– Runda a patra

Copilul nostru a pierdut azi. Detalii aici. Partida s-a decis in ultimele 5 minute. Dupa spusele profesoarei, a jucat exceptional, cu o tactica foarte buna. Din pacate, fetita azera a fost mai buna. Azi.

Este pe la mijlocul clasamentului, deci mai sunt inca sanse sa fie sus, depinde cum se desfasoara celelalte partide ale ei si ale restului.

Aseara, imi spunea mama ei, Iarina avea o problema: s-o bata sau sa n-o bata pe noua ei prietena din Azerbaidjan?

6 thoughts on “– Runda a patra

  1. vad ca in runda a cincea cei cu punctaj mare joaca intre ei, deci e de bine. Va fi, insa, din ce in ce mai greu, cum spunea si matusa Iarinei, si mama ei, si cum vedem si noi, ca doar stim, chiar daca nu ne pricepem la sah, cum e intr-o competitie.
    Oricum, Iarina e optimista (pina azi nu prea era) si se va mobiliza. I-a promis mamei ei ca de miine va incerca sa cistige toate partidele 🙂

  2. apropo de faptul că se întâlnesc cele cu punctajul cel mai mare.
    campionatul se desfăşoară după aşa-numitul sistemul elveţian, aşa încât nu se întâlnesc fiecare cu fiecare, ci la fiecare rundă joci cu cei apropiaţi de punctajul tău (altfel la 23 de jucători, am avea 22 de runde):
    http://en.wikipedia.org/wiki/Swiss_system_tournament
    e cam ciudat sistemul ăsta, dar am înţeles că se poartă în şah… mă gândesc că, dacă pleci bine din start, ai să întâlneşti mereu adversarii cei mai puternici.

  3. da, pare ciudat, dar probail tine de specificul jocului, strategie si logica. o sa citesc si eu

  4. felix, asta si intentionam, propunerea a venit in primul rind de la damesser acum mai bine de o saptamina. le-am zis si macabrilor despre asta, le-am zis si rudelor fetei, cind o sa am un spatiu (deocamdata caut) in care sa facem simultanul, il facem.

  5. @radu_go.. daca te gandesti bine are destula logica sistemul. simplificand, e o infaptuiala sportiva a inteleptei constatari : obrazul subtire cu cheltuiala se tine.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.