iti tinem pumnii, Iarina

Iarina Teodora Dumitras

Ea este Iarina, fetita de care vorbeam aici. Mai are fix 12 min. pina decoleaza de pe Otopeni spre Istanbul, si de acolo spre Batumi, Georgia.

Trebuie sa le multumesc tuturor celor care s-au implicat in campania de stringere a banilor pentru acest copil. Am strins fix 4905 roni intr-o singura zi, de la 15 persoane. Nu e mult, dar pentru un biet copil crescut de bunici e un dar enorm, pe care l-a primit atit de demna, de cu capul sus si “barbata” incit mai aveam putin si-mi dadeau mie lacrimile, ca si bunicii ei. Vazind-o, nu regret o clipa ca ne-am mobilizat si am reusit ceva pentru ea. Merita, cu siguranta, mult mai mult. Si vom face asta. Bunica s-a imprumutat de 1300 de euro ca sa aiba de mincare si umblat prin Batumi, asa ca banii dati de noi au venit foarte bine. O sa mai stringem, desigur, sa vedem la intoarcere (mi-au promis ca tinem legatura) cum facem cu contul.

Am facut o pauza pentru ca am primit un mail de la matusa fetitei, care sta in Iasi, cu niste precizari privind parintii fetitei (mai precis mama ei), care traieste si munceste la Iasi. O sa va scriu si despre asta, dar nu e important acum. Deci Iarina are mama si matusa la Iasi si bunicii si un unchi la Botosani, nu e asa singura pe lume cum credeam. Cu atit mai bine pt ea.

Asadar, stiti din update-urile de aznoapte ca am primit un telefon de la o anume doamna Rosu. S-a elucidat misterul: doamna cu pricina exista, are legatura cu federatia (sau asociatia) de sah din Botosani si era ingrijorata ca cele 3, cu micutsa in frunte, s-ar putea intilni cu niste nenorociti care cine stie ce sa le faca. Inclin sa-i dau dreptate, acum ca a trecut, dar mi se parea nedrept pina la cer si ianpoi ca cineva sa ne banuiasca, fara sa ne cunoasca, de rea credinta. Cert este ca doamna Rosu a vorbit cu doamna profesoara si le-a atras atentia sa nu aiba incredere in oricine le ofera bani, cu argumentul (imbatabil pt oamenii simpli: daca noi in Botosani de la nu stiu cite firme mari am cerut si abia am strins 10 milioane, cu milogeala si calcat pe inima atitea luni, cum sa stringa ei intr-o zi de patru ori mai mult?).

Doaman Diaconu, profesoara Iarinei, nu ne-a raspuns la telefon de la 4 si pina la 6:06. In acest timp, eu cu oaie si cu liviu am cautat pe net (de fapt oaie avea telefon cu acces la net, ca e mai smecher), sa cautam unde ar putea sa ajunga, in Bucuresti, autocarele de Botosani. Intre timp mai intrebam si taximetristi si obisnuiti ai garii care, fiecare, normal, avea un alt raspuns: aici, peste drum, pe grivitei, la golescu, la diego, in pizda masii! Le-am luat pe toate la rind, am trecut o data, de doua ori, in sens invers si iarasi ne postam in fata garii. Intre timp sunam si trimiteam smsuri la doamna profesoara. Am sunat si de pe nr  lui oaie, cu gindul ca poate nu voia sa-mi raspunda mie. Acelasi raspuns: casuta vocala.

Intre timp, ieseam din masina sa fumam si sa admiram tineretul care juca fotbal sau priza din punga in parcul de la Min. Trasporturilor.

Pe la un 5 si jumatate, a sunat oaie la serviciu la el, unde se gasea un om cu internet, sa caute la noi pe blog sa gaseasca nr de acasa al dnei profesoare. L-a gasit, am sunat: nici un raspuns. Am mai dat o tura de autogari. Apoi am mers si la autogara din Natiunile Unite, pre numele sau Diego (double t, vizavi de tribunalul mare, pe splai). Unde un nene care matura ne-a spus ca a fost mai devreme un autocar de botosani, dar era cam ciufut omul dimineata si n-a vrut sa ne spuna mai multe.

Ne-am dezumflat de tot. Eu injuram, baietii, mai decenti, taceau. Mi se parea ca e o consipratie impotriva noastra, ca nimic nu are cum sa mearga bine in tara asta. Am mai incercat inca o data la doamna profesoara si… a raspuns!
Erau deja in Otopeni, dadusera cite 10 roni de persoana soferului sa duca pasagerii (vreo 20) direct la Otopeni, pt ca avusese intirziere de peste o ora. Asa ca, dupa o consultare aproape din priviri cu baietii, am pornit spre aeroport.

Am ajuns pe la un 6 jumate si ne-am intilnit cu fetita, bunica si profesoara. Nu va mai zic de emotii, ca v-am mai zis. Doaman profesoara ne-a spus ca nu a avut semnal la telefon, si ca a vazut la un moment dat ca a primit sms-uri, dar asta se petrecea cind coborau din autocar, si n-a avut vreme sa citeasca ce scria in ele. oricum ar fi, bine ca ne-am intilnit.

Baietii au fost siguri ca ultimul sms al meu, in care o rugam pe profesoara sa raspunda la telefon pt ca noi nu am pus la suflet ce ne-a zis dna Rosu, nu vrem sa facem rau ci sa ajutam un copil.

Banii au ajuns din mina mea direct la fetita si la ea au ramas. Am lasat si plicurile originale in care au ajuns la mine banii, desi mototolite unele si scrise altele. Profesoara a primit o lista cu numele complet al tuturor contributorilor si cu contributia fiecaruia, cu rugamintea de a nu o da publicitatii sub nici o forma. Asa mi s-a parut corect sa fie, sa stie ca sunt oameni care au vrut si au putut s-o ajute si cine sunt ei. Se vor ruga pt noi, asta e sigur si le multumim pt. asta.

I-am urat succes Iarinei, i-am zis ca toti colegii, prietenii si amicii nostri ii tin pumnii si ca ii dorim din tot sufletul sa obtina o medalie. La care raspunsul ei a fost: pai nu se poate altfel. Asa sa fie.

Sa vedem ce facem in continuare. Scuzati eventuala incoerenta, dar nu prea am apucat sa dorm, m-a si emotionat copilul asta, si m-a si supraforjat situatia de dinaintea intilnirii.

Multumesc tuturor,

iti tinem pumnii, Iarina!

62 thoughts on “iti tinem pumnii, Iarina

 1. Felicitari donatorilor si mult succes fetitei!

  Dar, evident, nu pot sa nu imi exprim si o alta opinie, eu fiind de genul pragmatic si eficient. Dupa ce se intoarce fetita din Georgia, indiferent de rezultat, ar trebui sa se mediatizeze aceasta actiune caritabila de suflet, prin toate canalele media posibile si specifice. Din nou, evident, nu cu scopul de a fi laudati donatorii (desi merita indiferent de cat de modesti sunt) ci de a convinge macar o parte din POPULATIA NETREBNICA din PROVINCIE ca exista minuni si in Romania si nu toti cei care iti ofera ceva vor si altceva in schimb. Sau macar, sa puna naiba mana si sa invete sa foloseasca un telefon mobil pentru ca nu imi poate vinde mie gogosi profesoara aia ca nu are semnal, ptr ca eu fac des drumul Bucuresti-Bacau, DRUM EUROPEAN, si niciodata nu ai probleme cu semnalul… In fine, ma abtin aici, felicitari inca o data si celor 3 pentru perseverenta!

 2. Felicitari donatorilor si mult succes fetitei!

  Dar, evident, nu pot sa nu imi exprim si o alta opinie, eu fiind de genul pragmatic si eficient. Dupa ce se intoarce fetita din Georgia, indiferent de rezultat, ar trebui sa se mediatizeze aceasta actiune caritabila de suflet, prin toate canalele media posibile si specifice. Din nou, evident, nu cu scopul de a fi laudati donatorii (desi merita indiferent de cat de modesti sunt) ci de a convinge macar o parte din POPULATIA NETREBNICA din PROVINCIE ca exista minuni si in Romania si nu toti cei care iti ofera ceva vor si altceva in schimb. Sau macar, sa puna naiba mana si sa invete sa foloseasca un telefon mobil pentru ca nu imi poate vinde mie gogosi profesoara aia ca nu are semnal, ptr ca eu fac des drumul Bucuresti-Bacau, DRUM EUROPEAN, si niciodata nu ai probleme cu semnalul… In fine, ma abtin aici, felicitari inca o data si celor 3 pentru perseverenta!

 3. Bravo, bravo, bravo…e prima oara cand vad asa ceva…foarte misto! Mi-e inca greu sa cred ca este adevarat ca s-a intamplat in Romania un asemnea gest! Felicitari nu doar pentru initiativa ( caci multe se pierd pe traseu) ci mai ales pentru finalitatea procesului. Excelenta treaba…regret sincer ca nu am mai trecut pe-aici in ultima vreme ca sa joinez si eu dar cu faza cu dupe razboi s-ar putea sa-mi fie pusa in fata prefer sa subliniez inca o data gestul vostru de o valoare greu de estimat.

 4. Bravo, bravo, bravo…e prima oara cand vad asa ceva…foarte misto! Mi-e inca greu sa cred ca este adevarat ca s-a intamplat in Romania un asemnea gest! Felicitari nu doar pentru initiativa ( caci multe se pierd pe traseu) ci mai ales pentru finalitatea procesului. Excelenta treaba…regret sincer ca nu am mai trecut pe-aici in ultima vreme ca sa joinez si eu dar cu faza cu dupe razboi s-ar putea sa-mi fie pusa in fata prefer sa subliniez inca o data gestul vostru de o valoare greu de estimat.

 5. Nu e prima oara. Oameni din aceasta comunitate au mai facut astfel de gesturi. Mai mult nu mai spun.
  Hai, sorella, c-am fost buni si-a meritat efortul.
  Ciau!

 6. Nu e prima oara. Oameni din aceasta comunitate au mai facut astfel de gesturi. Mai mult nu mai spun.

  Hai, sorella, c-am fost buni si-a meritat efortul.

  Ciau!

 7. Totul e bine cand se termina cu bine. Ma bucur din suflet ca mai exista OAMENI cu inima, care au ajutat mplinirea unui mare vis. Cand am flat prima data de Iarina, de la doamna Diaconu, i+am promis ca o sa fac tot ce pot sa o ajut pentru strangerea sumei, prin mediatizarea situatiei. Nu s-au ingramadit firmele, care ar fi putut face un gest nobil, si in loc sa paletasca statului impozitul de 16%,sa ajute o fetita, o comoara nationala, sa ajunga la campionat. Am vb cu doamna invatatoare a fetitei, a preferat sa nu vb despre parintii ei, de aceea s-a subinteles ca ar fi orfana. Greseala mea, trebuia sa mentionez ca are mama, dar e in Iasi. Si asta nu era o mandrie pt Iarina, pt ca mama ei e florareasa, o meserie nu tocmai de laudat. E si ea un suflet, si ar fi suferit daca ii plangeam de mila. De aceea am evidentiat calitatile ei sportive, si m-am bazat pe oamenii cu suflet, ca vor sari in ajutorul ei. Astazi am fost sunata de Radu Gonciar. Am fost putin socata, pt ca credeam ca o sa se ajunga atat de departe. Nu-mi pot stapani emotiile de bucurie pentru ca ati facut un gest atat de nobil si ati ajutat la strangerea altor 50 de milioane. Eu n-am stiut de faza cu Rosu, dar o sa scot la iveala invidia si rautatea ei. Inca o data, multumesc. Peste 2 sapt va aparea articolul despre intoarcerea Iarinei. Sper sa aduca si o medalie. Cu totii suntem mandri de ea.

 8. Totul e bine cand se termina cu bine. Ma bucur din suflet ca mai exista OAMENI cu inima, care au ajutat mplinirea unui mare vis. Cand am flat prima data de Iarina, de la doamna Diaconu, i+am promis ca o sa fac tot ce pot sa o ajut pentru strangerea sumei, prin mediatizarea situatiei. Nu s-au ingramadit firmele, care ar fi putut face un gest nobil, si in loc sa paletasca statului impozitul de 16%,sa ajute o fetita, o comoara nationala, sa ajunga la campionat. Am vb cu doamna invatatoare a fetitei, a preferat sa nu vb despre parintii ei, de aceea s-a subinteles ca ar fi orfana. Greseala mea, trebuia sa mentionez ca are mama, dar e in Iasi. Si asta nu era o mandrie pt Iarina, pt ca mama ei e florareasa, o meserie nu tocmai de laudat. E si ea un suflet, si ar fi suferit daca ii plangeam de mila. De aceea am evidentiat calitatile ei sportive, si m-am bazat pe oamenii cu suflet, ca vor sari in ajutorul ei. Astazi am fost sunata de Radu Gonciar. Am fost putin socata, pt ca credeam ca o sa se ajunga atat de departe. Nu-mi pot stapani emotiile de bucurie pentru ca ati facut un gest atat de nobil si ati ajutat la strangerea altor 50 de milioane. Eu n-am stiut de faza cu Rosu, dar o sa scot la iveala invidia si rautatea ei. Inca o data, multumesc. Peste 2 sapt va aparea articolul despre intoarcerea Iarinei. Sper sa aduca si o medalie. Cu totii suntem mandri de ea.

 9. Doamna Tutuman, nu stiu sa zic acum daca e vorba de rautate sau de grija din partea dnei Rosu. Recunosc ca Bucurestiul, mai ales in zona garii de nord, geme de diversi. Daca aveti posibilitatea sa vorbiti cu dinsa si sa aflati ce anume a dorit sa faca cu acel telefon pe care l-am primit de la dinsa, ar fi foarte bine, macar sa ne lamurim.
  Eu am scris cit am putut de exact si complet tot ce am facut.

 10. Doamna Tutuman, nu stiu sa zic acum daca e vorba de rautate sau de grija din partea dnei Rosu. Recunosc ca Bucurestiul, mai ales in zona garii de nord, geme de diversi. Daca aveti posibilitatea sa vorbiti cu dinsa si sa aflati ce anume a dorit sa faca cu acel telefon pe care l-am primit de la dinsa, ar fi foarte bine, macar sa ne lamurim.

  Eu am scris cit am putut de exact si complet tot ce am facut.

 11. Doamna Tutuman si dragi copii, am o veste care ne va binedispune pe toti.
  Doamna “Rosu” este chiar… mama Iarinei, cu care am vorbit acum citeva minute. Mi-a transmis un sms care a ajuns trunchiat si nu stiam de la cine provine. Asa ca am sunat si am vorbit cu dinsa. Mi-a spus de ce (m-)a mintit aseara (fetita ei era sa se vada cu cine stie cine in gara de nord si ea voia s-o protejeze) si ne-a multumit tuturor din suflet. Era vadit emotionata si nu-i venea sa creada ca am reusit s-o ajutam pe fetita ei. Mi-a povestit o parte din motivele care au fact-ut-o sa plece din oras si vreau sa va spun ca o inteleg. Dar nu si-a abandonat fiica, tine permanent legatura cu ea si o ajuta atit cit poate.

  Bai, asa telenovela, daca n-as fi trait-o, n-as fi crezut-o in veci.

 12. Doamna Tutuman si dragi copii, am o veste care ne va binedispune pe toti.

  Doamna “Rosu” este chiar… mama Iarinei, cu care am vorbit acum citeva minute. Mi-a transmis un sms care a ajuns trunchiat si nu stiam de la cine provine. Asa ca am sunat si am vorbit cu dinsa. Mi-a spus de ce (m-)a mintit aseara (fetita ei era sa se vada cu cine stie cine in gara de nord si ea voia s-o protejeze) si ne-a multumit tuturor din suflet. Era vadit emotionata si nu-i venea sa creada ca am reusit s-o ajutam pe fetita ei. Mi-a povestit o parte din motivele care au fact-ut-o sa plece din oras si vreau sa va spun ca o inteleg. Dar nu si-a abandonat fiica, tine permanent legatura cu ea si o ajuta atit cit poate.

  Bai, asa telenovela, daca n-as fi trait-o, n-as fi crezut-o in veci.

 13. Felicitari Andreea. Esti eroina zilei si cineva sus a inceput sa-ti scrijeleasca numele intr-o carte. COntinua tot asa si vei avea o ditamai pagina!! Meriti inzecit inapoi! bravo si te rog sa spui la lume what’s next.
  iar Ciutacu sa faca bine si sa nu se dea el ciumeg pe tema asta. Daca e din suflet sa ramana acolo, nu sa zica el in gura mare ca si el…

 14. Felicitari Andreea. Esti eroina zilei si cineva sus a inceput sa-ti scrijeleasca numele intr-o carte. COntinua tot asa si vei avea o ditamai pagina!! Meriti inzecit inapoi! bravo si te rog sa spui la lume what’s next.

  iar Ciutacu sa faca bine si sa nu se dea el ciumeg pe tema asta. Daca e din suflet sa ramana acolo, nu sa zica el in gura mare ca si el…

 15. sa stii, bizule, ca victor a sunat la toti cunoscutii lui, iar eu am mers si am colectat banii. si crivatu la fel. fara ei, nu stiu cit stringeam, cu siguranta mult mai putini. eu am descoperit subiectul la radu gonciar si ei au ales sa ma ajute sa facem ceva.
  asadar, nimeni nu-si aroga un drept pe care nu-l are 🙂

 16. sa stii, bizule, ca victor a sunat la toti cunoscutii lui, iar eu am mers si am colectat banii. si crivatu la fel. fara ei, nu stiu cit stringeam, cu siguranta mult mai putini. eu am descoperit subiectul la radu gonciar si ei au ales sa ma ajute sa facem ceva.

  asadar, nimeni nu-si aroga un drept pe care nu-l are 🙂

 17. @biz-idei: asa e, tata, ai dreptate, le stii pe toate ca un om mare. lasa omu’, Andrushka, sa creada ce vrea, stii ca imi dauneaza la karma sa-mi stirbeasca vreunul brandul de nemernic.

 18. @biz-idei: asa e, tata, ai dreptate, le stii pe toate ca un om mare. lasa omu’, Andrushka, sa creada ce vrea, stii ca imi dauneaza la karma sa-mi stirbeasca vreunul brandul de nemernic.

 19. Pingback: » Made in Romania - vocea lui Idaho » Blog Archive

 20. Pingback: Anonymous

 21. @madam tutuman : tanti, nu azvarli vorbele cu lopata, pari a fi om de presa si ar trebui sa stii greutatea lor. in primul rand nu e treaba dumitale sa judeci cu voce tare situatia sociala a fetei, o poti ajuta si fara asta. relatia in care se afla ea cu mama. sau parintii ei intre ei, sau parintii cu bunicii nu prea e relevanta in cazul de fata si nu ne priveste. iar consideratia asupra status-ului ocupatiei de florareasa (confunzi cumva activitatea asta cu tigancile practicante ?) e o magarie de toata jena. mai gandeste, poate ar fi bine sa uiti subiectul asta gras daca doar atat te duce mintea. pentru ca nu e numai gras dar e si sensibil foarte. interventia dumitale de mai sus , bombastica si saracuta cu duhul (subvolata doar de veninul tembel al lui bizi-dei si de stampila/sintagma si mai tembela, “POPULATIA NETREBNICA din PROVINCIE ” a lui shiva, ma indreptateste sa-ti dau sfatul asta prietenesc dar ferm : lasa-te.
  andreanum, admirabil totul. nu ca ma mir.

 22. @madam tutuman : tanti, nu azvarli vorbele cu lopata, pari a fi om de presa si ar trebui sa stii greutatea lor. in primul rand nu e treaba dumitale sa judeci cu voce tare situatia sociala a fetei, o poti ajuta si fara asta. relatia in care se afla ea cu mama. sau parintii ei intre ei, sau parintii cu bunicii nu prea e relevanta in cazul de fata si nu ne priveste. iar consideratia asupra status-ului ocupatiei de florareasa (confunzi cumva activitatea asta cu tigancile practicante ?) e o magarie de toata jena. mai gandeste, poate ar fi bine sa uiti subiectul asta gras daca doar atat te duce mintea. pentru ca nu e numai gras dar e si sensibil foarte. interventia dumitale de mai sus , bombastica si saracuta cu duhul (subvolata doar de veninul tembel al lui bizi-dei si de stampila/sintagma si mai tembela, “POPULATIA NETREBNICA din PROVINCIE ” a lui shiva, ma indreptateste sa-ti dau sfatul asta prietenesc dar ferm : lasa-te.

  andreanum, admirabil totul. nu ca ma mir.

 23. longo, am citit si eu comentariile respective si n-am considerat necesar sa intervin, pentru ca nu e locul. cred ca ai inteles gresit spusele doamnei tutuman, prezentarea situatiei mamei nu e facuta cu scopul de-a o ridiculiza. cit despre bizi-dei si shiva: fiecare om cu parerea lui, dupa cum ai vazut, probabil, si pe site-ul lui victor ciutacu. as dori sa nu ajungeti sa va atacati intre voi, ci, daca se poate, sa ne concentram energia inspre a ajuta-o pe Iarina. pentru ca acesta este singurul scop al acestei actiuni.

 24. longo, am citit si eu comentariile respective si n-am considerat necesar sa intervin, pentru ca nu e locul. cred ca ai inteles gresit spusele doamnei tutuman, prezentarea situatiei mamei nu e facuta cu scopul de-a o ridiculiza. cit despre bizi-dei si shiva: fiecare om cu parerea lui, dupa cum ai vazut, probabil, si pe site-ul lui victor ciutacu. as dori sa nu ajungeti sa va atacati intre voi, ci, daca se poate, sa ne concentram energia inspre a ajuta-o pe Iarina. pentru ca acesta este singurul scop al acestei actiuni.

 25. longo are un pic dreptate. nu trebuie să ne pronunţăm despre situaţia din sânul familiei, dacă nu o cunoaştem pe deplin. şi eu auzisem de nişte lucruri dintr-astea, dar, necunoscându-i personal pe cei implicaţi, nu mi se pare corect să demonizez pe cineva. iar meseria de florăreasă e la fel de ok ca toate celelalte meserii.

 26. longo are un pic dreptate. nu trebuie s? ne pronun??m despre situa?ia din sânul familiei, dac? nu o cunoa?tem pe deplin. ?i eu auzisem de ni?te lucruri dintr-astea, dar, necunoscându-i personal pe cei implica?i, nu mi se pare corect s? demonizez pe cineva. iar meseria de flor?reas? e la fel de ok ca toate celelalte meserii.

 27. lasa ca si eu am zis de rau de “doamna rosu” atunci cind am primit telefonul de la ea. pina la urma, aflind cine e, i-am dat dreptate: la 4 jumate dimineata in gara putea veni un traficant de carne vie si sa o rapeasca pe aia mica. vorba lui liviu: am spus ca avem bani multi, unde ne vedem, la ce ora, deci oricine cu rea vointa putea veni sa profite. din fericire n-a fost cazul
  si eu alaltaieri seara, in taxi, stateam cu inima strinsa, fiindca taximetristul stia ca am bani la mine (vorbisem la telefon si putea intelege printre rinduri). dar am avut noroc (am sunat la prietenul meu si la inca cineva si am dat datele de identificare ale taxiului: indicativ, firma, etc)…

  Mama Iarinei nu este numai florareasa, se ocupa si de gesign de buchete pt evenimente si inteleg ca devine din ce in ce mai apreciata in Iasi.

 28. lasa ca si eu am zis de rau de “doamna rosu” atunci cind am primit telefonul de la ea. pina la urma, aflind cine e, i-am dat dreptate: la 4 jumate dimineata in gara putea veni un traficant de carne vie si sa o rapeasca pe aia mica. vorba lui liviu: am spus ca avem bani multi, unde ne vedem, la ce ora, deci oricine cu rea vointa putea veni sa profite. din fericire n-a fost cazul

  si eu alaltaieri seara, in taxi, stateam cu inima strinsa, fiindca taximetristul stia ca am bani la mine (vorbisem la telefon si putea intelege printre rinduri). dar am avut noroc (am sunat la prietenul meu si la inca cineva si am dat datele de identificare ale taxiului: indicativ, firma, etc)…

  Mama Iarinei nu este numai florareasa, se ocupa si de gesign de buchete pt evenimente si inteleg ca devine din ce in ce mai apreciata in Iasi.

 29. @tracto, vorba ta : fiecare cu parerea lui. deci eu am considerat necesar sa intervin. si nu ma intereseaza ce a intentionat madam tutuman ci sub ce forma i-au iesit porumbeii si reclama pe care incearca sa si-o faca. abia asta nu era cazul si locul.

 30. @tracto, vorba ta : fiecare cu parerea lui. deci eu am considerat necesar sa intervin. si nu ma intereseaza ce a intentionat madam tutuman ci sub ce forma i-au iesit porumbeii si reclama pe care incearca sa si-o faca. abia asta nu era cazul si locul.

 31. Nu-mi fac nici o reclama si nu caut apreciere din randul celor care considera ca am gresit cu vreun “porumbel”. Eu am fost informata altceva de la invatatoare si faptul ca mi-a dat de inteles ca nu e cazul sa prezint meseria mamei, care dupa cum aflu de mai sus, ar fi designer. Eu am inteles altceva. Si nu vreau sa comentez, sa argumentez parerea mea despre meseria de florareasa. Nu vreau sa se subinteleaga altceva, n-am nimic cu floraresele, tigancile sau mai stiu eu ce-mi baga pe gat domnu’ longo.

 32. Nu-mi fac nici o reclama si nu caut apreciere din randul celor care considera ca am gresit cu vreun “porumbel”. Eu am fost informata altceva de la invatatoare si faptul ca mi-a dat de inteles ca nu e cazul sa prezint meseria mamei, care dupa cum aflu de mai sus, ar fi designer. Eu am inteles altceva. Si nu vreau sa comentez, sa argumentez parerea mea despre meseria de florareasa. Nu vreau sa se subinteleaga altceva, n-am nimic cu floraresele, tigancile sau mai stiu eu ce-mi baga pe gat domnu’ longo.

 33. Calmati-va, oameni buni, zau, nu suntem la tribunalul poporului. NU e vina Claudiei Tutuman ca in Romania exista o prejudecata apropos de meseria de florareasa, la fel cum Longo are dreptate ca nu trebuie sa calcam iarba acolo unde e cazul.

  So breathe 🙂

  G.

 34. Calmati-va, oameni buni, zau, nu suntem la tribunalul poporului. NU e vina Claudiei Tutuman ca in Romania exista o prejudecata apropos de meseria de florareasa, la fel cum Longo are dreptate ca nu trebuie sa calcam iarba acolo unde e cazul.

  So breathe 🙂

  G.

 35. Nu ştiu alţii cum sunt dar eu de nimic nu mă bucur mai mult, din miile de cumpărături pe care le fac, cât de florile pe care le iau ca să le dăruiesc.

  “Omul ca iarba, zilele lui ca floarea câmpului…”.

  Dacă un comerciant ar avea năstruşnica idee de a oferi o floare la orice cumpărătură pe care o faci, ar avea un succes…

 36. Nu ?tiu al?ii cum sunt dar eu de nimic nu m? bucur mai mult, din miile de cump?r?turi pe care le fac, cât de florile pe care le iau ca s? le d?ruiesc.

  “Omul ca iarba, zilele lui ca floarea câmpului…”.

  Dac? un comerciant ar avea n?stru?nica idee de a oferi o floare la orice cump?r?tur? pe care o faci, ar avea un succes…

 37. Agrara comparatie, parinte, dar fara sa vreau ma gandesc mai degraba la oile care mananca iarba, si la coasa care taie floarea campului.

  Macar de-ar fi omul un tsipirig ceva mai greu de rumegat, sau de taiat, macar de-ar creste omul mai abitir cand are apa. Macar de-ar acoperi omul pamantul cu tot atata blandete.

  In cel mai bun caz, timpul nostru e marcat de mici momente de gratie, cand abandonam ambivalenta interioara dintre a ne pastra pe noi, si a ne pastra pe noi in altii.

  Nu crezi ca ar fi mai nastrusnic, intr-o zi, sa daruim fiecarei flori un om?

  G.

 38. Agrara comparatie, parinte, dar fara sa vreau ma gandesc mai degraba la oile care mananca iarba, si la coasa care taie floarea campului.

  Macar de-ar fi omul un tsipirig ceva mai greu de rumegat, sau de taiat, macar de-ar creste omul mai abitir cand are apa. Macar de-ar acoperi omul pamantul cu tot atata blandete.

  In cel mai bun caz, timpul nostru e marcat de mici momente de gratie, cand abandonam ambivalenta interioara dintre a ne pastra pe noi, si a ne pastra pe noi in altii.

  Nu crezi ca ar fi mai nastrusnic, intr-o zi, sa daruim fiecarei flori un om?

  G.

 39. 1) floraresele sint foarte misto, cred ca sint mai misto decit sudoritele

  2) astept traducerea in engleza a tot ceea ce s-a intimplat aici, si sincer nu m-as mira sa apara

  3) daca o mai gidilati mult subiectul asta devine ciudat. eu as pune un mare STOP. urmatoarele fapte bune cu privire la fata asta se pot face si prin telefon si email daca este cazul.

  parerea mea

 40. 1) floraresele sint foarte misto, cred ca sint mai misto decit sudoritele

  2) astept traducerea in engleza a tot ceea ce s-a intimplat aici, si sincer nu m-as mira sa apara

  3) daca o mai gidilati mult subiectul asta devine ciudat. eu as pune un mare STOP. urmatoarele fapte bune cu privire la fata asta se pot face si prin telefon si email daca este cazul.

  parerea mea

 41. hai ma ca nu gidilam.. sau il gidilam?
  eu am crezut ca lumea vrea sa stie ce se mai intimpla in cazul asta. chiar voiam sa fac rost de poze cu aia mica si cu familia, scoala, colegii… s-ar putea sa exagerez, dar sunt asa entuziasmata.
  spuneti-mi cind sar calul si iau o pauza 🙂

 42. hai ma ca nu gidilam.. sau il gidilam?

  eu am crezut ca lumea vrea sa stie ce se mai intimpla in cazul asta. chiar voiam sa fac rost de poze cu aia mica si cu familia, scoala, colegii… s-ar putea sa exagerez, dar sunt asa entuziasmata.

  spuneti-mi cind sar calul si iau o pauza 🙂

 43. andreanum, media romaneasca geme de birfe, crime, intrigi, razbunari si tot felul de rautati. indiferent de modul in care unii vor interpreta actiunea asta, ea nu trebuie oprita din popularizare. cindva, actiuni ca aceasta vor parea lucruri normale in romania, dar pina atunci mai este. deci nu te uita inapoi si da-i bataie inainte. e nevoie sa aratam si sa insistam pe faptul ca se petrece si ceva bun acolo.

 44. andreanum, media romaneasca geme de birfe, crime, intrigi, razbunari si tot felul de rautati. indiferent de modul in care unii vor interpreta actiunea asta, ea nu trebuie oprita din popularizare. cindva, actiuni ca aceasta vor parea lucruri normale in romania, dar pina atunci mai este. deci nu te uita inapoi si da-i bataie inainte. e nevoie sa aratam si sa insistam pe faptul ca se petrece si ceva bun acolo.

 45. @mutsunache:
  ideea cu “oameni pentru flori” e excelentă; tare mi-e milă însă că multe se vor ofili, astfel, înainte de vreme…

 46. @mutsunache:

  ideea cu “oameni pentru flori” e excelent?; tare mi-e mil? îns? c? multe se vor ofili, astfel, înainte de vreme…

 47. Am plans, cand am citit povestea Iarinei… E grav ce s-a intamplat. E si emotionant. Cum e sa fii intr-o astfel de situatie nu avem cum sa stim si nici nu stim cum vezi lumea (atat de rea si ignoranta uneori, dar buna si darnica alteori) la 8 ani… De unde are atata putere acest copil? Am scris si pe blogul meu aceasta intrebare… http://www.trezirea2007.wordpress.com

 48. Am plans, cand am citit povestea Iarinei… E grav ce s-a intamplat. E si emotionant. Cum e sa fii intr-o astfel de situatie nu avem cum sa stim si nici nu stim cum vezi lumea (atat de rea si ignoranta uneori, dar buna si darnica alteori) la 8 ani… De unde are atata putere acest copil? Am scris si pe blogul meu aceasta intrebare… http://www.trezirea2007.wordpress.com

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.