Sa nu renunti, Aida! -renamed

In urma cu trei luni, pe forumul desprecopii, pentru Teodora Lianei Stanciu s-a organizat un fel de bazar cu jucarii donate de copii. Jucariile erau licitate si aveau sa ajunga la un camin de copii, iar banii – in conturile Teodorei.
Emma are aproape 6 ani si stie exact ce inseamna durerea, stie ce inseamna chimioterapia, stie ce inseamna cancerul. Ea a castigat o batalie cu aceasta boala, in urma cu doi ani.

jucarele cu magneti dsc00633 pe terasa la Ronald

Din pacate, de cateva saptamani Emma a pornit intr-o noua calatorie spre iad. Boala ei a recidivat.

Emma a refuzat sa mai treaca prin sedintele de chimioterapie. Sunt prea dureroase si medicii spun ca de-acum sunt cam inutile. Corpul ei nu mai reactioneaza la acest tip de tratament. Un medic din Budapesta i-a sfatuit pe parinti sa incerce orice. Chiar si un medicament care nu are indicatie pentru copii, pentru acest tip de cancer, ale carui efecte secundare pot insemna chiar si un atac de cord (Sunitidin se cheama). Mama Emmei inca nu i-a administrat acest tratament pentru ca asteapta rezultatele unei biopsii care va stabili daca ganglionii de pe corpul Emmei sunt sau nu cancerosi. Biopsia e programata pentru martea viitoare, iar rezultatele vor veni in 2-3 saptamini… mult timp, daca ne gindim cit de repede poate actiona boala asta.

In timpul asta Emma nu sta linistita acasa, ci inca urmeaza diverse tratamente care sa ajute corpul sa lupte cu celulele canceroase… E un chin si pentru ea si pentru parinti. Mama ei sta tot timpul cu ea, nu o poate lasa singura, deci nu poate merge la serviciu. Tatal Emmei e sofer de tir, dar cind e musai sa fie alaturi de fetele lui, nu prea poate face curse (cum a fost la Budapesta). Nici nu pot sa imi imaginez cit de greu si deznadajduitor poate fi sa treci prin asa ceva citeva zile, dar-mi-te ani…

Daca aveti cumva idei legate de tratament nu ezitati sa scrieti, pot fi de ajutor (voi face cumva sa ajunga la mama Emmei). Daca doriti si puteti sa donati totusi bani, in topicul de pe forumul desprecopii.com aveti, pe pagina 7, conturile pentru Emma. Le reiau si aici:

cont:ABN AMRO-sucursala Timisoara:RO70ABNA3600001000487849 lei sau euro

cont:Banca Transilvania-sucursala Timisoara
-lei:RO56BTRL03601201E14081XX
-euro:RO31BTRL03604201E14081XX

pentru Ciolac Emma Aida

Oricit am incerca sa ne ascundem, nevoia de bani exista, si acum cu atit mai mult. Atita vreme cit Emma inca respira exista speranta, dar speranta de a invinge cancerul e una care costa scump.

Exista o clinica in Siberia, la Novosibiirsk din cite am inteles, in care se trateaza cazuri terminale de cancer la copii si in curand la Galati se va deschide un centru de tratament cu medici siberieni. Pentru ca nu poate sta cu mainile incrucisate sa astepte sfarsitul mama Emmei e hotarata sa mearga la Galati. Prima cura personalizata pe nevoile Emmei va costa in jur de 3000 de euro. Banii nu sunt multi, dar nici putini… Daca dupa ce va efectua aceasta cura nodulii vor continua sa creasca, mama Emmei va incepe sa-i pregateasca fetitei cateva amintiri frumoase. Bagajul pentru dincolo. Si aici putem ajuta si noi. Emma este un copil care nu a avut prea multe cadouri de la viata, Dumnezeu si lume. Boala a tinut-o departe de oameni, izolata, contactul cu alti oameni era interzis de medici.

Ce va cer eu, pentru ca eu nu va pot cere bani… bagajelul inseamna o bucurie, o surpriza, indeplinirea unui vis al unui copil de sapte ani. Ginditi-va, daca aveti copii, ce mare bucurie ati putea oferi copilului vostru miine. Poate fi o calatorie la Disneyland, poate fi o carte, poate fi o baie alaturi de delfinii de la Delfinariul din Constanta… toate ideile astea si sute altele pot fi facute cadou. Nici una dintre ideile de mai sus nu imi apartine, unele apartin Adei, altele mamei Emmei, altele pot sa vina de la voi. Daca Emma va trai, bucuria ei va fi cu atit mai mare, va avea o amintire frumoasa. Daca nu va trai, va fi pentru noi impacarea ca am dat unui copil ocazia sa zimbeasca macar o data.

Si va mai rog ceva: nu porniti vreo clipa de la presupunerea ca Aida sau Emma nu exista, ca acest post si toate cele care s-au scris si se vor mai scrie sunt o modalitate de a stoarce bani de la oameni milosi; nu loviti in mama acestui copil, care sufera deja si fara contributia altora. Nici sugestii de genul “vinde-ti un rinichi” si fa rost de bani nu cred ca sunt necesare. Nici nu vreau sa aud nici acuzatii de genul: vrei sa-ti faci trafic pe seama unui copil bolnav; astora le raspund de pe acum: imi doresc sa am trafic de 15 ori mai mare, daca asta imi garanteaza ca pot sa ajut repede si eficient un copil. Nu e primul pe care vreau sa-l ajut si mi se rupe daca imi aplicati orice eticheta vreti voi pt asta.

Daca nu doriti sa comentati aici, dar aveti totusi ceva de transmis Aidei sau Emmei, puteti sa-i scrieti la aidaciolac@yahoo.com

PS: postul este scris de mine si de Ada, de fapt mai mult de ea, careia ii multumesc pt ajutor.

PPS: In urma unui e-mail al unei mame am modificat titlul postului; Bagajelul de amintiri implica o renuntare, o capitulare, or ideea era tocmai ca nu renuntam nici noi, nici Aida si nici Emma. Mamica are dreptate, titlul nu era bun.

107 thoughts on “Sa nu renunti, Aida! -renamed

  1. Pingback: … « andreanum & co

  2. Pingback: Anonymous

  3. mi-e greu sa ma gandesc la asta. ma simt neputincios si inutil.

    disneyland s-ar putea sa fie o idee buna… de fapt, stiu eu ce isi doreste un copil de 5 anisori? poate ar fi mai bine sa o intrebam pe fetita. daca are careva curaj sa o priveasca in ochi. eu nu am.

  4. mi-e greu sa ma gandesc la asta. ma simt neputincios si inutil.

    disneyland s-ar putea sa fie o idee buna… de fapt, stiu eu ce isi doreste un copil de 5 anisori? poate ar fi mai bine sa o intrebam pe fetita. daca are careva curaj sa o priveasca in ochi. eu nu am.

  5. Am cunoscut o pe Aida pe D.C,era in randul celor care credeam ca a iesit invingatoare din lupta cu cancerul,facea eforturi sa-si ajute semenii care treceau sau inca trec prin acest calvar.Aida este o mama minunata,optimista si luptatoare,desi atat de lovita,este inca suport moral ptru alti loviti de soarta ca si ea.
    Emma este o fetita dulce,care a donat cu entuziasm,din putinele-i jucarii,in campania realizata ptru Teodora.
    Este o fetita care iubeste animalele,care vrea sa mearga la gradinita cu ceilalti copii.
    Haide-ti sa ne privim copiii in ochi si sa vedem ochisorii Emmei..haide-ti sa facem un efort si sa o ajutam.

  6. Am cunoscut o pe Aida pe D.C,era in randul celor care credeam ca a iesit invingatoare din lupta cu cancerul,facea eforturi sa-si ajute semenii care treceau sau inca trec prin acest calvar.Aida este o mama minunata,optimista si luptatoare,desi atat de lovita,este inca suport moral ptru alti loviti de soarta ca si ea.

    Emma este o fetita dulce,care a donat cu entuziasm,din putinele-i jucarii,in campania realizata ptru Teodora.

    Este o fetita care iubeste animalele,care vrea sa mearga la gradinita cu ceilalti copii.

    Haide-ti sa ne privim copiii in ochi si sa vedem ochisorii Emmei..haide-ti sa facem un efort si sa o ajutam.

  7. Emma,fetita din povestea cruda,se pregateste sa mearga la tratamentul medicilor Siberieni,tratament care f probabil o sa-l faca in Galati,unde o sa se deschida o sucursala.
    o alta optiune este delfinoterapia,se cauta clinici in Europa care sa faca astfel de terapii.
    cine poate ajuta cu :informatii,puncte de contact,donatii..NU EZITATI,EMMA ARE NEVOIE DE AJUTOR.

  8. Emma,fetita din povestea cruda,se pregateste sa mearga la tratamentul medicilor Siberieni,tratament care f probabil o sa-l faca in Galati,unde o sa se deschida o sucursala.

    o alta optiune este delfinoterapia,se cauta clinici in Europa care sa faca astfel de terapii.

    cine poate ajuta cu :informatii,puncte de contact,donatii..NU EZITATI,EMMA ARE NEVOIE DE AJUTOR.

  9. asta e ce am gasit pe net despre dolphinotherapy:

    Dolphinotherapy – the research concerning using dolphins for the therapy of children suffering from mental or physical diseases has been started in 70’s by American scientists and neuropsychiatrists from university in Miami.. This method involves children in playing with dolphins, small patients make specific physical exercises. Ultrasounds emitted by dolphins infiltrate human tissues during such play and cause some small but beneficial changes to destroyed cells. Dolphins are interested in everything what is different: like prosthesis, cancers. They emit ultrasounds into those changed body parts regenerating distroyed tissues.
    During that play with dolphins more endorphins are secreted. Endorphins are natural substances produced by pituitary. They lessen a pain, hunger and make breathing easier. They also have the influence on body thermoregulation and secretion of the different hormones. The effect of this therapy is sensational. It has helped over 15 thousand children especially these, suffering from autism. Children who could not say a word, presently speak, ride and respond to real world. Small patients laugh to get to a centre of dolphinotherapy in the age of 7 months-6 year to make the therapy successful. There are only 3 similar centres in the world, in Ukraine and USA. It takes over one year to be admitted to them.

    Diseases treat in dolphinariums:
    – afasia
    – agraphia
    – ataxy
    – autism
    – bilateral paralysis
    – brain fever
    – brain function a his orders
    – brain stroke
    – brain tumor
    – bronchopneumonia
    – children dystonia
    – cleft spine
    – coma
    – concentration his orders
    – depression
    – dyslexia
    – dystonia
    – epilepsy
    – four limb paralysis
    – fragile chromosome X
    – Friedrich’s ataxsy
    – hearing damage
    – Hidden dystonia
    – hipotony
    – hodgkin’s disease
    – hypertrophy of the brain
    – hypotrophy nervi opthalmic
    – juvenile brain feler
    – lack of the corpus Callosum
    – manic depressive insanity
    – meningitis – hypertrophy of the hart ventricle
    – multiorgan failure
    – muscular dystrophy
    – neurofibromatosis
    – osteogenesis imperfecta
    – Parkinson’s disease
    – hydrocephalus
    – physical and mental handicap
    – ring chromosome
    – scleroderma
    – sclerosis tuberose
    – semi paralysis
    – sclerosis multiplex
    – silent damage
    – tuberculosis of the skin
    – static brain damage
    – three limb paralysis
    – trisomy
    – Angelman’s syndrome
    – Wolff’s syndrome
    – Down’s syndrome
    – Drask’s syndrome
    – Kazuki’s syndrome
    – Lennox-Gastaut’s syndrome
    – Noonan’s syndrome
    – Pierre-Robin’s syndrome
    – Rett’s syndrome
    – Tourette’s syndrome
    – Leigh’s syndrome

    Some links (each link belongs to different dolphinarium):

    http://www.oceanpark.com.hk
    http://www.cdtc.an
    http://www.loroparque.com
    http://www.dolfinarium.be
    http://www.marinelandcanada.com
    http://www.marineland.fr
    http://www.dolfinarium.nl
    http://www.dolphinreef.co.il
    http://www.marinepark.jp
    http://www.juru.muziejus.lt
    http://www.zoo-duisburg.de
    http://www.floridakeysbest.com
    http://www.dolphins.org
    http://www.theaterafthesea.com
    http://www.wilddolphinadventures.com
    http://www.dolphinus.com
    http://www.dolphinscove.com
    http://www.dolphinhumantherapy.com
    http://www.islanddolphincave.org
    http://www.sheddent.org
    http://www.connyland.ch
    http://www.delfinariorimini.it

  10. asta e ce am gasit pe net despre dolphinotherapy:

    Dolphinotherapy – the research concerning using dolphins for the therapy of children suffering from mental or physical diseases has been started in 70’s by American scientists and neuropsychiatrists from university in Miami.. This method involves children in playing with dolphins, small patients make specific physical exercises. Ultrasounds emitted by dolphins infiltrate human tissues during such play and cause some small but beneficial changes to destroyed cells. Dolphins are interested in everything what is different: like prosthesis, cancers. They emit ultrasounds into those changed body parts regenerating distroyed tissues.

    During that play with dolphins more endorphins are secreted. Endorphins are natural substances produced by pituitary. They lessen a pain, hunger and make breathing easier. They also have the influence on body thermoregulation and secretion of the different hormones. The effect of this therapy is sensational. It has helped over 15 thousand children especially these, suffering from autism. Children who could not say a word, presently speak, ride and respond to real world. Small patients laugh to get to a centre of dolphinotherapy in the age of 7 months-6 year to make the therapy successful. There are only 3 similar centres in the world, in Ukraine and USA. It takes over one year to be admitted to them.

    Diseases treat in dolphinariums:

    – afasia

    – agraphia

    – ataxy

    – autism

    – bilateral paralysis

    – brain fever

    – brain function a his orders

    – brain stroke

    – brain tumor

    – bronchopneumonia

    – children dystonia

    – cleft spine

    – coma

    – concentration his orders

    – depression

    – dyslexia

    – dystonia

    – epilepsy

    – four limb paralysis

    – fragile chromosome X

    – Friedrich’s ataxsy

    – hearing damage

    – Hidden dystonia

    – hipotony

    – hodgkin’s disease

    – hypertrophy of the brain

    – hypotrophy nervi opthalmic

    – juvenile brain feler

    – lack of the corpus Callosum

    – manic depressive insanity

    – meningitis – hypertrophy of the hart ventricle

    – multiorgan failure

    – muscular dystrophy

    – neurofibromatosis

    – osteogenesis imperfecta

    – Parkinson’s disease

    – hydrocephalus

    – physical and mental handicap

    – ring chromosome

    – scleroderma

    – sclerosis tuberose

    – semi paralysis

    – sclerosis multiplex

    – silent damage

    – tuberculosis of the skin

    – static brain damage

    – three limb paralysis

    – trisomy

    – Angelman’s syndrome

    – Wolff’s syndrome

    – Down’s syndrome

    – Drask’s syndrome

    – Kazuki’s syndrome

    – Lennox-Gastaut’s syndrome

    – Noonan’s syndrome

    – Pierre-Robin’s syndrome

    – Rett’s syndrome

    – Tourette’s syndrome

    – Leigh’s syndrome

    Some links (each link belongs to different dolphinarium):

    http://www.oceanpark.com.hk

    http://www.cdtc.an

    http://www.loroparque.com

    http://www.dolfinarium.be

    http://www.marinelandcanada.com

    http://www.marineland.fr

    http://www.dolfinarium.nl

    http://www.dolphinreef.co.il

    http://www.marinepark.jp

    http://www.juru.muziejus.lt

    http://www.zoo-duisburg.de

    http://www.floridakeysbest.com

    http://www.dolphins.org

    http://www.theaterafthesea.com

    http://www.wilddolphinadventures.com

    http://www.dolphinus.com

    http://www.dolphinscove.com

    http://www.dolphinhumantherapy.com

    http://www.islanddolphincave.org

    http://www.sheddent.org

    http://www.connyland.ch

    http://www.delfinariorimini.it

  11. The first Polish rehabilitation center using dolphin therapy is planned in Tarnowskie Gory in Upper Silesia. According to the Upper Silesia Center organizers, people suffering from cancer, mental and neurological diseases as well as pregnant women will be treated there. Dolphinotherapy has been recommended by doctors as an auxiliary therapy for 80 different diseases and disorders.

    http://www.delfinoterapia.cuprum.pl/english/

    Dolphinotherapy is recommended by doctor as a perfect auxiliary therapy. In dolphinariums people suffering from 80 different diseases: especially oncology, neurological and mental diseases are treat. The nearest center like his in Kozacza Buchta in Ukraine. In our country dolphinotherapy is legal method of rehabilitation.

    http://www.delfinoterapia.cuprum.pl/english/disease/

    n-am inteles cind se deschide, insa.

  12. The first Polish rehabilitation center using dolphin therapy is planned in Tarnowskie Gory in Upper Silesia. According to the Upper Silesia Center organizers, people suffering from cancer, mental and neurological diseases as well as pregnant women will be treated there. Dolphinotherapy has been recommended by doctors as an auxiliary therapy for 80 different diseases and disorders.

    http://www.delfinoterapia.cuprum.pl/english/

    Dolphinotherapy is recommended by doctor as a perfect auxiliary therapy. In dolphinariums people suffering from 80 different diseases: especially oncology, neurological and mental diseases are treat. The nearest center like his in Kozacza Buchta in Ukraine. In our country dolphinotherapy is legal method of rehabilitation.

    http://www.delfinoterapia.cuprum.pl/english/disease/

    n-am inteles cind se deschide, insa.

  13. A pet for special people

    In some cases the problems caused by having a person who suffers from autism, emotional fragility, Down syndrome, etc, or any disease such as cancer or Alzheimer’s, can be solved with the company of a dog. Animals don’t discriminate people because of their functionality, and love everyone in their family the same. They play an important part in the development of these people. It is fundamental to have the dog perfectly educated, and it is convenient to ask a professional to give us a piece of advice on what breed is convenient. We have to be generous with animals, especially the ones that are as noble as a dog, always caring and willing to put people in a good mood.

  14. A pet for special people

    In some cases the problems caused by having a person who suffers from autism, emotional fragility, Down syndrome, etc, or any disease such as cancer or Alzheimer’s, can be solved with the company of a dog. Animals don’t discriminate people because of their functionality, and love everyone in their family the same. They play an important part in the development of these people. It is fundamental to have the dog perfectly educated, and it is convenient to ask a professional to give us a piece of advice on what breed is convenient. We have to be generous with animals, especially the ones that are as noble as a dog, always caring and willing to put people in a good mood.

  15. sper ca va fi bine…
    din nefericire, nu pot ajuta decat cu ceva bani, sper sa ajunga cat mai repede in cont. si sa-i ajute fetitei…

  16. sper ca va fi bine…

    din nefericire, nu pot ajuta decat cu ceva bani, sper sa ajunga cat mai repede in cont. si sa-i ajute fetitei…

  17. update: de pe forumul DC (aka DespreCopii) aflam:

    “Emma este pe lista de asteptare ptru delfinoterapie in DIVERLAND INSULA MARGARITA VENEZUELA.

    pretul ptru tratament este de 4000$ aici trebuiesc adaugate transport,cazare ,masa.

    telefonul este 02952625545”

    a fost inscrisa de principe.

    In consecinta, pentru ca prioritatea este ca Emma sa traiasca, nu sa-i facem bagajelul de amintiri, haideti sa facem cu totii cite un mic efort si sa ajutam financiar parintii sa isi salveze copilul.
    Cu cit ne stringem mai multi, cu atit efortul financiar al fiecaruia va fi mai mic. Spuneti, va rog, prietenilor si cunostintelor despre Emma si haideti sa incercam sa o salvam.
    va multumesc,
    Andreea

  18. update: de pe forumul DC (aka DespreCopii) aflam:

    “Emma este pe lista de asteptare ptru delfinoterapie in DIVERLAND INSULA MARGARITA VENEZUELA.

    pretul ptru tratament este de 4000$ aici trebuiesc adaugate transport,cazare ,masa.

    telefonul este 02952625545”

    a fost inscrisa de principe.

    In consecinta, pentru ca prioritatea este ca Emma sa traiasca, nu sa-i facem bagajelul de amintiri, haideti sa facem cu totii cite un mic efort si sa ajutam financiar parintii sa isi salveze copilul.

    Cu cit ne stringem mai multi, cu atit efortul financiar al fiecaruia va fi mai mic. Spuneti, va rog, prietenilor si cunostintelor despre Emma si haideti sa incercam sa o salvam.

    va multumesc,

    Andreea

  19. Din ce e scris mai sus, dpdv medical situatia este greu de rezolvat. Ce pot sa va sfatuiesc, pentru ca am avut in familie aceeasi problema, este sa cautati cu mare speranta ajutorul lui Dumnezeu prin Sfintii tamaduitori de cancer. Nu abandonati cautarea solutiilor medicale, dar ajutorul lui Dumnezeu ii poate reda viata. Sfantul Nectarie Taumaturgul este vindecator de cancer. Vedeti aici cate ceva despre vita si minunile sfantului http://www.crestinortodox.ro/vietile_sfintilor_Sfantul_Ierarh_Nectarie_de_Eghina_Episcopul_Pentapolei_canonizat_in_anul_1961-122-4398.html .Ceea ce vedeti descris acolo este adevarat, pot sa va spun ca am fost acolo, la manastirea din Grecia, chiar la mormantul sfantului. Nu stiu din ce oras sunteti, dar va sfatuiesc sa mergeti la un preot sau pe la manastiri unde puteti gasi indrumare. Familia ar trebui sa citeasca zilnic ( daca se poate chiar in prezenta bolnavului) rugaciunile incepatoare ( din orice carte de rugaciuni ) si apoi Acatistul Sfantului Nectarie http://saraca.orthodoxphotos.com/acatiste/acatistul_SF_NECTARIE.htm . Nu va pierdeti speranta. Dumnezeu sa va ajute!

  20. Din ce e scris mai sus, dpdv medical situatia este greu de rezolvat. Ce pot sa va sfatuiesc, pentru ca am avut in familie aceeasi problema, este sa cautati cu mare speranta ajutorul lui Dumnezeu prin Sfintii tamaduitori de cancer. Nu abandonati cautarea solutiilor medicale, dar ajutorul lui Dumnezeu ii poate reda viata. Sfantul Nectarie Taumaturgul este vindecator de cancer. Vedeti aici cate ceva despre vita si minunile sfantului http://www.crestinortodox.ro/vietile_sfintilor_Sfantul_Ierarh_Nectarie_de_Eghina_Episcopul_Pentapolei_canonizat_in_anul_1961-122-4398.html .Ceea ce vedeti descris acolo este adevarat, pot sa va spun ca am fost acolo, la manastirea din Grecia, chiar la mormantul sfantului. Nu stiu din ce oras sunteti, dar va sfatuiesc sa mergeti la un preot sau pe la manastiri unde puteti gasi indrumare. Familia ar trebui sa citeasca zilnic ( daca se poate chiar in prezenta bolnavului) rugaciunile incepatoare ( din orice carte de rugaciuni ) si apoi Acatistul Sfantului Nectarie http://saraca.orthodoxphotos.com/acatiste/acatistul_SF_NECTARIE.htm . Nu va pierdeti speranta. Dumnezeu sa va ajute!

  21. da, oana, dar iti dai seama ce bucurosi am putea fi daca Emma s-ar face bine? Sentimentul ca ai miscat un deget si s-a recladit lumea e unic, si le doresc tuturor sa-l aiba macar o data 🙂

  22. da, oana, dar iti dai seama ce bucurosi am putea fi daca Emma s-ar face bine? Sentimentul ca ai miscat un deget si s-a recladit lumea e unic, si le doresc tuturor sa-l aiba macar o data 🙂

  23. Astazi este ziua internationala a bolnavilor,
    sa spunem o rugaciune si sa aprindem o lumanre ptru sanatatea lor.

    Despre sf Nectarie …in localitatea de unde sunt parintii mei se ridica o biserica “sf Nectarie”..deja se oficiaza slujbe in noul lacas.
    parintii mei vor face o slujba ptru vindecarea Emmei, si ea v-a fi intotdeauna in actistele si rugaciunile lor si a preotilor minunati de acolo.

    Dumnezeu sa o ocroteasca!

  24. Astazi este ziua internationala a bolnavilor,

    sa spunem o rugaciune si sa aprindem o lumanre ptru sanatatea lor.

    Despre sf Nectarie …in localitatea de unde sunt parintii mei se ridica o biserica “sf Nectarie”..deja se oficiaza slujbe in noul lacas.

    parintii mei vor face o slujba ptru vindecarea Emmei, si ea v-a fi intotdeauna in actistele si rugaciunile lor si a preotilor minunati de acolo.

    Dumnezeu sa o ocroteasca!

  25. Aida, ma rog pentru tine sa iti dea Dumnezeu putere sa faci tot ce poti pentru Emma si ma rog pentru Emma sa se faca bine !! Voi depune si eu niste banuti in cont. Multa, multa sanatate si curaj !!
    Dumnezeu sa fie cu voi !!

  26. Aida, ma rog pentru tine sa iti dea Dumnezeu putere sa faci tot ce poti pentru Emma si ma rog pentru Emma sa se faca bine !! Voi depune si eu niste banuti in cont. Multa, multa sanatate si curaj !!

    Dumnezeu sa fie cu voi !!

  27. Am preluat apelul. Si daca pot ajuta in orice alt fel, dati-mi de stire. Am depus si eu niste banuti. Ma infurie gandul ca doar atat pot face…

  28. Da, putem trimite adresa blogului la lista noastra de cunoscuti.

    Emma astazi a plecat spre Ungaria, i se va extrage ganglionul din regiunea inghinala… urmeaza biopsia si in minim 2 saptamani se va cunoaste rezultatul biopsiei.

    Este programata ptru DELFINOTERAPIE la inceputul lunii martie…daca poate ajunge.

  29. Da, putem trimite adresa blogului la lista noastra de cunoscuti.

    Emma astazi a plecat spre Ungaria, i se va extrage ganglionul din regiunea inghinala… urmeaza biopsia si in minim 2 saptamani se va cunoaste rezultatul biopsiei.

    Este programata ptru DELFINOTERAPIE la inceputul lunii martie…daca poate ajunge.

  30. ce bine ar fi sa poata ajunge la delfinoterapie… pe linga faptul ca e vorba de delfini care sunt extrem de pozitivi si copiii ii iubesc instinctiv, se pare ca ei chiar pot ajuta.
    Inteleg de la principesa ca e vorba despre 4000 de euro cura cu delfini, care s-ar adauga la cei 3000 de euro de care Emma are nevoie pt sedinta de la Galati, care se adauga celor cine-stie-citi euro pt biopsia de la Miskolc.
    Deci scopul ar fi sa se stringa minim 10.000 de euro pt viitorul imediat apropiat. Ne trebuie si ceva sponsori seriosi. Eu as zice sa ne organizam si sa compunem impreuna un mail catre firmele mari de medicamente si catre sponsorii ligii romane de cancer (http://www.romaniancancerleague.org/ro/sponsors-partners.php ) Asta pt inceput. Dupa care mai vedem. Ce ziceti?

  31. ce bine ar fi sa poata ajunge la delfinoterapie… pe linga faptul ca e vorba de delfini care sunt extrem de pozitivi si copiii ii iubesc instinctiv, se pare ca ei chiar pot ajuta.

    Inteleg de la principesa ca e vorba despre 4000 de euro cura cu delfini, care s-ar adauga la cei 3000 de euro de care Emma are nevoie pt sedinta de la Galati, care se adauga celor cine-stie-citi euro pt biopsia de la Miskolc.

    Deci scopul ar fi sa se stringa minim 10.000 de euro pt viitorul imediat apropiat. Ne trebuie si ceva sponsori seriosi. Eu as zice sa ne organizam si sa compunem impreuna un mail catre firmele mari de medicamente si catre sponsorii ligii romane de cancer (http://www.romaniancancerleague.org/ro/sponsors-partners.php ) Asta pt inceput. Dupa care mai vedem. Ce ziceti?

  32. Andreanum

    Nu stiam ca exista o asa liga in ro.ma bucur,si te sprijin in contactarea lor ptru a o ajuta pe Emma.

  33. Andreanum

    Nu stiam ca exista o asa liga in ro.ma bucur,si te sprijin in contactarea lor ptru a o ajuta pe Emma.

  34. Update de pe dc.com:
    pentru cei care locuiesc in afara tarii si vor sa doneze exista si un cont de paypal: Ovidiu_m_b@yahoo.com

    banii vor ajunge la Aida si la Emma, care momentan sunt in Ungaria pt biopsie. Operatia va avea loc miine (joi).

  35. Update de pe dc.com:

    pentru cei care locuiesc in afara tarii si vor sa doneze exista si un cont de paypal: Ovidiu_m_b@yahoo.com

    banii vor ajunge la Aida si la Emma, care momentan sunt in Ungaria pt biopsie. Operatia va avea loc miine (joi).

  36. Nimic nu ma ingrozeste mai tare dacat un copil bolnav, mai ales de o boala atat de cumplita,nici nu am cuvinte …ii doaresc din tot sufletul sa se faca bine ,mi se pare buna ideea cu solicitarea ajutorului la liga,pe langa toate tratamentele medicale cred ca speranta e tot la Dumnezeu,am sa ma rog pt ea si am sa donez ceva banuti cum spunea cineva.Emma te imbratisez in gand si sa te faci bine micuta curajoasa.

  37. Nimic nu ma ingrozeste mai tare dacat un copil bolnav, mai ales de o boala atat de cumplita,nici nu am cuvinte …ii doaresc din tot sufletul sa se faca bine ,mi se pare buna ideea cu solicitarea ajutorului la liga,pe langa toate tratamentele medicale cred ca speranta e tot la Dumnezeu,am sa ma rog pt ea si am sa donez ceva banuti cum spunea cineva.Emma te imbratisez in gand si sa te faci bine micuta curajoasa.

  38. Efectiv nu pot decat sa va multumesc pentru ca sunteti dovada vie a faptului ca exista comunitate, exista bunatate, speranta si dragoste inca in lumea aceasta!
    E dovada vie ca oricare din noi daca sufera sunt prieteni adevarati (chiar daca ne cunosc doar de pe net sau din povestile altora), care ne ajuta neconditionat!

    Doamne-ajuta! Trimit la randul meu vestile mai departe si sper sa se adune cat mai multi oameni sa ofere sub o forma sau alta o mana de ajutor familiei.

  39. Efectiv nu pot decat sa va multumesc pentru ca sunteti dovada vie a faptului ca exista comunitate, exista bunatate, speranta si dragoste inca in lumea aceasta!

    E dovada vie ca oricare din noi daca sufera sunt prieteni adevarati (chiar daca ne cunosc doar de pe net sau din povestile altora), care ne ajuta neconditionat!

    Doamne-ajuta! Trimit la randul meu vestile mai departe si sper sa se adune cat mai multi oameni sa ofere sub o forma sau alta o mana de ajutor familiei.

  40. Pingback: Via Andreanum « WarSong

  41. Pingback: Anonymous

  42. Astazi va fi operata Emma pentru extragerea ganglionului (daca am inteles bine).
    Mai pe dupa amiaza o sa finalizez scrisoarea de care ziceam (am primit pe mail informatii de la mamicile de pe DC si le compilez cu ce am gasit scris de Aida). Cum mai aflu cite ceva o sa va anunt.
    Intre timp, sa ii tinem pumnii Emmei si sa ne rugam pentru ea.

  43. Astazi va fi operata Emma pentru extragerea ganglionului (daca am inteles bine).

    Mai pe dupa amiaza o sa finalizez scrisoarea de care ziceam (am primit pe mail informatii de la mamicile de pe DC si le compilez cu ce am gasit scris de Aida). Cum mai aflu cite ceva o sa va anunt.

    Intre timp, sa ii tinem pumnii Emmei si sa ne rugam pentru ea.

  44. Emma a iesit cu bine din operatie…MULTUMIM LUI dumnezeu..astepatam rezulatele biopsiei.
    Astazi se intorc acasa la Timisoara.

  45. Emma a iesit cu bine din operatie…MULTUMIM LUI dumnezeu..astepatam rezulatele biopsiei.

    Astazi se intorc acasa la Timisoara.

  46. Medicul de la Novosibirsk a spus ca au trata cazuri mult mai grave ca ale Emmei,asta a spus-o dupa ce i-a vazut ultimele diagnostice.

  47. Medicul de la Novosibirsk a spus ca au trata cazuri mult mai grave ca ale Emmei,asta a spus-o dupa ce i-a vazut ultimele diagnostice.

  48. Pingback: Ajutati-o pe Ema « Camelia Csiki - Jurnal de jurnalist

  49. Pingback: Anonymous

  50. … si parca nu era de ajuns , cand sa plecam azi la Galati ca sa incepem schema de tratament a celor de la Novosibirsk , Emma a facut febra aseara si toata noaptea si azi 😦 . Iar amanam plecarea , ca si cum ceasul nu ar ticai. Cateodata ma intreb cu cine lupt. Hm!
    Va multumesc foarte mult pentru bunatate si ajutor si va doresc tot binele din lume!

  51. … si parca nu era de ajuns , cand sa plecam azi la Galati ca sa incepem schema de tratament a celor de la Novosibirsk , Emma a facut febra aseara si toata noaptea si azi 😦 . Iar amanam plecarea , ca si cum ceasul nu ar ticai. Cateodata ma intreb cu cine lupt. Hm!

    Va multumesc foarte mult pentru bunatate si ajutor si va doresc tot binele din lume!

  52. Ei Aida,lasa ca o sa treaca si raceala ,si o sa merge-ti si la GALATI si la delfinoterapie.
    sanatate matei si tie deasemenea.

  53. Ei Aida,lasa ca o sa treaca si raceala ,si o sa merge-ti si la GALATI si la delfinoterapie.

    sanatate matei si tie deasemenea.

  54. EMMA este la Galati ,a inceput tratamentul,are pofta de manacare,Aida era tare multumita ca a luat 700 de g in greutate de luni pana joi.

    matuca mic te iubim mult si te asteptam sa vi sanatoasa acasa.

  55. EMMA este la Galati ,a inceput tratamentul,are pofta de manacare,Aida era tare multumita ca a luat 700 de g in greutate de luni pana joi.

    matuca mic te iubim mult si te asteptam sa vi sanatoasa acasa.

  56. Jocul care ucide cancerul

    Dupa lansarea jocului 3D pe computer care combate cancerul, medicii au ramas surprinsi de eficienta acestuia. Cateva zeci de copii bolnavi de cancer au reusit sa invinga boala, impuscand celulele cancerigene din organism si activand capacitatile naturale ale organismului de a anihila boala.

    Jocul pentru computer “Re-Mission” , acum disponibil gratuit si pe Internet, la adresa cancergame.org, a reusit sa faca furori in lumea stiintifica internationala dupa ce cateva zeci de copii care au urmat tratamentul prin joc s-au vindecat miraculos de cancer.

    Realizat de Yuko Oda si Dave Kristula, jocul ii pune pe bolnavi in postura unui mic nanobot, numit Roxxi, care intra in organism si incepe sa distruga toate celulele bolnave. Fiecare din cele 20 de misiuni il pozitioneaza pe jucator in corpuri diferite, infectate cu forme diferite de cancer. Conceput ca un joc de actiune, “Re-Mission” le pune la dispozitie jucatorilor un arsenal complet de arme precum Chimio Blasterul, Racheta Antibionica si Pusca Radioactiva, cu ajutorul carora pot fi curatate organele atacate de celulele distrugatoare. “Este foarte important faptul ca pacientii constientizeaza prin joc procesul de vindecare.

    Acest lucru asumat mental poate avea rezultate incredibile in lupta cu boala. De cele mai multe ori, organismul este slabit in perioada tratamentului din cauza descurajarii, iar “Re-Mission” nu permite tocmai acest lucru sa se intample”, a declarat unul din creatorii jocului.

    Tratamentul prin joc nu presupune renuntarea la citostatice sau la medicatia prescrisa, ci vine ca o completare la acestea. Rolul jocului este tocmai acela de a completa terapia cu o stare psihica propice vindecarii, cu atat mai mult cu cat pacientii intra in contact “direct” cu tratamentul, “imprietenindu- se” cu celulele dendridice, celulele de tip T si plateletele, esentiale in lupta contra cancerului.

  57. Jocul care ucide cancerul

    Dupa lansarea jocului 3D pe computer care combate cancerul, medicii au ramas surprinsi de eficienta acestuia. Cateva zeci de copii bolnavi de cancer au reusit sa invinga boala, impuscand celulele cancerigene din organism si activand capacitatile naturale ale organismului de a anihila boala.

    Jocul pentru computer “Re-Mission” , acum disponibil gratuit si pe Internet, la adresa cancergame.org, a reusit sa faca furori in lumea stiintifica internationala dupa ce cateva zeci de copii care au urmat tratamentul prin joc s-au vindecat miraculos de cancer.

    Realizat de Yuko Oda si Dave Kristula, jocul ii pune pe bolnavi in postura unui mic nanobot, numit Roxxi, care intra in organism si incepe sa distruga toate celulele bolnave. Fiecare din cele 20 de misiuni il pozitioneaza pe jucator in corpuri diferite, infectate cu forme diferite de cancer. Conceput ca un joc de actiune, “Re-Mission” le pune la dispozitie jucatorilor un arsenal complet de arme precum Chimio Blasterul, Racheta Antibionica si Pusca Radioactiva, cu ajutorul carora pot fi curatate organele atacate de celulele distrugatoare. “Este foarte important faptul ca pacientii constientizeaza prin joc procesul de vindecare.

    Acest lucru asumat mental poate avea rezultate incredibile in lupta cu boala. De cele mai multe ori, organismul este slabit in perioada tratamentului din cauza descurajarii, iar “Re-Mission” nu permite tocmai acest lucru sa se intample”, a declarat unul din creatorii jocului.

    Tratamentul prin joc nu presupune renuntarea la citostatice sau la medicatia prescrisa, ci vine ca o completare la acestea. Rolul jocului este tocmai acela de a completa terapia cu o stare psihica propice vindecarii, cu atat mai mult cu cat pacientii intra in contact “direct” cu tratamentul, “imprietenindu- se” cu celulele dendridice, celulele de tip T si plateletele, esentiale in lupta contra cancerului.

  58. Nu dati , va rog , un nume sau numarul de telefon al clinicii de la Galati?
    Merci mult

  59. Nu dati , va rog , un nume sau numarul de telefon al clinicii de la Galati?

    Merci mult

  60. am vazut la emisiunea Din Dragoste de saptamina asta, marti 11 martie (e pe saitul Antenei1) povestea unei mame care si-a tratat fata la un centru naturist din Bulgaria, tot asa cind nu mai suporta chemioterapia. O arata acum complet refacuta si revenita la o viata normala. Nu stiu mai multe dar poate aflati de la cei de la emisiune, stiu ca pe DC sunt persoane care lucreaza acolo.

  61. am vazut la emisiunea Din Dragoste de saptamina asta, marti 11 martie (e pe saitul Antenei1) povestea unei mame care si-a tratat fata la un centru naturist din Bulgaria, tot asa cind nu mai suporta chemioterapia. O arata acum complet refacuta si revenita la o viata normala. Nu stiu mai multe dar poate aflati de la cei de la emisiune, stiu ca pe DC sunt persoane care lucreaza acolo.

  62. O mare inima se roaga pentru ca voi sa primiti putere-este inima mamelor care au incercat durerea.Sa nu uitam ca bucuriile mici ale copiilor sunt cele care genereaza puterea lor de a se agata de viata si de a invinge. Va iubesc!

  63. Emma s-a intors de la Galati,medicii de acolo au mari sperante.
    se pare ca procentul persoanelor tratate de ei(cazuri fra sanse in medicina traditionala) este de cam 60%.

    Astazi au fost la control in Ungaria..asteptam ca Aida sa ne spuna concret ce a vorbit cu medicul…din cate am inteles tumorile nu au mai crescut,dar au aparut iar ganglioni inghinal,unde a fost operata.
    asteptam sa vorbeasca si la Galati…sa vedem ce spun si acolo.

  64. Pingback: Sustin Mecenat - » Copiii au nevoie de tine

  65. Dragilor , situatia nu este deloc roz.
    Emma este in continuare plina de viata si parca vrea sa traiasca din plin fiecare minutel.
    Tratamentul de la Galati nu a mers. Dupa cura de acolo am fost la Constanta (la mama) si am fost in fiecare zi la Mark delfinul ( nu a putut sa puna nici macar mana pe el).
    La 2 saptamani de la cura de la Galati , cand am facut evaluarea , au realizat ca tratamentul nu merge si ne-au zis sa nu mai mergem la ei :((

    … transmit pe bucati pt ca se intrerupe netul de multe ori …

  66. Vazand asa , am inceput sa facem tratamentul acela naturist de la Bucuresti ( http://www.anticancer.ro ) si ei spunea ca va fi bine … dar nu a fost asa. Tratament extrem de scump si fara rezultat … tumorile au continuat sa creasca :((

    Pt ca nu mai aveam nici o iesire am plecat la Disneyland , am zis sa facem si asta … 3 zile de distractie si voie buna + o zi la Asterix park … la intoarcere ne-am oprit in Germania la niste prieteni care ne-au dus la o Oaza (stranduri cu topogane …) unde Emma s-a distrat grozav

  67. … desi a fost absolut superb piciorul drept a continuat sa se umfle si sa se invineteasca (inca lua tratamentul de la Bucuresti) … asa ca ne-am intors acasa demoralizati si suparati. Am fost la spital si ne-au spus ca tumorile fac undeva staza si de aia se sparg vasele de sange si se invineteste si exista riscul de cangrenare :((((((/
    Ce sa va spun , absolut cumplit … asa ca am acceptat chimio.
    Nu va pot explica ce reactie a avut , desi curele astea nu mai sunt sa stea legata la perfuzie zile in sir

  68. In prima faza nu am reusit sa ii facem decat o zi de chimio pt ca a doua zi a facut febra si afte , asa ca ne-am oprit. Cu toate astea piciorul a inceput sa se desumfle si sa revina la normal.
    Asa ca de atunci si pana acum am mai facut 2 cure , dar din pacate nu merge. Tumorile sunt acolo si se maresc incet incet.

  69. Am incercat fel si fel de contacte:
    -la Belgrad ne-au refuzat …
    -St. Jude , Mayo Clinik , si clinica din Kentuky onco-ped … ne-au refuzat si ne-au recomandat tratamentul asta care de fapt nu merge :(((
    -am fost acum 2 saptamani cu ea la Viena la St. Anna si Prater Park. Cei de la spital ne-au refuzat si au zis sa continuam tot asa :((

    Dar Emma continua sa traiasca si sa spere ca va fi bine.
    De fapt ea e bine , dar noi o tot ducem la spital

    Ieri am fost la RMN. Partea buna este ca boala nu s-a extins … partea proasta este ca se maresc :((((

  70. In momentul asta am strans toate blocurile de parafina , lamele de la punctii + cd de la rmn-uri , pet-uri care le aveam , filme , mai trebuie sa copiez cd de ieri si le trimit la St Anna pt ca ei vor sa analizeze tot.

    … cine stie ce va fi , sau ce vor spune , dar macar pot sa spun ca am incercat si nu ne-au refuzat , au trimis scrisoare la clinica din Timisoara … poate ca au ceva idei.

  71. Pt voi dragilor , va doresc sanatate si tot binele din lume. Va multumim din suflet ca ne sunteti aproape si ne sustineti.
    Acum trebuie sa fug , ca Emma tot trage de mine :))))))) , o iubesc atat de mult.

  72. Ah! Inca ceva. Pentru cei care preiau povestea noastra , eu zic ca este mai corect sa ia legatura cu mine mai intai decat sa preia povestea pur si simplu. Pt ca situatia se poate schimba de la luna la luna.
    Nu o spun cu rautate , va rog sa ma intelegeti.
    Pana acum singura care a facut asta este Andreea.

    Va pup inca o data … si acum chiar trebuie sa fug :)))

  73. In lumea aceasta mare exista multa suferinta; cu deosebita durere am citit azi despre micuta Emma, scump copil atacat nedrept de cel nemilos care a intinat frumoasa lume creata de Dumnzeu, cu rautatea si ambitia lui mortale.
    Ne simtim neajutorati in fata atator vesti uluitoare si chiar suntem.

    Organismul copilului inca supravietuieste. Ma gandesc totusi ca nu e totul pierdut. Puterea Creatorului e nemarginita. El l-a invins pe Diavol prin Isus Hristos la cruce. Sa ne adresam cu toata increderea marelui vindecator de suflete si trup: “Tatal nostru Ceresc, ne doare tare, tare de tot ca acesti micuti pe care Tu ni i-ai dat, sunt loviti in nevinovatia lor de dusmanul sufletelor. Te rugam fierbinte, prin numele Fiului Tau Isus – si credem cu tot ce avem si suntem ca nu ne vei lasa fara raspuns- daca este voia Ta, sa vindeci boala micutei nostre Emma. Stim ca sangele Domnului Hristos e totul si venim cu aceasta mare rugaminte: ai mila de copil, repune-l pe picioare cu putere, tine vrajmasul departe de ea si familia ei. Te rugam ca ingerii buni sa tabarasca in jurul lor si sa nu mai permiti nicio clipa ca boala sa se extinda sau ganglionii sa creasca. Bucura acest sufletel mic, lumineaza cu bucurie ochisorii acestia tristi. Stim ca poti, stim ca vrei pentru ca iubirea ta penru Emma e cea care i-a dat viata pana in prezent. Te-am rugat toate acestea prin Numele Domnului Isus, Mantuitorul nostru in care ne punem toata increderea! Ne predam Tie si iti predam intreaga familie a copilasului bolnav, convinsi fiind ca voia Ta va fi cea care va actiona in continuare in acest caz. Te slavim si Iti multumim ca ne asculti rugaciunile izvorate din adancul sufletelor noastre!
    Amin.

  74. Aida draga, multa putere si credinta in Dumnezeu iti doresc sa ai! Mi-e greu sa scriu… plang si ma rog pt micuta ta. Care mai este starea ei? Voi trimite si eu niste banuti.

  75. eu am auzit de tratamentul cu venin de scorpion pt toate tipurile de cancer cred, dar si alte boli: hipo-, hipertiroidism, epilepsie, hepatite A, B, C, leucemii, limfoame, chisturi, etc . s-au facut studii in cuba si este brevetat. mai multe informatii puteti afla pe mailul domycmv_euromed@yahoo.com

  76. Pingback: georgedusu » Blog Archive » trebuie sa ajutam

  77. imi pare asa de rau citesc asta dupa doi ani si ceva … sper ca e bine sincer … scriu in caz ca se mai poate face ceva sper … am auzit de o dieta cruda am citit pe siteul http://www.ligiapop.ro peste tot in lume sunt oameni vindecati total prin aceasta dieta, se poate urma de acasa … imi pare rau ca am citit atat de tarziu … scrieti pe siteul de mai sus
    doamna Ligia stie mult mai multe

  78. stiu,o clinicain turcia f. buna duce-ti fata acolo se numeste Anadolu Gebze e facuta de americani alte informatii ma sunati 0723850460 sunt din constanta doamna Rodiana

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.