian Năstase, în anul 2001, homosexualitatea fiind, din nou, legalizată, după ce fusese scoasă în afara legii prin Codul lui Carol al II-lea (1937).” Si acuma te intreb unde traiesti..sau in ce an traiesti????

 105. Pt Burebista Dacul si toti heterosexualii de aici

  Mai BuDa (da-mi voie sa-ti prescurtez numele, te rog)! Si voi toti heterosexualii! Pai daca datele statistice la nivel mondial zic ca incidenta de transmitere a bolii HIV, este mai mare la cuplurile gay, de ce naiba va faceti atatea probleme? Care e problema ta, BuDa, ca un barbat heterosexual ce esti? Si a celorlalti ca tine? Pt ca oricum, fiind gay, nu-si transmit decat intre ei boala, nu-i asa? N-o vor transmite femeilor cu care e posibil sa intri tu in contact!! Deci, riscul sa contactezi tu insuti HIV, este 0 (fericitule!)! Sau fiul tau, la fel! Asta doar daca, intr-adevar sunteti straight. Deci, ai grija pe unde umbla iubita/sotia ta, prin ce cluburi si pub-uri de heterosexuali, ca s-ar putea mai degraba sa te trezesti cu surprize de la ea si nu de la Elton John (fara nici o ofensa adusa marelui cantaret)! Prin urmare, ca tot esti un luptator, un mare intelept si totodata specialist in ale sexologiei, mai bine ai milita pt sustinerea drepturilor si conditiilor “pitipoancelor” de pe centura, de la care nu se stie ce boala poti contacta vreodata! Si-acum, zi-mi drept, asa ca intre barbati: nu te oftici uneori ca, curul nevestei tale are toane? Hahahaha, scuze cacofonia =))

 106. @ Burebista Dacul…felicitari pt banc…chiar e ..bun..dar oare nu suna..c-am asa bancul “vai draga,de ce nu mi-ai spus ca esti virgina? Pai daca ma lasai sa-mi dau strampii jos,nu mai eram. ” Deci poti fi sigur ca esti anormal…daca si un banc l-ai adaptat dupa bunul tau plac pt ca,…..creatie nu o pot numi.

 107. Ehh acuma ai spus un adevar…e chestie de gusturi,placeri,simpatie,samd.Deci daca tu nu accepti un barbat sa puna mana pe tine,e problama si dreptul tau,dar nu condamna pe acei care se simt atrasi de propriul sex si-i fa anormali.Deci tie-ti place sexul anal. Foarte bine,e placerea ta,dar citeste mai sus cate dudui contrazic aceasta practica pt ca citat ” Dumnezeu i-a facut pe Adam si Eva pt procreere,(deci o singura gaura de utilizat) si nu mai multe.Deci pt ele esti complet anormal. Si da,cunosc peste 50 de homosexuali atat femei cat si barbati( recunosc,barbati sunt mai multi) si chiar am copilarit cu unul care si in ziua de astazi se ascunde si a fost casatorit numai ca sa astupe ochii lumii.Mie nici unul nu mi-a spus ca dupa o trauma au devenit homosexuali. Si inca ceva,homosexualii leaga prietenii cu femeile pt ca se simt la fel de feminine si daca-i urmaresti, se comporta la fel de finut ca ele. Si sunt hetero 100% si traind printre ei inca n-a reusit nici una sa ma “contamineze”. Deci nu inteleg de ce atata panica.

 108. @Christina Mucky – daca homosexualitatea este legala, asta nu inseamna ca e si buna sau sanatoasa. Si unele droguri sunt legale si doar se stie cat de daunatoare sunt etnobotanicele si alte tampenii legalizate! Asadar, nu va amagiti cu asta!
  Si ATENTIE, asta nu inseamna ca e normala!!! Doar nu suntem tampiti sa credem asta!
  Nu mai bateti campii, dragilor!

  @Alina – comparatia ta dintre homosexualitate si cei care sunt stangaci este total nepotrivita, nu poti compara asa ceva… mai bine sa comparam homosexualitatea cu zoofilia, pt ca fac parte din aceeasi sfera – sfera sexuala! Te amagesti, doar!

  @Victor – nu te amagi, cerceteaza mai bine si poate te vei lumina, cauta si alte surse de informare, nu te limita la un articol sau la internet: homosexualitatea nu este innascuta! Fii destept!

  @Andrei Iacob – daca tot te adresezi noua, celor hetero – citeste mai multe dintre comentariile noastre si vei descoperi ce anume ne deranjeaza: afisarea, promovarea homosexualitatii ca pe ceva firesc si normal, propaganda tot mai agresiva, spalarea pe creier a copiilor/adolescentilor aflati in formare cu idei denaturate, prin inocularea de idei defecte si deviante acestora – ce au ca scop toate raspandirea anormalitatii!
  Asta ne dranjeaza si avem si noi, cei hetero, DREPTUL de a spune “nu” atunci cand simtim ca ni se incalca niste principii si drepturi!
  Si daca tot aduci in discutie riscul HIV-ul – da, reprezinta un mare pericol si pt cei hetero, pt ca cine stie pe la ce stomatolog sau laborator de analize ajungem, incat sa ne contaminam pt ca deveniti voi tot mai multi din cauza acestei promovari nefiresti! Nu prea avem cum sa ne aparam in cazul asta, pt ca stim cu totii ce nesigur este sistemul medical din Romania! Deci nu ti-ai gasit deloc argumentul potrivit in apararea homosexualitatii, te bati cu propriile arme si o faci cu gratie, la fel ca si ceilalti enumerati mai sus si nu numai ei – argumente nefondate in cazul tuturor, doar va amagiti!

  NOTA IMPORTANTA!!!
  *****************************
  Daca de maine am fi toti homosexuali, s-ar duce de rapa intreaga omenire in scurt timp, planeta n-ar mai fi populata de oameni… de fapt, nici n-ar mai fi existat vreodata omenirea de la inceputuri si nici voi, dragilor, ca doar nu va puteti inmulti singuri! Nici asta nu va face sa ganditi ca nu este firesca orientarea voastra!!?? Atunci confuzia voastra este imensa! Eu zic ca mai intelept ar fi sa va rugati pt perpetuarea normalitatii si sa stopati mai repede propaganda gay, altfel oamenii vor disparea ca specie in curand!
  Ganditi, altfel nu vom mai exista ca specie!
  Ganditi, ca sa putem exista!

  “Cuget, deci exist!” (“Cogito ergo sum”) – Descartes

 109. Ehh bine,pt mine este normal tot ceea ce mie-mi prieste,imi face bine si nu ranesc intentionat pe cineva. Cum si cu cine fac eu sex,e problema mea . Asa definesc eu normalitatea.Nu-mi trebuie nici un lexicon sau biblie.Da umblu fara chilotei si cu un t-shirt putintel mai lung fara sa am probleme.Din pacate ceea ce ai vrea tu este interzisa in intreaga lume,adica exibitionismul asa ca trebuie sa ne conformam…legii. Iara ai dat un exemplu iesit de pe “tarla”

 110. @ Lavinia, din toată inima sper că, ori minți când spui că ești psiholog, ori dacă ești, nu-ți va pica niciodată pe mână o persoană din comunitatea LGBT, cu atât mai puțin un adolescent.

  Raționamentul tău e defectuos iar logica-ți lipsește cu desăvârșire, iar nota de final, îmi pare rău că o spun, dar te recomandă pentru o vizită la psihiatru… viziunea asta apocaliptică asupra speciei umane ține de o lipsă acută de contact cu realitatea.
  Uite, poate te mai relaxezi un pic:

 111. vai,vai…m-ai lasat fara replica…pt ca la atata prostie nu mai pot da nicio replica.Compari homoserxualitatea cu zoofilia ,accepti ca HIV se poate transmite si prin alte cai decat cele sexuale de la homosexuali cu care tu chiar nu ai tangenta si in final esti mama Tereza, te doare ca dispare omenirea. Nimeni n-a promovat homosexualitatea (nici chiar ei) doar cer sa fie acceptati si respectati!!!!!

 112. ”Propaganda gay”, ”negroteii”, ”nu ne vindem tara”, ”femeile nu trebuie sa aiba drept de vot”, ”arabii fundamentalisti”, ”jidanii”, ”occidentul pervertit”… Cate din astea ne mai trebuie pana sa ne lamurim un pic?

 113. @Alina,tare asi vrea sa-i vad diploma lui madam Lavinia la ce biserica a studiat ea psihologia ca sigur la o facultate normala n-a invatat ca dumnezeu i-a facut pe Adam si Eva ca sa populeze pamantul.

 114. ”(aici deschid o paranteza, tu ai mers vreodata fara chilotei dar cu fustitzele alea scurte de sa ii bagi pe toti in draci!?) ei, nu ti/ar fi placut si fara fusta? Mie unul da (adica tu sa fii fara fusta)
  Deci, daca e doar chestie de gust, hai sa mergem goi pe strada. Eu as fi suuuuper fericit. Tu? Ce atata panica?”

  Burebisto (ăsta e apelativul împământenit, să nu te simți, vai, feminizat – deci castrat- în vreun fel), tu nu-ți dai seama cât ești de nesimțit față de obiectul (unde cuvântul cheie e: obiectul) propriilor tale preferințe ? Eu în locul Christinei ți-aș repezi o poșetă (din aia grea, cu mii de obiecte inutile, cum au fetele si ”fetele”), drept în scrot.

 115. Q.E.D. + Deja incep sa ma intreb daca nu esti un fel de Sacha Baron Cohen (ala cu Ali G, Dictatorul si Kazahstanul etc). Daca asta esti, incep sa te apreciez 🙂

 116. @ Eduart…special pt Burebista o sa-mi bag vre-o 2 chei tubulare in geanta ca altfel nu simte pt ca nu am geanta plina tipic damelor @Burebista..pt poponeata ta am un aparat de epilat… asta pt ca vorbesti in numele meu!

 117. Ai grija, Christina, ca daca ai trusa de scule in poseta esti lesbiana. Adica anormala. Si Burebista n-o sa te placă. A, stai… (#burebistaipocrit) 🙂

 118. Si-acum, la sectiunea “Comentarii bine gandite”, se acorda inalta distinctie “magna cum laude”, distinsei doamne Lavinia, sustinatoare infocata a inaltpreafericitei Mihaela Radulescu, cea mai patimasa homofoba a ultimelor 3 secole! Felicitarile mele! Premiul oferit este unul pe masura: veti primi detalii pe e-mail (desigur, daca il puneti la dispozitie), despre laboratorul la care imi fac eu analizele si, de asemenea, cabinetul stomatologic unde imi tratez cariile. Totusi, pt siguranta dvs, aveti si alte solutii: sa va tratati dantura in Monaco, sau sa va comandati online, din China, proteza dentara.
  Si daca tot e sa intram in polemica, cred ca exista publicitate si reclama mult mai agresiva (prin aproape toate mijloacele de comunicare si informare) si care, realmente dauneaza copiilor, tinerilor si chiar adultilor. Sincer, as prefera sa-mi vad copilul mai degraba gay decat alcoolist doar pt ca i-a placut reclama la Jagermeister de pe mai stiu eu care canal TV.
  Dati-mi voie sa inchei cu o nota si mai importanta: daca de maine nu ar mai fi oameni tristi, depresivi, oameni bolnavi, alcoolisti, invalizi, homosexuali, psihopati sau alti oameni care fac parte dintr-o minoritate sau majoritate, mai mult sau mai putin “normala” (in viziunea dvs, stimata doamna Lavinia), probabil dvs ati ramane fara serviciu. Pt ca, nu-i asa, oamenii depresivi sunt pesimisti si imprevizibili, cei bolnavi sunt legume, alcoolistii sunt agresivi si violenti, invalizii nu prea au posibilitatea de a ajunge la cabinetul dvs, iar homosexualii sunt purtatori de boli venerice. Prin urmare, oameni anormali, pt ca nu sunt ca dvs, inteleg!!!

 119. @Alina, @Christina Mucky – am anticipat ca veti recurge la jigniri grave, dar am scris mai sus ca nu ma vor atinge si ca nu dau 2 bani pe ele… asa se intampla cand nu mai ai argumente, recurgi la atacuri, la agresiune.
  Nu trebuie sa ma justific nimanui, dar daca tot doriti sa aflati, am studiat la o universitate de stat, la fara taxa, la zi, unde am intrat printre primii chiar.

  Dar eu in primul rand sunt crestin, copil al Lui Dumnezeu, si pun mare pret pe adevaratele valori morale, crestine, pe traditii – si astfel, consider ca cea mai de pret fericire a omului este atunci cand se impaca cu Dumnezeu. cand traieste in armonie cu EL si cu legile Lui.

  Numai CREDINTA in Dumnezeu este cea mai profunda, adevarata si eficienta terapie pentru minte, suflet si trup! Ea restaureaza omul in intregime (din radacini), il vindeca de orice neputinta, indiferent de cat de grea ii pare acestuia inainte de a invata sa creada, ii da speranta, incredere in sine si sentimentul ca la Dumnezeu orice vindecare e cu putinta sau orice miracol este posibil, atata timp cat crezi! Vedeti multimea de cazuri de vindecari miraculoase prin puterea credintei pacientului, considerate de catre medici un miracol dumnezeiesc! Se aplica in orice tip de situatie, fie ca este vorba de suflet, minte sau trup.
  Numai credinta vindeca, repara si reconstruieste, deci restaureaza omul!
  Tocmai din motivul acesta sunt foarte pasionata de psihoterapia crestina/ ortodoxa, care imbina credinta cu elemente de psihologie si de psihoterapie, este absolut minunata!

  Nu va vorbesc acum cu ura, cu patima sau cu vreo rautate, ci cu pace si cu inima deschisa si tocmai pt ca iubesc atat de mult oamenii, mai ales pe cei care sufera, doresc ca fiecare sa fie impacat cu sine si cu Dumnezeu in acelasi timp, pt ca numai in felul acesta vor putea fi fericiti cu adevarat pana la capat – iar pacatele grave ne pot desparti de EL si incerc sa ajut cumva cu un cuvant de folos, de-asta si interventia mea pe blogul asta, pt ca e o amagire sa credem ca putem fi fericiti, impacati sau ca ne vom mantui daca ne despartim de Dumnezeu prin pacat! Interventia mea aici a fost din IUBIRE, dar acea iubire pe care o doreste Dumnezeu s-o avem pt aproapele nostru, nu cea in care-l lasam sa se piarda pe sine in pacat si sa ajunga sa se desparta astfel de Dumnezeu, nu asta este adevarata iubire, ci aceea care il ajuta pe cel cazut in prapastia pacatului si a patimii sale sa se ridice, care-i spune ca se poate, ca la Dumnezeu e posibila orice vindecare, atata timp cat vrei, lupti cu neputintele tale si crezi cu tarie in EL! Dar pt asta trebuie sa lupti si tu cu tine… tu faci un pas, apoi Dumnezeu face 10 pt tine, vointa sa ai!
  Fara Dumnezeu nimic bun nu exista; sau Nimic fara Dumnezeu! (Nihil sine Deo)

  Se apropie Invierea Domnului, sa nu aruncam cu pietre in EL, hulindu-L sau negandu-L!
  Nu luati numele Domnului in desert! Chiar daca unii oameni de stiinta, cum ar fi Darwin, l-au negat pe Dumnezeu si au propovaduit teoria evolutionista, nu pe cea creationista (care este cea reala). Multi oameni de stiinta au ajuns ulterior la concluzia ca exista Dumnezeu, ca exista ceva puternic dincolo de stiinta, o forta care misca lucrurile, pt ca nu-si puteau explica anumite fenomene, stiinta nu are raspuns pt tot… atunci cand stiinta nu are raspuns, il are credinta – in orice situatie! Trebuie doar sa ne deschidem mai mult inima.

  Chiar Hristos ne-a aratat tuturor ca Invierea este posibila la Dumnezeu si este valabila pt toti cei care cred, deci sa incercam si noi sa renastem odata cu EL, sa inviem (metaforic) din multimea pacatelor care ne-au afundat in prapastii, sa ne reconstruim in chip frumos, placut Domnului! SE POATE DACA VREM!

  Si asta se aplica si in cazul homosexualitatii, nu fara vreun fundament am scris mai sus ca este posibila vindecarea, revenirea la heterosexualitatea cu care ne-am nascut, prin credinta in Dumnezeu… va trimit un link cu un site destinat fostilor homosexuali, care se credeau fara speranta de vindecare si care au devenit heterosexuali tocmai prin credinta nesfarsita in Dumnezeu, puteti citi marturiile lor (pe mine m-au coplesit si le-am admirat vointa puternica, credinta si victoria)… http://www.homosexualitate.ro/marturii.html
  Multi homosexuali au reusit sa se vindece de homosexualitatea pe care o credeau innascuta, asa cum este prezentata in multe carti pro-homosexualitate, tocmai prin apropierea fata de Dumnezeu, au reusit sa inceapa sa manifeste atractie fata de sexul opus, sa-si intemeieze familii si sa ajunga sa declare ca relatia cu sexul opus le-a adus mult mai multa implinire decat homosexualitatea. Asadar, homosexualitatea se poate vindeca, e nevoie doar de mai multa apropiere fata de Dumnezeu, de credinta puternica si nesfarsita in EL, de constientizarea pacatului/ patimii, de multa vointa si efort sustinut, de incredere in sine si in procesul terapeutic, dar si de suportul celor din jur. Nu e un proces terapeutic usor, ci unul dificil, anevoios, si chiar sinuos, dar reusita lui merita tot efortul!

  Pace, pace! Si Paste binecuvantat tuturor!

 120. @Andrei Iacob – si pt ca am simtul umorului, m-a amuzat putin comentariul tau, chiar daca a fost rautacios.
  Si nu, nu sunt deloc o admiratoare a Mihaelei Radulescu, niciodata n-am fost, chiar imi displace din multe motive, am si precizat asta in primul meu mesaj.
  Si sa stii ca iau pozitie de fiecare data cand observ ceva care incearca sa distruga societatea si sa o distanteze de la valorile ei de baza… nu ma preocupa homosexualitatea in mod deosebit, ci tot ce altereaza valorile traditionale si crestine, pun mare pret pe ele, pe conservarea lor.

  Paste fericit si binecuvantat si tie!

 121. Lesbianismul – o alta problema de natura psihica !

  “Lesbianismul se refera la atractia romantica si fizica a unei femei fata de alte femei.
  Lesbianismul odata considerat anormal, nu mai este considerata o tulburare psihiatrica de mai mult de trei decenii.
  Este unanim recunoscut ca lesbianismul reprezinta o orientare sexuala care este prezenta din copilarie. Adolescentele experimenteaza frecvent relatii sexuale cu persoane de acelasi sex, dar acest experiment nu indica neaparat ca fata va fi lesbiana sau bisexuala.
  Lesbienele descopera ca sunt atrase de persoane de acelasi sex la fel cum persoanele heterosexuale descopera ca sunt atrase de persoane de sex opus. Aceasta atractie pare a fi rezultatul unei interactiuni complexe de factori de mediu, cognitivi si biologici si nu este o chestiune de alegere.

  Contactele sexuale la femeile lesbiene constau in sex oral si masturbare reciproca. Unele femei lesbiene folosesc vibratoare sau penis artificial.
  Femeile lesbiene ar trebuie sa foloseasca intotdeauna protectie, cum ar fi diafragma si prezervativul feminin pentru a evita bolile cu transmitere sexuala. Se recomanda evitarea practicilor sexuale riscante cum ar fi utilizarea alcoolului si a drogurilor inainte sau in timpul actului sexului, relatii sexuale cu parteneri necunoscuti,etc.

  A fi un lesbiana in societatea noastra poate fi foarte dificil. Evitati folosirea drogurilor si a alcoolului pentru a diminua riscul de depresie, anxietate (teama ) si diminuarea respectului de sine.
  Izolarea, respingerea, batjocura, hartuirea, depresia si gandurile de sinucidere sunt frecvent intalnite in viata unei femei lesbiene. Femeiele lesbiene au un risc crescut pentru a deveni victime ale violentei. Studiile au descoperit ca “30-70% din lesbiene au fost victimele agresiunii verbale sau fizice.[2]

  DECI IN LOC DE BLOG, FA-TI TIMP DE PSIHOLOG SI INTELES MAI MULTE!

 122. “Alina Alexandra Nicolae on April 8, 2015 at 10:00 am said:
  @ John, demonstrezi logică de doi bani. Fumatul are efecte nocive asupra fumătorilor pasivi. Din câte știu, a vedea două persoane de același sex ținându-se de mână sau sărutându-se în public nu dăunează sănătății”

  Cu multe cuvinte frumoase si alese demonstrezi imbecilitatea ta, ca sa te citez!
  Pt ca multe imagini (“a vedea…nu dauneaza sanatatii”) pot provoca (in functie de imagine si psihic..prag de acceptare ori sensibilitate) un impact emotional si schimbari/traume majore! SImplu, real si stiintific 😉

 123. baixinho
  :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) nu mai bine o împuşcaţi în ceafă?

  Pacat ca daca nu au fost impuscati parintii tai (conform gandirii si dorintei tale catre alt om), nu a reusit nimeni cu tine, inca, insa dupa comentariu meriti. Succes!

 124. “Rita Drumes on April 7, 2015 at 7:45 pm said:
  Dragi prieteni,
  Noi am mai luat atitudine când situația o impunea. Acum este o situație asemănătoare, chiar mai gravă deoarece vorbim de discriminare. Vă rog să nu rămâneți nepăsători față de o categorie minoritară care nu are decât vina de a se fi născut cu această genă X.
  Prof. dr. Vasile Nițescu – „Cauzele determinante ale homosexualităţii, în special cea masculină, i-au preocupat dintotdeauna pe oamenii de ştiinţă. În 1993, un grup de cercetători americani au descoperit în cariotipul homosexualilor, pe cromozomul X, gena cunoscută sub denumirea de Gay 1, context în care s-a dovedit că homosexualitatea are programare şi transmitere genetice.”
  Așadar, Mihaela Rădulescu a greșit și greșește în continuare prin faptul că după ce a aruncat piatra, tocmai ea, nici nu-și cere scuze. Haideți să-i dăm votul nostru de blam prin a semna această petiție inițiată de Sorin Mitrache. Ocazie cu care-l felicit pentru inițiativă.

  http://www.petitieonline.com/afara_cu_mihaela_radulescu_de_la_protv

  Rita,
  1: iti faci reclama cu nesimtire.
  2: esti proasta de bubui, uite motivul si argumentul stiintific
  “Încercările de a identifica nişte cauze biologice ale homosexualităţii nu au fost concludente, iar la verificare, studiile citate de cei ce promovează ideea că homosexualitatea este genetică au dat alte rezultate.

  Majoritatea geneticienilor spun că în comportamentul uman sunt implicate mai multe gene: de la cel puţin 5-6 la câteva sute. În acest caz, modificările de comportament s-ar produce foarte lent şi constant; cu alte cuvinte, cu numai câteva procente în fiecare generaţie şi de-a lungul mai multor generaţii. Cu alte cuvinte, homosexualitatea nu ar putea apărea şi dispărea brusc în cadrul unei familii, aşa cum vedem în realitate.

  Homosexualitatea nu poate constitui o mutaţie genetică. Deşi un comportament determinat genetic are tendinţa să persiste într-o familie timp de mai multe generaţii, cu modificări minime şi foarte lente, în cazul unei mutaţii genetice schimbările pot fi bruşte. Însă pentru a se petrece aceasta, este nevoie ca mai multe gene să devină mutante în acelaşi timp – un scenariu imposibil. Din punct de vedere genetic este imposibilă schimbarea simultană chiar şi a numai cinci sau sase gene.

  Dacă homosexualitatea ar fi genetică sau determinată genetic într-o manieră decisivă, atunci “gena” sau “genele homo” nu s-ar putea menţine în cadrul unei populaţii. (Un adult are nevoie în medie de un copil pentru ca una sau mai multe gene specifice, prezente la adult, să rămână în codul genetic. Însă, în medie, cinci homosexuali “exclusivi” au un singur copil. În aceste condiţii, homosexualitatea ar dispărea după câteva generaţii. Evident, nu aşa stau lucrurile. Totuşi, aproximativ 50% dintre homosexuali sunt sau au fost căsătoriţi, fiind bisexuali, şi au în medie 1,25 copii. Homosexualii exclusivi şi bisexuali, luaţi laolaltă, au numai 0,9 copii în medie, ceea ce înseamnă că o genă sau genele homo ar dispărea încet dar sigur din moştenirea genetică.)

  Dean Hamer, unul dintre cei mai fervenţi susţinători ai unei baze genetice a homosexualităţii, admite că orientarea sexuală nu poate fi determinată de o singură genă..”

 125. Stefan ala cu descoperirea genei, desoperirea creierului a fost mai demult si uitata intre timp, pt ca s-a descoperit manipularea prin mass-media! In caz ca nu ai observat-o este la toate si peste tot, facandu-ne sa credem orice “descoperire” vor ei dupa cum le este interesul!!
  Asa si descoperirea genei, ca si scoaterea homalailor de la bolnavi psihic, dupa cum vei vedea in articolul de mai jos, cand inca mai era ceva adevar in presa.

  Vorbind de manipulare, intoxicare..mass-media..si interese/jocuri politice, anul eliminarii homosexualitatii din mizeria de tara care aduce tot ce-i rau, prost, este 1973, un an ELECTORAL, ca si cu drepturile negrilor, sau femeilor si multe alte mizerii din interese ascunse!!!!!

  ..”Activiştii homosexuali recunosc că ştiinţa a fost astfel deturnată în scopuri politice.
  „Desigur, pentru a orchestra acest contraatac, homosexualii şi lesbienele trebuie să conteste autoritatea cercetătorilor şi tocmai asta au făcut activiştii lor atunci când au lansat campania pentru eliminarea homosexualităţii din lista APA a bolilor mintale. De fapt, acei activişti declarau că homosexualitatea nu este o boală, ci opţiunea pentru un stil de viaţă. Deşi acel argument a avut succes la începutul anilor 1970, mediul politic s-a schimbat în aşa măsură că activiştii homosexuali nu mai vor să spună că homosexualitatea este o alegere, ci o caracteristică înnăscută, iar retorica despre gena gay a contribuit la acest efort.” (Brookey, Reinventing the Male Homosexual: The Rhetoric and Power of the Gay Gene, pag. 43)
  „În 1973, cu un vot de 5.854 la 3.810, homosexualitatea a fost eliminată din Manualul de Diagnostic şi Statistică a Tulburărilor Mintale (DSM) al Asociaţiei Americane de Psihiatrie (Bayer 1981).” (Donohue and Caselles, “Homophobia: Conceptual, Definitional, and Value Issues,” pag. 66, Wright, and Cummings. Destructive Trends in Mental Health The Well-Intentioned Path to Harm, editori Wright and Cummings)
  „Decizia Asociaţiei Americane de Psihiatrie de a elimina homosexualitatea din lista oficială de tulburări sexuale, în 1973, nu a fost nicidecum o decizie bazată pe ştiinţă. A fost un răspuns la o campanie politică alimentată de ideea că includerea iniţială ca boală a fost expresia unei definiţii politico-medicale opresive a homosexualităţii ca problemă.” (Weeks, Jeffery. Sexuality and Its Discontents Meanings, Myths and Modern Sexualities, pag. 213)
  „Probabil cel mai mare succes politic de la începutul anilor 1970 a fost decizia Asociaţiei Americane de Psihiatrie din 1973-74 de a scoate homosexualitatea din lista bolilor mintale din Manualul lor de Diagnostic şi Statistică. Această decizie nu s-a luat pentru că un grup de doctori şi-ar fi schimbat brusc opinia, ci a fost urmarea unei campanii agresive şi susţinute din partea activiştilor homosexuali şi lesbiene.” (Rimmerman, From Identity to Politics: The Lesbian and Gay Movements in the United States, pag. 85-86)
  „Scriind despre decizia din 1973 şi disputa din jurul ei, Bayer (1981) a confirmat ideea că aceste schimbări ar fi fost bazate pe factori politici şi nu ştiinţifici. Bayer afirmă că revizia a reprezentat cedarea APA în faţa presiunilor politice şi sociale şi nu s-a bazat pe date sau teorii ştiinţifice noi privind sexualitatea umană.” (Donohue and Caselles, “Homophobia: Conceptual, Definitional, and Value Issues,” pag. 66 Wright and Cummings. Destructive Trends in Mental Health The Well-Intentioned Path to Harm, editori Wright şi Cummings)”…

  …”Această acţiune întreprinsă de APA a avut consecinţe dramatice asupra vieţii psihosexuale, după cum afirmă Charles Socarides într-un articol publicat în ‘The Journal of Psychohistory, “Sexual Politics and Scientific Logic: The Issue of Homosexuality.” Socarides declară că eliminarea homosexualităţii din Manualul de Diagnostic şi Statistică a fost un pas fals cu următoarele rezultate.
  „Aceasta a condus la aprobarea deplină a homosexualităţii şi la încurajarea unei aberaţii, din partea unora care ar fi trebuit să ştie mai bine atât implicaţiile ştiinţific, cât şi cele sociale ale acelei modificări.” (Socarides, Charles W. “Sexual Politics and Scientific Logic: The Issue of Homosexuality,” pag. 320-321)”…

  … “Acum, după publicarea rezultatelor unui studiu care arată că unii oameni îşi pot schimba orientarea sexuală de la homosexualitate la heterosexualitate, i-a nemulţumit pe suporterii homosexualităţii. Studiul doctorului Spitzer şi comentariile colegilor au apărut în numărul din octombrie 2003 al revistei “Archives of Sexual Behavior.””..”

 126. Învățătura acestor zile vine de la domnul Carlin:
  “Never argue with an idiot, they will only bring you down to their level and beat you with experience.”
  Plecăciuni și mă retrag, felicitări încă o dată Dr. Gabriel pentru un articol care nu avea nevoie de comentarii.

 127. @Lavinia: ”Chiar daca unii oameni de stiinta, cum ar fi Darwin, l-au negat pe Dumnezeu si au propovaduit teoria evolutionista, nu pe cea creationista (care este cea reala).”

  … Sa vedem ce spunea Darwin:

  ”On the Origin of Species” reflects theological views. Though he thought of religion as a tribal survival strategy, Darwin still believed that God was the ultimate lawgiver, and later recollected that at the time he was convinced of the existence of God as a First Cause and deserved to be called a theist. This view subsequently fluctuated, and he continued to explore conscientious doubts, without forming fixed opinions on certain religious matters.

  Darwin continued to play a leading part in the parish work of the local church, but from around 1849 would go for a walk on Sundays while his family attended church. Though reticent about his religious views, in 1879 he responded that he had never been an atheist in the sense of denying the existence of a god, and that generally “an Agnostic would be the more correct description of my state of mind.”

 128. :))))))))))))) Vai de capu` meu, s-a ajuns la postari despre Darwin si activitatea electorala a anilor `70…argumente de 100 de randuri demne de orice sesiune de bacalaureat…comparatii intre homosexualitate si manuirea obiectelor sau fumat:)))))) cred ca mai degraba noi, cei care am hranit aceasta postare fara sens, suntem mai bolnavi decat orice homosexual activ….Parerea mea este ca cei care inca sustin acest mesaj la adresa Mihaelei Radulescu (mentionez faptul ca ma doare in ciorapi despre dansa ) o mai fac doar pentru ca isi simt orgoliul ranit sau pur si simplu ar vrea o petrecere fara sfarsit plina de sex cu obecte si cupluri care isi intalnesc privirea doar daca unul dintre protagonisti isi suceste gatul…cred ca ar fi mai indicat sa lasam ipocrizia si diferitele scrieri antice despre homosexualitate si sa apelam la dreptul unei opinii si a unei gandiri proprii…cum sa fie corect si normal sa traim in aceeasi societate, cu gandul ca viitorul meu copil poate oricand sa fie abordat de un homosexual activ care cauta activitati sexuale cu un baietel tanar, inofensiv si dispus la pasivitate sau versatilitate, pentru ca sa fim sinceri, daca tot ne dam cunoscatori de homosexualitate, majoritatea celor in varsta isi doresc carne proaspata…asta ca sa nu mai vorbim despre fanteziile bolnave pe care stim toti ca le au, si care depasesc cu mult imaginatia unei persoane hetero ( mai apar pe la stiri cu cate o sticla blocata in anus sau plini de urina unui grup de prieteni)…in ideea in care asta ar ajunge sa faca copilul fiecaruia dintre voi, ati tolera sa vina copilul sa va intrebe “mami te superi daca Grig, Fane si Gigel fac cate un pipi pe mine,te roooog?!?!?!…Vreti sa traiti asa cum sunteti si in liniste????????????????????????? CREATI-VA UN STAT DEPARTE DE CIVILIZATIE ANIMALELOR!!!!!

 129. @dorian:
  Dar daca vine fetița s-o intrebe pe mami: ”Te superi daca Grig, Fane si Gigel fac pipi pe mine si ma violeaza in grup?” – atunci e OK? Daca o fata draguta de 13 ani (”carne proaspata”, cum spui tu) e fluierata/prostită/violată de un cretin de 17 ani sau de un libidinos de 40 de ani, e OK? Asta nu se poate intampla oricand ? Daca o tipa face ”sex cu obecte”, e OK? La cate clipuri de acest gen te-ai uitat in intimitatea dormitorului tau straight (poate si cu nevasta/iubita dormind)? Asta e OK ? Te-ai masturbat cu nevasta/iubita plecata (si nu CU EA pe chat, ca sa mai micsorati distanta, ci cu alte doamne)? Daca da, asta e OK? Ce ar spune asta despre relatia ta? Ca tot ii dai inainte cu ineptia gay = pedofil: daca un tata straight isi pipaie fetita de 8 ani, asta e OK ? Toate cele de mai sus se pot intampla ”oricand”, cum spui tu. Si se intampla mai des decat in lumea ”animalelor” de care vorbesti tu. Fratilor, hai sa fim mai sinceri cu noi insine.

 130. Asta inseamna ca nu cunosti cat de bolnava este lumea homosexualilor…exemplele de mai sus se pot intampla oricand…dar foarte probabil si foarte des intre homosexuali…daca stii ce le poate capu` atunci sterge repede comentariul…daca nu eticheteaza-te singur:))))…

 131. Si inca o chestie…daca fanteziile de mai sus se produc si in situatiile de mai sus asta nu inseamna ca eu le consider normale…eu nu am zis nici macar o secunda asta, dar daca ai trait pe aceeasi lume ca si mine ar trebui sa stii deja ca daca exista un top pentru oameni care au fetisuri nesanatoase atunci in top 5 homosexualii sunt primii..pe locurile 1,2 si 3…:))))

 132. Foarte urat articol,eu cred ca aceasta doamna psihiatru nu intelge ca depresia ,discriminarea va veni in momentul cand homosexualii vor infia un copil,ei fiind mama si tata.Doamna psihiatru fiecare e liber sa isi exprima propria opinie,insa in cazuld e fata sunteti departe tare de intelepicune!

 133. IMPORTANT!
  *****************
  MARTURIA LUI Charlene Cothran, FOSTA LESBIANA
  *******************************************************************
  Vin in completarea mesajelor mele anterioare, si in special a ultimului, cu o declaratie a unei foste lesbiane, care s-a vindecat de homosexualitate prin CREDINTA in Dumnezeu!!!
  Nu numai ca era o lesbiana convinsa, dar tot stilul ei de viata era pus in slujba homosexualitatii, era chiar o activista gay care-si castiga banii in felul acesta, facand propaganda gay in mass media prin revista pe care o detinea si prin alte mijloace, fiind o lesbiana foarte cunoscuta in comunitatea gay.

  Moartea mamei ei a generat in ea dorinta de schimbare, cand propria constiinta i-a transmis gandul cel bun si in scurt timp si-a incredintat sufletul si viata Lui Dumnezeu si astfel a devenit o buna crestina, care astazi declara ca este total vindecata de homosexualitate si ca este mai fericita si mai implinita ca oricand.

  Asadar, dragilor, nu va mai incapatanati sa-i credeti pe aceia care va spun ca nu va puteti schimba orientarea sexuala… schimbarea este posibila prin CREDINTA nesfarsita in Dumnezeu, aceasta este un singur exemplu de reusita, dar exista o multime de marturii ale fostilor homosexuali care acum sunt heterosexuali si care se declara fericiti.
  Homosexualitatea nu este innascuta, ci este dobandita pe parcursul vietii!

  Mai puteti cauta si alte marturii ale reusitelor, fie video, fie, spre exemplu. pe site-ul acesta: http://www.homosexualitate.ro/marturii.html

  Pe mine m-au coplesit, citindu-le, si le-am admirat vointa puternica, credinta si victoria! – Uriasa biruinta!
  La Dumnezeu este posibila orice reusita, orice vindecare, atata timp cat crezi in EL si iti predai viata in mainile LUI si devii un bun crestin! Dar trebuie sa lupti si tu cu tine – tu faci un pas si apoi Dumnezeu face 10 pt tine, vointa sa ai!

  Dumnezeu sa va ajute pe toti si sa va deschideti inima si constiinta, ca EL sa va poata trimite gandul cel bun si puterea! Fiti niste luptatori buni!
  Paste binecuvantat!

  Marturia ei (video) se afla in link-ul acesta:

 134. @dorian: si tu cunosti cat de ”bolnava” e lumea homosexualilor ? Cum așa? 😉

  Lasand gluma, eu iti pot spune ce ”lume a homosexualilor” cunosc eu, dintre prietenii mei: oameni impliniti, cu o cariera solida in domenii din cele mai variate, cu principii etice uneori (repet: uneori. toate lumile au uscaturile lor) mai solide decat in lumea hetero (poate si pentru ca ei stiu la prima mana cum e sa fii judecat), cu aceleasi vise ca orice alt om.

  Sigur ca nu ai spus ca e normal ce am enumerat eu – si nu e, macar aici ne intelegem. Ce ma uimeste este ca nu sesizezi logica. De ce ne legam doar de o parte a balantei? Porcariile pe care le poate face omul nu tin de ce prefera in pat. Raul, iata, nu discrimineaza :). Iar daca e sa o luam strict pe cifre, populatia heterosexuala castiga implicit la rautati, prin simplul fapt ca e de circa 10 ori mai numeroasa 🙂

 135. Bai femeio,tu din ce secta faci parte. Mai inebunit ca credinta si cu dumnezeul tau. Ai zis ca nu mai scrii si tot o faci. Nu vezi cat de absurda esti? Deci decide-te e boala sau alegere? Ca daca e alegere nu ma pot vindeca! O alegere nu se vindeca!!!! (vchiar daca popular se spune “lecuiesc”)

 136. E aceeasi Mihaela care locuieste la Monaco? Interesant. Voi v-ati intrebat daca nu cumva Mihaela este constipata? Nu cumva excrementele au luat-o pe cai gresite si i-au inundat creierul? O clisma, gen?
  Am semnat petita.
  O duminica frumoasa!

 137. @Christina Mucky – observ ca din nou mi te adresezi si ca iar esti agresiva – n-am afirmat nicio clipa ca nu voi mai scrie, indiferent cat de mult ti-ai dori tu asta! Voi scrie de cate ori voi avea ceva de spus spre folosul oamenilor. De ce vorbesti tu in numele unei intregi comunitati? Poate ca exista unii care vor sa-si schimbe orientarea si nu stiu cum s-o faca si poate aceste marturii le sunt de folos! Sau poate, vazand aceste marturii, se produce in altii dorinta de schimbare – in unii dintre ei – si asta ar fi o mare izbanda!
  Ar fi bine sa nu mai intervii, pt ca faci mult rau acelora care chiar sunt interesati de schimbare si care, poate, citesc aici in tacere, fara sa intervina!

  Intrebare: daca pe mine ma determina sa scriu aici faptul ca doresc ca oamenii sa traiasca impacati cu Dumnezeu si totodata in armonie cu sine (pt ca numai prin credinta se poate astfel), asta fiind calea cea dreapta… pe tine ce anume te determina sa scrii aici, draga mea? – daca tot spui ca nu esti membra a comunitatii gay… Si-asa sunt aici multi gay/lesbiene care scriu sub acoperire multe tampenii despre cat de normala e orientarea asta sau cat de fericiti sunt acestia, in ideea de a manipula masele, e vizibil deja! Asa ca nu m-ar mira nimic. Starea adevarata de fericire si de implinire nu poate fi decat in comuniune cu Dumnezeu, restul e doar o aparenta sau o falsa fericire, o amagire inselatoare, se pacalesc pe ei insisi!

  Mai bine vizioneaza clipul si nu mai face pe grozava fara un fundament, pt ca nu dovedesti decat ca te incapatanezi intr-o prostie – ai ramas blocata acolo dintr-un orgoliu care nu te ajuta deloc si refuzi orice se opune convingerilor tale, chiar daca ele sunt gresite; orgoliul nu te mai lasa sa vezi adevarul, pt ca esti orbita.
  Si vezi ca exista multe marturii de acest gen ale fostilor gay. In loc sa devii agresiva si sa opui rezistenta la schimbare, mai bine te-ai informa si tu temeinic, pt ca nu dai deloc dovada nici de cunostinte, nici de putere de analiza, tu te pricepi doar la injurii.

  Sunt ortodoxa, nu fac parte din nicio secta, daca tot ma intrebi.
  Cat priveste folosirea termenului de “vindecare” – oarecum ti-ai dat si singura raspunsul prin faptul ca este echivalent cu “lecuire” – homosexualitatea este si o patima, adica un pacat devenit deja viciu, iar termenul de vindecare este foarte potrivit in acest context – vindecare de patimi, vindecare sufleteasca.
  Si da, este o alegere, iar alegerile se pot schimba (chiar daca acest dezechilibru/ aceasta tulburare poate surveni in urma unei traume emotionale sau sexuale, sau a lipsei de iubire, modele copiate, N cauze etc. – tot alegere se cheama, pana la urma – fie ca e constienta sau nu)! Nu te nasti gay, pt ca s-a dovedit ca “gena gay” nu exista! Iar alegerea ti-o poti reconsidera si deci ti-o poti schimba!

  Pana sa intelegi tu fenomenele astea psihologice si mecanismul lor psihic, factorii declansatori si resorturile interioare, mai ai de mancat multa mamaliga… ai multe de citit si de studiat, nu ce-mi trimisesei tu mie de pe Wikipedia! :)) :))
  Nu mai vorbesc de credinta… daca tu in asa zi mare, inaintea Invierii, vorbesti atat de urat de Dumnezeu, precum un birjar… atunci imi dau seama ca nu intelegi nici ideea de credinta! Imi pare rau ca ai o capacitate limitata in a intelege…
  Intre timp, poate pui mana si pe o carte de gramatica, n-ar fi rau sa faci asta inainte sa-ti dai cu parerea despre chestiuni importante, pt ca e jenant sa nu stapanesti limba romana si sa mai emiti si pareri… n-am vrut sa spun asta pana acum, dar prea mult faci pe desteapta, fara macar un minim de cultura sau de cunostinte de limba romana! Incepe cu manualul de clasa a IV-a!
  Studiu placut si cu folos! 🙂

 138. Bulangii din toate tarile, uniti-va! Sau nu se mai numesc asa? Aaaa, am uitat, poponari? Domnilor poponari, va dam tate drepturile, inclusiv pe acela de a pleca intr-o tara doar a voastra. Dar lasati-ne dracu’ in pace bai tampitilor! Si lasati-o moarta si cu corectitudinea politica si cu alte si alte chestii. Toate astea vor disparea din spatiul public pentru ca nu sunt in legea firii. Cand unul dintre voi veti putea naste macar o larva pe care s-o hraniti apoi cu ce stiti voi, nu conteaza, si s-o faceti urmasul vostru atunci aveti toate drepturile. Pana atunci e doar divertisment.

 139. Ehh trebuie sa te dezamagesc,eu nu am facut gramatica limbi romane si daca acesta e motivul care sa mi-l bagi pe gat,poti sa-l faci ca direct la patina ma doare atata timp cat inca stiu sa scriu si sa vorbesc romaneste. Sunt ateu convins si nimeni nu ma poate face sa-mi schimb orientarea. Eu cred in ceea ce vad si pot palpa nu in bazme nemuritoare. Si ceea ce reprezinta psihologia cred ca am habar poate mai mult ca tine,este un hobby de-al meu si in psihologie se invata sa ai incredere in tine nu in povesti nemuritoare.Si daca esti asa de buna,fa tu campanie impotriva drogurilor si a alcoholului cu ajutorul celui de sus sa vedem cati se vindeca sau lecuie.Eu nu initiez pe nimeni sa-si schimbe orientarea sau sa-si pastreze orientarea. Fiecare decide sa faca ce vrea.Si daca ala sfant cum il lauzi tu ar fi drept,un pedofil ar face infarct pe loc numai cand pune mana pe-un copil,pe criminali i-ar naucii inainte de-a omora alti oameni nevinovati..samd. Tu confunzi homosexualitatea cu pedofilia pe considerentul ca sunt putini. Te inseli!

 140. Admit,de la Szondi, ca omul se naste cu tendinte homosexuale latente fără legătură cu practica sexuala,o atractie psihologica către cei de acelas sex,dar în dsm4 este pastratanoţiunea de,,tulburare de identitate sexsuala..

 141. Va felicit sincer pt minunatul articol si mai ales minunata persoana care sunteti cu siguranta! Am 28 de ani, necasatorita( am iubit, dar nu credem in casatorie), sunt atee si nu-mi plac copiii! Ei bine in Ro clar nu puteam sa fiu libera cu asemenea mentalitate. Am avut un noroc extrordinar pt ca am crescut intr-o familie matriarcala, nu religioasa! Este dureroasa de-a dreptul declaratia acestei pipite Mihaela, sper totusi ca va avea parte de consecintele meritate! Din pacate indoctrinarea religioasa are prea multa putere, Inca. Visez cu o Romanie laica, egala in drepturi pt gays, hetero, trans, lesbo, barbati, femei, arabi sau chinezi!!!! Romanul nu e fericit tocmai pt ca isi consuma energia urand in stanga si-n dreapta fara niciun motiv aparent!! Va doresc o viata fericita si libera de prejudicii domnule doctor!!!!

 142. @Burebista dacul ce vrei sa stii de la mine daca-s epilata sau nu 😉 pt ca de povesti cu Adam si Eva sigur nu auzi tu de la mine,mai repede de maimute si de evolutia omului pot sa-ti povestesc. Si ca sa citez un mare psiholog ” nu poti schimba pe nimeni,ci doar pe tine insuti”. Eu nu am vrut decat sa accentuez ca fiecare sa-si vada de oala lui si de placerile lui fara sa discrimineze pe ideea ca e rau societatii numai pt ca eu am o orientare de stanga sau de dreapta. Nu-mi convine de ceva,ma indepartez de acea situatie sau nu intru intr-un astfel de cerc. Eu las pe fiecare sa traiasca asa cum vrea,fara al condamna ca e bine sau rau. Nu totul ce pt mine e rau,e si pt restul rau sau invers.Si ti-am dat raspunsul! Si inca ceva,eu sunt o practiciana si nu o teoriticiana (scuze daca am formulat gresit,dar sper ca ai inteles ce-am vrut sa spun cu practica si teoria)

 143. @Burebista dacul – m-ai amuzat! 🙂 Desigur, n-o sa deconspir nimic de genul asta, chiar daca tu incerci sa ne provoci… insa sunt o persoana tanara si moderna ca look… Cred ca faci o confuzie: a fi credincios nu este echivalent cu a fi inapoiat! 😉
  Nu-mi pun tolul in cap – imi place sa fiu aranjata, insa nu stridenta.

 144. @Burebista,intersanta qed din partea ta.Stii ce-am inteles eu de la tine,ca esti taurul comunal si nici decum hetero si ma mai intreb cat de bolnav esti tu. Lavinia iti poate spune mai bine daca e psiholog,ca toti cei care au probleme,fug de ele,nu recunosc ca au probleme si sustin ca altii sunt bolnavi nu ei. Si inca ceva…”La pomul laudat sa nu te duci cu sacul” sau mai bine “Lauda de sine,nu miroase a bine!” (asta apropo la va “Va vreau pe amandoua, ca un adevarat hetero macho ce sunt.”) .La mine ai sanse daca ai ceva in “bostan” nu in pantaloni!!!

 145. Bine spus..poate poate.. La mine are sanse cine e open mind..Si ce daca erai gay nu puteam asculta muzica morzartiana impreuna sau sa vedem curcubeul impreuna? Ce ne impiedica??

 146. Pentru Lavinia și oricine aduce în discuție credința ca argument împotriva homosexualității: mărturii ce vin dintr-o sursă evident pro-creștină par cam neobiective. Legat de problema asta, în toată lumea există și preoți care au recunoscut că sunt gay, mai bine ai căuta despre ei să vezi cum credința și homosexualitatea nu sunt legate cum crezi tu. Cât despre încercarea de a te ‘vindeca’, citește despre Exodus International, o organizație creștină ex-gay care în 2013 și-a încetat activitatea după ce și-au cerut scuze că metodele lor – “conversion therapy” – au potențialul de a fi dăunătoare și că nu sunt eficiente. Ca să nu mai spun că mai toate organizațiile psihologice profesionale din toată lumea au renunțat la o perspectivă patologică asupra homosexualității (schimbare ce a venit în urma cercetărilor științifice și nu a părerilor arbitrare ce-și au origini în tradiții).

 147. Io-s tractoristu’ si homosexualii mi-s indiferenti. La fel de indiferenti ca vecinul foarte heterosexual Oktay, care locuieste deasupra, si care isi bate nevasta pana fuge plina de sange prin vecini, apoi o aduce acasa pe sus si rupe patul cu ea. Apoi isi bate copiii, pentru ca poate. Am inteles tipatul mut al sotiei sale atunci cand m-am nimerit in lift cu ea, dar statutul meu de expat nu-mi da dreptul sa-i rup capul aluia. Homosexualii mi-s la fel de indiferenti ca transgender-ii din piata Taksim, care au devenit aproape imuni la stun-gun-urile bravei politii heterosexuale turce si la fel de indiferenti ca efeminatii iranieni, afghanezi si albanezi care vand par natural prin Tarlabaşı (a se citi Tarlabaşî), linga Taksim. Locuiesc in Istanbul, un rai nedeclarat si niciodata recunoscut al homosexualitatii si nimic nu ma mai face sa stramb din nas. Din 1997, de cand cutreier lumea musulmana (si nu numai), am avut de-a face cu tot felul de oameni. Am inceput prost, ca voi, astia puri. Apoi m-am desteptat si am inteles ca lumea e mult mai mare si mai diversa decat credeam. Asta imi da dreptul sa afirm fara jena: voi, care nu acceptati normalitatea homosexualitatii, santeti niste imbecili. In privinta aceptarii homosexualitatii si a transgender-ismului, Romania nu difera deloc de tarile musulmane. Pozitia noastra “privilegiata” de rai crestin ortodox ne-a lipit pleoapele si ne-a atrofiat creierul, nu mai vedem natura dim-prejur, in cel mai pur si nefiltrat mod de manifestare al ei. Ramaneti asa cum sunteti: verzi ca brazii, puri ca tamaia, tampiti ca balega. Hais!

  PS. Sunt heterosexual si nu ma mandresc cu asta, pentru ca n-am de ce. Voi poate o faceti si va simtiti superiori. Din spirit de turma, din spirit de 40 de grade, din spirit de altar sau poate din cauza de lipsa de spirit. Sa fie primit, pana la urma prostia si ignoranta sunt ceva natural, nu?

 148. De ce generalizezi?Cand citesc ce-ai scris imi suna in ureche exact la fel cand aud ca romanii sunt niste imbecili numai pt ca probabil 100000 sunt niste nulitati nu inseamna ca 21000000 sunt la fel(daca mai sunt atatia) Si eu ii cunosc sau poate am avut de-a face cu ei si sigur nu i-am gasit eu numai pe cei ok.Sunt si printre ei si asa si asa ca in orice clasa de oameni incepand de la popi,parinti,sefi samd. Chestia cu cromozomii ti-am trimis-o ca sa intelegi ce inseamna o mutatie (sau defect genetic).Si da,nu toti sunt nascuti cu un astfel de defect genetic dar nici damele ce lucreaza pe centura sau prin bordele nu sunt nimfomane. Viel Spaß in Berlin!

 149. Mah burebista, tu n-ai murit acu’ vreo 2000 de ani? Bine ca esti tu destept, poate-ti sterg toate posturile… io nu transpir, mah, io eman!


 150. Stimabile “psihanalist”…Iti conced ca articolul e scris bine. Ca e plin de minciuni e la fel de adevarat. In mod evident esti un poponar rafinat si cultivat. Asta ar fi trebuit sa te oblige sa te ridici deasupra standardelor unei toape ca Raduleasca. Nu faci insa decit sa fii mult mai mitocan decit ea si infinit mai nesimtit tocmai pentru ca ai ales sa-ti imbraci abjectia in haine elegante. Vei fi de accord cu mine ca mandria de a fi poponar e o atitudine la fel de cretina ca homophobia. Or, texul tau respire pina la ameteala acest soi de mindrie…disimulata in istoria – de adormit copiii – a taticului tolerant care ai fi…Desconsiderarea inteligentei celor carora te adresezi este o mirlanie la fel de grava ca cea a coanei Raduleasca. Nu esti cu nimic mai bun decit ea. Nu sunteti cu nimic mai buni decit gorilele heterosexuale autosatisfacute si “mindre” si ele ca sunt ceea ce sunt, cum sunteti si voi “mindri” ca v-ati descoperit mintuirea nefericirii voastre intr-o gaura de cur. Imi permit sa vorbesc asa pentru ca stiu sigur ca ma adresez unui activist gay si nu unui barbat caruia I s-ar fi intimplat paradoxul de a se indragosti de un alt barbat. Esti unul din cei din imagine. Nu am nici un respect pentru categoria asta de homosexuali. Sunteti predestinati sa va intilniti, la fiecare parada cretina organizata intru mindira voastra gay cu inamicii vostri naturali – de aceeasi speta morala – recrutati din herghelia caftangiilor ortodocsi care n-au citit din Biblie decit pasul cu Sodoma si Gomora…In ce-i priveste pe poponarii cultivati si rafinati dar nonactivisti lucrurile se complica putin. Eu au tendinta fireasca de a ramine “discreti” si de a actiona coordonat, la fereala, rezultatul fiind crearea de retele de poponari suspusi cu interese si agende numai de ei stiute…Sau chiar vrei sa credem ca taxele alea pentru promovarea pidosniciei le-a platiti fo’ majoritate parlamentara si nu un lobby pe care l-a mincat in cur sa faca gestul asta – in fond – nedemocratic. Ei, aici nu mai pot sa-i apar nici macar pe poponarii decenti, cei care nu se imbulzesc sa dea din buci pe la paradele curistilor castrati la encefal si care duc o existenta discreta si de bun simt nederanjind pe nimeni. In ce priveste “problema” lor n-are nimeni a le face vreun repros. Daca toti poponarii ar fi ca ei in privinta felului cum isi rezolva mendrele n-ati avea nici o opozitie in societate. Opozitie au doar doua categorii; cea din care faci parte tu, adica poponarii activisti si mindri ca sunt gay si cea a poponarilor cutivati si “secreti”, pentru lobbysmul lor mafiot la care facea referire un antepostac si care este o realitate; si inca foarte periculoasa. In concluzie, tu care esti “psihanalist” ar trebui sa incetezi sa vorbesti ca prostu’ despre homosexualitate ca despre un fenomen omogen. Nu, domnule! Exista homosexuali decenti, cultivati, discreti si neamestecati in afaceri lobbyste, in mafii pe meserii, etc si care sunt colegii nostril de munca despre care stim ce sunt si care stiu ca stim ce sunt si totul e ok dar sunt si cele doua categorii amintite pe care in mod normal o societate normal nu trebuie sa le tolereze. Hai, te rog, baga asta la cap! Ca sunt sigur ca in partea opusa nu trebuie sa te roage nimeni sa bagi…acolo te impinge cromozomul X sa bagi…Sfat: lasa activismul, uit-o pe Raduleasca ca nu ti-a interzis sa stai cu curul in sus la noapte si traieste-ti viata cum vrei fara sa vrei sa o faci pe a altora cum vrei tu! P.S Scuze pt. limbaj. Utlizarea lui are trei motive; 1 am scris dintr-un suflu, ca nu ma sclifosesc cind dau la postaci, 2. pentru ca mitocaniei tale disimulate i se cuvine un raspuns mitocanesc, STR8, si 3. pentru ca porcaria pe care o traiti atrage atit de multa porcarie suplimentara incit mi se pare normal sa vorbesc cu tine ca de la om la porc…ca sa inteleaga toti despre ce e vorba; ca e unii pe acilea care nu intelege limbajul tau blocat in stadiul anal…

 151. Alo, Mutzunake? Ti-am lasat o mica momeala psihanalitica in textul de mai sus. Am infipt un mic lapsus in cirlig sa vad daca esti pestisor de psihologie a profunzimilor…Asta sa, ca sa-mi verific intuitia conform careia esti psihanalist in masura in cae lapsususul ala e relevant pt pescar…Dar cum vad ca nu te-ai prins, ramin la parerea mea ca esti doar un poponar recuperat in ultima instanta de o ginecoloaga care si-a ales meseria din dragoste pentru obiectul muncii…Ce cuplu draguuuuuutz!

 152. Hahaha interesant comentar @ Batrinul Lot.Te intreb daca ai scris “dintr-un suflu” ai si reusit sa gandesti ce scrii? Raman si eu la “intuitia mea” ca nu ti-au priit micii ieri de 1 Mai si ai dat in diaree verbala pt ca altfel nu-mi explic a doua postare a ta. Deci daca nu te-a bagat nimeni in seama incepi sa ne dai “indicii” ca poate,poate intra cineva in discutie cu tine. Esti ridicol,de rasul curcilor!

 153. In diaree dati voi dupa ce va largiti borta curului de seamana cu gura voastra…Hai sictir!

 154. Bah, prostovanilor (burebista si batrnul lot)! Mutsunake este obisnuit sa aiba de-a face cu tot felul de deprimati in pragul sinuciderii. Ce va face sa credeti ca alintaturile voastre il vor afecta in vreun fel? Daca vreti sa-i atrageti cu adevarat atentia, trageti-va un glontz in cap!

 155. Dacă tot suntem la un capitol care nu are legătură cu articolul, corect este “cu 2 i”, nu “cu doi de i”.

 156. Pfuaaaaaaaa…ce sa zic…m-ai dat gata… Burebista cu o alta explicatie care e identica cu “treci la coada”.adica sa inteleaga toti prostii de aceea se “accepta” amandoua variantele dar numai in vorbire nu si in scriere…Si da,recunosc ca-i apar pe homosexuali pentru ca sunt pesoane ca mine si ca tine! Si apropo ai sarbatorit ziua de 17.05, ziua internationala impotriva Homophobiei? Eu da si inca ceva la noi se vor schimba 40 de semafoare. In loc de un barbat vor fi 2 barbati sau 2 femei tinandu-se de mana! Ma bucur ca traiesc intr-o tara civilizata si open mind!!!

 157. Burebista, să mă scuzi dacă articolul pe care îl dai ca referință a devenit neinteresant pentru mine în momentul în care am citit treaba asta (pe care sigur o poți citi singur din ceea ce mi-ai dat mie să citesc):

  “indiferent dacă profesorii de română aprobă sau nu aceste expresii.”

  Am tendința să investesc mai multă încredere în titulatura de profesor decât în cea de blogger cu pretenții și cu articole scrise acid. Cu atât mai puțin, un comentator aiurea, off-topic și fără bun simț care se dă rezonabil dar arată cum fierbe, nu e interesant și nici plăcut la vedere.

  Dacă vrei să te pierzi în detalii, n-ai decât. Până atunci, îți reamintesc ceva mai puțin subtil un lucru pe care ți l-am subliniat din primul mesaj: Ești absolut pe lângă subiectul articolului. Dacă e să mă coste reputație gramaticală, o cheltui cu drag și, în detrimentul meu, accept forma gramaticală agreată încăpățânat de tine în ceea ce privește multitudinea i-urilor, dacă demonstrezi puțin bun simț adăugat pe acest topic. Altfel, nu.

 158. 1)Burebista,pe hoti nu…. ci doar pe hoate…se intelege…solidaritate cu homosexualitatea…
  2) Am fost la demonstratie si culmea..au fost mai multi hetero ca si homo…dabei
  3) si de ce trebuie sa apara neaparat langa o femeie un barbat..nu ajunge 54 de ani ca am fost discriminate?? Sa nu uitam ca mentalitatea de homophobie si discriminare a inceput in RDG(cu semafoarele,se intelege),mentalitate care se mai pastreaza si astazi in Romania. Si iara pui intrebarea la care iei doar raspunsul care-ti place tie. Ce e normal si ce nu???

 159. @Burebista.

  E ușor irelevant să declarăm că ne admitem unul altuia “părerile”. Chiar dacă o facem doar așa pentru noi că deh, nu citește nimeni altcineva (pluralul e de complezență, evident). Cred că asta ar fi trebuit să fie clar din capul locului. Dar ar fi trist să presupunem (din nou, atenție la complezența pluralului) că “părerile” sau link-urile nepotrivit documentate țin locul unor profesori de gramatică sau nevoia de ei pe un articol care n-are nicio legătură cu asta.

  Așa că am să ne fac amândurora o favoare și am să revin pe subiect: Cu doi de i poate echivala cu doi de gay. Sau cu două lesbi. Ce importanță are “de”-ul dacă tot “doi” e subiectul? Prin specificitatea cu care ai ales să aperi o problemă trivială (până la urmă creeată de mine) ai arătat că ești mai dispus să aperi prepoziția decât subiectul. Același lucru e valabil și atunci când emiți opinii despre oameni.

  E doar o situație în care amprenta ta de judecată e ușor de provocat și de analizat.

  Ai înțeles măcar acum treaba cu “i”-urile, nu? 🙂

 160. @Burebista

  Nu discut de păreri personale, ți-am spus și mai devreme că respect această formă de exprimare în esența ei. Ridic doar dezbaterea în sine la fileu și proiecția ei asupra altora. Eu am fost crescută să înțeleg moravurile ușoare ca o formă de prostituție în general la adresa femeii. Nu știu cum vrei să descrii ceea ce înțelegi tu prin moravuri ușoare în ceea ce privește persoanele gay, dar, ca o bisexuală ce sunt, îți pot spune că soțul meu se bucură foarte mult de natura mea. Și eu de a lui.
  E posibil să nu cad în termenul tău de, cum i-ai spus (?), homălău? Sună tare masculin. Probabil că aia e problema. Nu ne plac Jeep-urile roz, dar Matiz-urile roz sunt parcă la locul lor.
  Dar e posibil să știu câteva lucruri despre asta. Și e posibil să am preferințe sexuale dincolo de accepția ta teoretică cu tot cu i-uri. Asta mă face.. ce? Și mai mult, în dialog cu mine, pe tine te face… ce?

  Tot ce spun e că e bine să fii deschis, măcar în discuție. Că dacă ne strigăm nume, putem la fel de bine să ne dăm din umeri și la revedere.

 161. @Burebista daca citeam “Urzica” poate nu radeam cu atata pofta “Un barbat hetero care traieste cu doua femei (chiar si din cand in cand) se numeste curvar. Mie unul mi/ar place nu zic dar ce sa fac acum sa schimb definitiile!?” Te intreb eu cum ai intrebat-o pe Camelia: Traiesti tu dupa definitile societatii??? Iti organizezi tu viata dupa cum vrea societatea?? Si de care societate vorbesti tu,de cea inhibata si care se ascunde de ea insusi?? Pai bine frate…din punctul meu de vedere esti “bifat” bine pentru ca esti divortat si biserica si societatea nu accepta asa ceva, deci mai are vre-o importanta ca mai ai cateva “practici dubioare”?? Iara ai folosit cuvantul corect(ca si normal) dar si tu spui ca ti-ar place. Cum poti sa ai astfel de gandiri “satanice” iesite din schema societatii facute de unii care-ti spun tie ca om ce e bine pentru tine si ce nu sau sa inteleg ca tu singur nu mai poti gandii pentru tine si-ti trebuie sfaturile societatii ca sa poti traii? Numai legile trebuie respectate, restul iti faci viata asa cum o vrei tu cu “moravuri si practici dubioase” care tie-ti priesc. Si daca enumar numai cateva “expresii” ale “societatii” eu zic ca “betivan”,”bataus” “puturos” sunt mult mai nocive . “Curva-curvar” bisexual sau homosexual nu afecteaza pe nimeni nici chiar sanatatea!
  PS. Sa inteleg ca tu dormi cu DEX-ul sub perna si daca ai vre-o fantezie,citesti si daca nu suna bine iti ingropi fantezia ca sa nu intrii pe gura societatii??

 162. @Burebista

  Înțeleg că ai identificat niște practici dubioase de-a lungul vremii, doar că, din ceea ce scrii aici, pare că le proiectezi în altă parte decât trebuie. Plus că (părerea mea) tratezi superficial subiectele de discuție, inclusiv acest topic. Încerci să-ți justifici niște judecăți ducându-te la extreme îndepărtate.
  Ca să înțelegi mai bine ce spun, iată acest banc:

  Un polițist se întâlnește cu un profesor de logică și, după o scurtă conversație despre vreme, polițistul îl intreabă pe profesor:
  – Domnule profesor, ce este logica?
  După ce îl examinează din priviri, profesorul îi spune:
  – Cel mai bine îți dau un exemplu, bine? Ai acvariu acasă? intreabă profesorul
  – Am, răspunde polițistul.
  – Dacă ai acvariu înseamnă că iți plac peștii, logic?
  – Logic.
  – Dacă îți plac peștii, înseamnă că îți place natura. Logic?
  – Logic.
  – Dacă îți place natura înseamnă că îți place frumosul. Logic?
  – Logic.
  – Dacă îți place frumosul înseamnă că îți plac femeile și că ești căsătorit. Așa este?
  – Da, așa este.
  – Ai înțeles ce este logica? întreabă profesorul.
  – Da. răspunde polițistul.
  A doua zi la muncă, polițistul întreabă un coleg:
  – Tu știi ce e logica?
  – Nu. Ce este?
  – Ai acvariu acasă?
  – Nu
  – Ești homosexual!

  Tu te comporți cam ca polițistul din bancul de mai sus. Ai “înțeles” ce e societatea dar uite cum te manifești. Nu o lua personal. Dacă te consolează cu ceva, îți pot spune că dai senzația că te mai și prostești. Și nu e rău. E un exercițiu bun. 🙂

 163. doamne, am citit articolul si am gresit in a ma lasa prinsa de comentarii. sincer, tot ce vreau e ca discutia intre burebista si camelia sa continue.

 164. Ca sa vezi si sa nu crezi…si cu mine si cu Lavinia ce faci? Deci doua nu ajung..o vrei si pe Camelia…Trebuie sa fii ceva special…dar iti spun un proverb scurt..”la pomul laudat sa nu te duci cu sacul”

 165. nu ti-a hackuit nimeni nimic, scumpete, tractoristu’ e adminul site-ului. el scrie ce vrea si unde vrea sau sterge ce vrea si de pe unde vrea, functie de calitatea ideii sau limbajului celui care comenteaza. continuati.

 166. Ar fi o pierdere de vreme sa ne concentram pe unele persoane doar participante poate fugitiv la discutie in loc sa gasim loc pentru altceva, nu credeti?

 167. Guys,

  Camelia nu e de gascha ( o dau in gat, asortat cu tema blogului) Pana si tractoristu’ e mai flexibil, mai “open minded” ca sa ma exprim asa, in ciuda tuturor asteptarilor (respect 🙂 )

  Camelia e deci ingusta (sic!) o calitate la pat dar un defect in combativitate, inca un exemplu cat de relativ poate fi totul, cum te poate plimba o(rice) femeie de la agonie la extaz. Sau invers.

  Dar, ca sa/mi dovedesc pluralismul si nu numai, o intrebare cat o cheie fermecata, ca alea din povesti care deschid orice, de la cufare cu diamante si pana la centuri de castitate: Camelia, la ce altceva te/ai gandit, hei?

 168. Pingback: Spune-mi, te urăști? « Bianca Ungureanu

 169. Pingback: Ce mi-a mai plăcut pe internet – Alina Valentina Mihai

 170. Pingback: Bloggerii au descoperit notiunea de SCRISOARE DESCHISA - EmilCalinescu.EU

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.