Papusi sataniste

Am sa va fac o confesiune. Cred ca imi voi schimba orarul, si stilul de scris, astfel incat sa fie mai rar si mai elaborat. Da, stiu ca asta contravine in mod flagrant notiunii clasice de blog, si ca frecventa posturilor e cea care tine catelus cu coada sfredel…sau purcelus cu ochi de plus? ….atent la ceea ce se intampla intre randurile care urmeaza, dar nu-mi gasesc acele minute necesare in care sa fiu singur cu voi chiar zi de zi. Tot ce se poate ca lucrurile se vor ameliora; dar nu stii niciodata. Uite acum am la dispozitie exact 15 minute ca sa va impartasesc ceva, si-apoi o voi tuli spre zarile calde.

Se zice intr-o stire aparuta aseara cum ca in statul american Oklahoma s-ar fi identificat un set de papusi care spuneau, printre altele, si ca Islamul e Lumina, si ca Satana e rege.  Bineinteles ca saracii de copii care ar fi morfolit jucaria de la Fisher-Price ar fi urmat sa fie indoctrinati sa devina, la viata adulta, satanisti musulmani. Ceea ce in sine e o imensitate daca stai sa te gandesti. Ei insa nu s-au gandit nici macar o secunda si-au retras papusile buclucase de pe raft ca sa-si apere copiii de ciuma terorista. Terorismul, o stie si cel mai tembel american, poate aparea in multe forme; fie vine sub forma unui praf alb suspect si mai ales inodor; fie vine sub forma unui cetatean cu pantofi putitori, privire patrulatera si barba neingrijita care urmeaza sa-si explodeze mergatorii la mijloc de transatlantic. Fie, nu-i asa, terorismul in Statele Unite vine sub forma “amenintarii teroriste”. Acei oameni rai care sunt foarte, foarte departe de noi, atat de departe incat nu-i putem nici macar arata pe harta desi le vedem comunitatile bine inserate la noi (si dam vina pentru criminalitate pe ele), vor cuteza o data, probabil, nu stim foarte clar dar exista indicii cum ar fi masinutele chinezesti cu concentratii inacceptabile cu plumb ca de fapt ei vor sa ne otraveasca odraslele; sa ne arda fantanile; sa ne pustiasca holdele.

Or e cunoscut (ca si sindromul Pokemon din Japonia petrecut in urma cu vreo 7 ani) ca isteria in masa incepe cu un trigger comun. De la ce-o fi plecat toata povestea asta? O fi plecat de la faptul ca senatorul Barack Obama a fost asociat de zambitoarea Sarah Palin si republicanii aferenti cu grupuri radicaliste/ diversioniste din US din anii ’70? Sau ca au aparut tot felul de afise cu versiunea Barack Hussein Obama? Imi pare strigator la cer, ca sa nu zic ingrijorator pentru soarta noastra a tuturor, ca pasul catre o noua era a conducerii marelui mamut orgolios care e America, un mandat democrat, un mandat democrat mai mult cu un presedinte de culoare, se face exorcizand in public pacate vechi de cand lumea. Acesti demoni au fost insa suficient de prevalenti incat America sa inceapa razboaie pe care America sigur nu le va termina. Primul dintre ele este cel din Afghanistan inceput oficial pe 12 septembrie 2001. Cu alte cuvinte, de ce sa asteptam inutil? In mai bine de 7 ani de razboi marea victorie americana a fost sa-i puna pe altii sa le faca treaba. Potrivit unor analize recente insa si mai ales faptului ca acel pervers Muscharraf si-a dat demisia spre stupoarea tuturor condolitzelor lucrurile stau sa se dezintegreze cat de curand. In aceasta chestiune, la prima dezbatere dintre Obama si McCain, precedentul a facut o gafa monumentala care i-a dat mult apa la moara batranului veteran, anume ca morti copti americanii vor trebui sa faca deep strikes in no-man’s land la granita dintre Afghanistan cu Pakistan ca sa-i usture la talibani. Or asta violeaza flagrant nu doar orice conventie de razboi dar si toate tratatele de independenta si suveranitate gandite vreodata de la Sinan Pasa incoace. Se pare insa ca cei ce-l mana pe dom’ Obama in lupta n-au mai avut rabdare, sau ca domnia sa si-a asumat rolul de-a fi un fel de Messiah de-a treia coasta si mai ramane sa se suie pe-un cal alb sa vezi cum o sa-i ia el la baioneta pe teroristi. Dar sa nu divagam

Razboiul din Irak s-a transformat dintr-un victorios mars al victoriei catre o lunga strategie de cum iesim dracului de-acolo? Dupa ce-au permis cu chiu cu vai sa fie spanzurata mai toata nomenclatura lui Saddam, mai putin pezevenghiul acela de Tariq Aziz (caruia i-au tras totusi o mare clapa cata vreme musiu Aziz l-a tradat pe Saddam, iar acum cocheteaza la fel de suav cu streangul), mogulii de peste ocean dar mai ales acest mare iubitor de intelepciune George Bush s-au decis sa arunce tot ce au, tancuri tanculete si mai ales recruti imbecili care-abia au invatat sa trage ei cu arma, in lupta. Iata de ce victimele se numarau in tabara americana la mijlocul anului trecut cu zecile pe zi. In fiecare zi, aleator, zece familii din Statele Unite primeau acasa cate-un steag si-un album de colectie, iar ulterior trei salve de gloante oarbe si onoruri melitare. Si mana-i greblaaaa se facuuu….

Bineinteles ca un conflict armat prelungit augmenteaza sansele ca poporul sa alunece pe o panta mistica. Avand in vedere ca totusi in US se afla cea mai mare comunitate musulmana dintr-o tara straina si e totusi religia care, dupa evanghelici, are o crestere in randul americanilor mai ales de culoare, si mai ales prin medii carcerale, lordul John din Oklahoma intra-n panica. L-a mai speriat si guvernatoarea din Alaska dupa ce-a marturisit ca ea a vazut Rusia din fundul gradinii dansei. Cum adica, atat de aproape? Aoleo, daca intra kazaciocii prin usa din dos a lui doamna Sarah? Glumesc, in America nu se zice doamna Sarah, se zice doamna terminator. Si ca sa va dati seama de dimensiunea parapraxiei si paranoiei in tabara republicana, intr-un discurs recent pe senatorul McCain l-a scapat omusorul si-a trantit-o cu “my fellow prisoners”. Adica, dragii mei prizonieri. Adica hai sa fim sinceri macar o data in viata. N-a scapat nimanui ca in fapt si de drept o buna parte din problemele americanilor circumgraviteaza gravelor abuzuri vis-a-vis de drepturi in general (ce “land of the free”? ce “Home of the brave”? goange!) fie ca se cheama ele Abu Ghraib sau Guantanamo. Vis-a-vis de cea din urma, inca se asteapta judecarea cauzei lui Omar Khadr, cetatean canadian care a fost combatant in Afghanistan de partea care nu trebuie si ca urmare, la frageda varsta de 16 ani, a fost supus la Guantanamo torturii si multimplelor umilinte care deriva din aceasta alegere. Va fi judecat ca adult. Risca pedeapsa cu moartea. Adica sa va fie de bine, mai musiu, si sa vedem noi daca va mai arde.

Unde mai pui ca in statul Oregon in Amerika unde se afla acesti cetateni progresisti care-au adoptat legislatia privind suicidul asistat si eutanasia s-a constatat ca multi dintre cei ce-au fost sinucisi sufereau de depresie majora. Culmea intamplarii este ca depresia se trateaza, or nazdravania legii din padurea cu alune e ca trebuie sa suferi musai de-o afectiune incurabila. Or fi stiind ei ceva ce nu stim noi? Eu, parol, am vazut depresie vindecata si nu doar pe cai miraculoasa (vezi credinta sau intepat papusi evlavioase); ba, mai mult decat atat, daca te uiti la tot spectrul depresiei doar depresia majora refractara la tratament si cu mare incarcare familiala pune o problema serioasa. In Oregon, e posibil, s-au adunat aceste cazuri. In Oregon, pentru cine doreste inca sa mai intre fraudulos in America (era sa uit, de-aia am facut aceasta punte de scrib absolut odioasa), e foarte mult spatiu si va recomandam s-o luati prin Pacific. La cati kilometri de coasta are statucul, e doar doi politisti la suta de kilometri. Asadar, mult succes. Si cand ajungeti prin Oklahoma, cumparati o papusa satanista sa se joace copiii cu ea. Nu stii niciodata.

G.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.